Hrvatski Fokus
Kultura

U cilju očuvanja čakavštine

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini

 
 
Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta te s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na čakavštini.
Natječaj je otvoren od 15. 10. do 15. 11. 2020. godine, a u istome mogu sudjelovati državljani Republike Hrvatske – djeca i odrasli.
Humoristične priče moraju biti napisane na jednome od čakavskih mjesnih govora, s tim da priča može biti duljine od 2 do 4 kartice teksta. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu humorističnu priču.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/11/gkk.jpg
Priče se šalju na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com s naznakom „Glende i batude“ u obliku Word dokumenta nazvanog: Ime_Prezime_Naslov.doc ili Ime_Prezime_Naslov.docx, i pisanog oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 s tim da u lijevom gornjem kutu navedete: ime i prezime, godinu rođenja, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča napisana.
Radovi se mogu poslati do 15. studenog 2020., nakon čega će peteročlano Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam.
Najbolji tekstovi bit će proglašeni na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu ‘o maškar 2021., dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.
Natječaj je objavljen na internet stranici Gradske knjižnice Kaštela www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

Povezani članci

Slika kao virus

hrvatski-fokus

Izložba Milana Zoričića u Salonu Galić

HF

Odrazi Lukše Obradovića

HF

Stjepku Mamiću dodijeljen certifikat

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...