Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Tri srpske ruke u Saboru pljačkaju Hrvatski proračun

Do kada će proračun RH biti bankomat vladajućima, zbog tri ruke u Hrvatskom saboru?

 

Hrvatska vlada se ponaša kao da je Proračun njihov bankomat, dobili su PIN na izborima da bi Proračunom upravljali domaćinski, racionalno i učinkovito u skladu sa mogućnostima, kako se narodski kaže; protegnuti se koliko je dug pokrivač! Međutim ova Vlada mora prvenstveno platiti ruke koje je podržavaju; nekima Ministarstva, nekima diplomacija, nekima državna tajništva, nekima mjesta u upravnim odborima javnih poduzeća, a neki imaju veeeliki apetit pa koliko god im se da, nikada im nije dosta! TRI ruke koalicijskog partnera SDSS-a, koje podržavaju Vladu Andreja Plenkovića najskuplje se ruke u sve manje državi Hrvata! Te TRI ruke postupno stežu obruč oko vrata Hrvata, ponižavajući ga, malo po malo gušeći ga, oduzimajući mu ponos, dostojanstvo i identitet, svode ga samo na glasača i poreznog obveznika koji puni njihov bankomat i na kraju još i plaća agresoru za izvršenu agresiju nad njim! A ako nema u Bankomatu, onda Plenković slavodobitno kao veliki uspjeh nakon što se “strašno” namučio objašnjavati EU birokratima da je Hrvatskoj potreban novac, objavi kako je od majčice EU “dobio” 22 milijarde eura! Krasno, ali samo je 5,9 milijardi bespovratnih sredstava iz EU fondova, (u koje nota bene i Hrvatska uplaćuje) a ostatak je zna se u kreditima, koje netko mora i vraćati, a taj netko je opet Hrvat porezni obveznik, njegov unuk i praunuk (jer su ga toliko zadužili, protegnuli se, da im noge vire daleko izvan pokrivača, toliko da ni dvije generacije neće moći taj dug vratiti)

Kao ilustraciju za točnost ove tvrdnje o prezaduženosti Hrvatske evo podataka.

Pregled podataka Vlade RH o Proračunu;

Javni dug iznosi kako se vidi iz priložene tablice više od dvogodišnjeg Proračuna RH, točno u omjeru od 2, 345 godišnjeg Proračuna RH.

Koalicijski partner sadašnje Vlade RH, SDSS uz pridruženi SNV živi na državnom bankomatu skupa sa svojih 1744 vijećnika, a sve je to, molim lijepo, po Ustavnom Zakonu o pravima nacionalnih manjina (koji je izglasala HDZ-ova saborska većina, a koji je izrazito diskriminirajući prema hrvatskoj većini). No to nije dovoljna cijena za tri ruke koje osiguravaju Vladi Andreja Plenkovića ostanak na vlasti, pa je inventivni Milorad Pupovac, kada je o hrvatskom bankomatu riječ, smislio kako da stavi na državni bankomat i abolirane Srbe po Erdutskom sporazumu odnosno “obespravljene civilne stradalnike”, koji se nisu uspjeli ugurati među onih 1744 vijećnika. Nema ga do državnog bankomata, sigurna je to plaćica, čemu se mučiti kopati zemlju, sa privatnim poslom ili u nekom poduzeću, kada plaću osiguravaju hrvatski porezni obveznici. Pa da, pametan je privilegirani manjinac dr. Milorad Pupovac, što ne bi iskoristio, jer ovakvo stanje nije dugoročno održivo, pa se treba osigurati do kraja života.

I onda vjerni ratnik ministar hrvatskih branitelja (kako to zvuči gordo) slijedeći svog zapovjednika, ali ne ratnog, neeee, ni vrhovnog, nego ovog koji rata nije ni vidio, a ni čuo iz dalekog Bruxellesa, za kojega su to bili tamo “neki sukobi koji su ovdje postojali prije 15-ak, 20, 25 godina”, dobije zadatak provesti “genijalnu” ideju Milorada Pupovca u djelo, da njegovi abolirani Srbi budu materijalno osigurani, opet naravno na teret hrvatskih poreznih obveznika. Zakoni koji su do sada vrijedili nisu obuhvaćali “strane državljane” pa se zbog njih treba donijeti novi Zakon, jer po novom Prijedlogu Zakona članak 2, stavak 2. Iznimno od stavka 1. ovoga članka, strani državljani mogu ostvariti prava prema ovome Zakonu.

Lili Benčik

Povezane objave

Papir je trebalo potpisati na mjestu pokolja

HF

Plenković griješi poput Mačeka

HF

Plansko uništavanje hrvatskoga nogometa

HF

Ustavna stručnjakinja negira presude

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više