Hrvatski Fokus
Kultura

Emotivni zapisi Irene Matijašević

Raznobojni kamenčići složenih lepeza osjećaja, poruka

 

Nedavno je zagrebačka nakladnička kuća VBZ objavila novu knjigu suvremene hrvatske pjesnikinje Irene Matijašević Početak zrelosti u biblioteci TRIDVAJEDAN PJESNIŠTVO, u izvrsnoj opremi, u tvrdom uvezu. Više desetaka emotivnih zapisa podijeljeno je u nekoliko cjelina, Opće mjesto, Mrak i svjetlo, Laka noć, Pomrčina sunca, Mediteran, Credo. U knjizi je i više pjesama posvećeno aktualnim hrvatskim pjesnicima.

Stihovi Irene Matijašević grade od sićušnih ili nešto većih raznobojnih kamenčića složenih lepeza osjećaja, poruka, izgovorenih i neizgovorenih riječi, pritajenih i uznemirujućih misli, intimni mozaik svakodnevnih mijena jednoga života. U dahu sam pročitao, moram reći, privlačne i nadahnute stihove Irene Matijašević,stihove sjećanja, prebiranja i promišljanja o vlastitom ja, o željama i snovima, o osjećajima koji tvore određene misli i riječi i postupke, o detaljima, naizgled teško opazivim i vidljivim, o sitnicama koje čine život. Poezija Irene Matijašević privući će brojne čitatelje da urone u njezin poetski svijet i zadrže se u njemu.

Miroslav Pelikan

Povezani članci

Crteži i akvareli su moje omiljene tehnike

HF

Nove slike s izraženom ritmičnošću

HF

Šogor je ružna i nepotrebna riječ

HF

Peter Halley i Lauren Clay – Qube

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...