Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Istinski pastir ne može gledati kako mu vuci uništavaju stado

Otvoreno pismo Kardinalu Josipu Bozaniću

 

Uzoriti Oče Kardinale, pitam Vas kao vjernik, katolik, prije svega, i jednako tako kao Hrvat. Što Vas tjera na ovakve Vaše postupke? Što Vas tjera na šutnju? Što Vas tjera na prešućivanje mnogih laži koje dolaze iz SPC i na račun Stepinca, ali i na račun čitavog hrvatskog naroda, kao i na račun hrvatske države? Ja kao običan vjernik, nacionalno svjestan Hrvat ne mogu razlučiti što je u pitanju? Ne mogu dokučiti što je to toliko važno pa da Vas prisili i natjera na šutnju??? Zaista, i uz najbolji trud ne mogu to razlučiti? Stoga Vas pitam, otvoreno pitam, što je to što Vas tjera na to? Ako ima nešto jače od Vas onda u najmanju ruku bilo fer i korektno od Vas prema “svome stadu” ali i prema čitavom hrvatskom narodu otvoreno reći i priznati, ja ne mogu ovo više obnašati, ja se bojim, ja sam ucijenjen, ja sam kupljen ili što već je!!! To bi bilo puno poštenije nego ovako, a očito je, vidimo svi, drugo je pitanje tko hoće o tome progovoriti, da nešto postoji, da Vas nešto sputava, e samo nam još trebate odgovoriti što je to!??
Pitam Vas što bi se dogodilo da je Uzoriti Kardinal Stepinac, sveti Stepinac kojemu osporavaju svetost, a Vi na to šutite, što bi se dogodilo s hrvatskim narodom da je se On ponašao kao Vi sada? Da je šutio, uklopio se, prihvatio ponude svjetovnih vrhovnika, u materijalnom smislu, i šutio? Pitanje je bili danas u hrvatskom narodu uopće bilo Katolika? To je veliko pitanje i velika vjerojatnoća bi bila da bi ogromna većina hrvatskog naroda prestala biti Katolici i postali bi jedna bezlična masa, povodljiva rulja samo za materijalnim i ovozemaljskim užicima!!?? Ili, što bi se dogodilo s Hrvatima devedesetih godina prošlog stoljeća da je Vaš prethodnih, Kardinal Kuharić, u najtežim i sudbinskim trenutcima za Hrvatsku i Hrvate, da je bio nedorečen? Vjerojatno bi se drukčije odvijala situacija i na političkom pa i na svakom drugom polju!? Međutim, ta dva Čovjeka, ta dva Velikana, pa i sveca bez proglašenja, su živjeli za svoj narod! Živjeli za svoje vjernike, i bili su spremni u svakom trenutku svoje živote položiti, a ne odreći se i ne zatajiti interese svog naroda!!! I stoga Vas pitam sve ovo. Sjetite se samo one Stepinčeve izreke, ” kako bi bio ništarija kad ne bi osjetio bilo svog naroda”. Ja Vas pitam, gospodine Bozaniću, osjećate li se imalo onim na što je Stepinac upozorio da bi bio kad ne bi osjetio bilo svog naroda???

PS: Ako dakle ne dignete svoj glas, sad kad je sotona na dobrom putu da ovlada Zagrebom i ne potaknete vjernike, i ne samo vjernike, na buđenje potvrdit ćete sumnju da spadate u LAŽNE PROROKE, jer istinski pastir ne može gledati kako mu vuci uništavaju STADO, istinski pastir životom brani Stado!!!

Ivan Filipović, http://ivanfilipovic.com/2021/05/18/otvoreno-pismo-kardinalu-josipu-bozanicu/

Povezane objave

Otplešimo zajedno u bolju Novu godinu

hrvatski-fokus

Referendum je protiv Sorosove utopije

HF

Mudra, državnička i jedina ispravna odluka Tomislava Karamarka

HF

POVRATAK MAMIĆA – Đuro Sessa je korumpirani sudac

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više