Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

POGLED IZ TORONTA – U šumi se, po pravilu, kote životinje

Kako je moguće odvojiti pokolj hrvatskog pučanstva od Bleiburga do Đevđelije, kojeg su počinili partizani i četnici pod vodstvom Tite i SKJ?

 

U šumi Brezovici kod Siska su se prije 80 godina nakotile ljudske zvijeri s mržnjom i osvetom naspram tek uspostavljene Nezavisne Države Hrvatske u povijesnim i etničkim granicama. Dakle, riječ je o godišnjem derneku i državnom blagdanu tzv. Dan antifašističke borbe,  što je ustvari sinonim za “Komunističku partiju Jugoslavije”. Riječ je o danu do kojeg su komunisti i nacisti imali sporazum o nenapadanju. Nakon 22. lipnja 1941. i napada Njemačke na SSSR, komunisti u Hrvatskoj ne znaju što dalje, jer nemaju jasne upute od svojih komunističkih nalagodavaca, od Komiterne iz Moskve – pa bježe iz Siska u vrbike u okolici Siska. Nema govora o tomu da su  išli prema šumi Brezovica. Oni su se zapravo povukli prema Žabnu, gdje je domaće stanovništvo bilo bogatije, pa su znali da će kod njih lakše doći do hrane. Tek nakon mjesec dana kad im je domaće stanovništvo poručilo da ih više ne će tolerirati oni se prebacuju  prema Brezovici.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović bio je dočekan sa skandiranjem i uz sviranje Bella Ciao – himne talijanskih komunista. Milanović je u svom pozdravnom govoru pobio dvije bitne laži: a) Ovo nije prvi odred u Europi, bili su pokreti otpora i u Francuskoj, i u Češkoj…; b) Stalno ističemo da su svi oni (77 sisačkih komunista) bili Hrvati i da je to bila hrvatska borba jer su oni prije svega bili komunisti u borbi za revoluciju, sovjetsku Hrvatsku, a ne demokraciju. Ali nije spomenuo sedam poraženih ofenziva!?

Plenković je u svom govoru odvojio antifašizam od nedjela počinjenih u njegovo ime i u ime komunizma, kao da je riječ o kukolju u žitu. Ustvari, to je ista sintagma koju je izrekao prošle godine u Kninu na obilježavanju Dana pobjede. Ne može se komunističke odnosno (anti)fašističke zločine iz Drugoga svjetskog rata odvojiti od genocida nad Hrvatima. Naime, kako je moguće odvojiti pokolj hrvatskog pučanstva od Bleiburga do Đevđelije, kojeg su počinili partizani i četnici pod vodstvom Tite i SKJ? Ili, zločine od 1945. do 1991. u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj? O genocidu hrvatskog naroda bolje je šutjeti nego krivo tumačiti. Ako treba vršiti odabir onda bi trebalo odvojiti one malobrojne komuniste i antifašiste koji nisu klali, ubijali i palili u ime naroda i države, odnosno one hrvatske komuniste koje su se borili za komunističku Hrvatsku i misteriozno pogubljeni od ”drugova”  u NOB!       

Prije obilježavanja “Dana antifašističke borbe” u Zagrebu je održan mimohod sjećanja na “Besmrtni partizanski odred”, gdje su uz transparante: “Vratite Trg maršala Tita” nosili fotografiju krvnika Tite i poginulih “heroja” u NOB-u. Povorka (anti)fašista i pedera otišla je na tzv. partizansko groblje gdje su donijeli cvijeće i zapalili svijeće koljačima hrvatskog naroda u hrvatskom glavnom gradu. Dočim, u Hrvatskoj poravnana su groblja poginulih hrvatskih ustaša i domobrana, dok partizanska groblja još i danas krase Mirogoj!? I od neprijatelja se može štošta naučiti!

Predsjednik Židovske općine  Zagreba Ognjen Kraus ocijenio je da u današnjoj parlamentarnoj većini nema nikoga tko bi  mogao biti protiv izmjene Kaznenog zakona kojim bi se zabranila uporaba  ustaškog znakovlja te da je to pitanje dobre volje. Dakle, u saborskoj većini nema nijednog zastupnika koji bi se usprotivio ili suzdržao o izmjenama zakona za zabranu hrvatskog znakovlja!

Rudi Tomić, Toronto

Povezane objave

Hrvati u Srbiji i predstojeći izbori

HF

Prilog hrvatskomu emigrantskomu žrtvoslovlju

hrvatski-fokus

Matthew M. Braidech/Brajdić – glasoviti američki stručnjak za prevenciju, gašenje i istraživanje uzroka požara

hrvatski-fokus

Mađar Bálint Pástor “oprao” etnobiznismena

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više