Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nadbiskup Mate Uzinić laže na sva usta

Unošenje nepoznate, potencijalno opasne i neučinkovite supstancije nije čin ljubavi

 

Imamo posla sa sustavom laži, ili bolje rečeno lažnim sustavom i ljudima laži. Općenito pravilo glasi gdje je laž tu je i strah, manipuliranje da smo učinili nešto loše, ili da će se netko ili nešto okrenuti protiv nas, da ugrožavamo nečije zdravlje ili život ako ne nosimo masku ili se ne cijepimo, ili kako maestralno kaže (pila naopako) nadbiskup Mate Uzinić cijepljenje je čin ljubavi. Unošenje nepoznate, potencijalno opasne i neučinkovite supstancije što od nas zahtijeva otuđena i iskvarena elita je čin ljubavi? Čudna je ta muška ljubav, idolopoklonstvo, poslušništvo, iracionalnost i slijepo infantilno povjerenje u Vlast kao vrhovni autoritet. Vrlo je to daleko od kršćanstva kako ga shvaćam.

Laž je povezana s iluzijom i prijevarom, kao i nesposobnošću podnošenja stvarnosti, izbjegavanjem emocionalne boli. Sustavna laž u komunikaciji je opasna strategija za postizavanje ciljeva, jer rezultat može biti potpuno nepovjerenje u vlast, društvo, državu i ustanove, pa i otvorena pobuna masa ukoliko stanje predugo potraje – jer je nemoguće dugoročno graditi na laži, na ništavnim temeljima. Kao kula od karata, pješčana igračka na obali mora: nihil ex nihilo… Laž ne može uroditi dobrim plodom, već zaglupljivanjem, nasiljem, nedosljednošću, moralnim i intelektualnim samoubojstvom, propašću civilizacije koju izjeda kao karcinom.

“U vremenima univerzalne laži izražavanje istine je revolucionarni potez”

(George Orwell)

Znamo tko je otac laži.

Teo Trostmann

Povezane objave

Tko upravlja A-HSP-om?

HF

Najprije treba reći da postoje dva HDZ-a – Tuđmanov i Kopernikov

hrvatski-fokus

Titin obožavatelj na Pantovčaku!

HF

Porast hrvatskih državnih obveznica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više