Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

NOVA PODVALA – Žigmanov bi na izbore, a bez Hrvata

Riječ je o zlouporabi formalnog statusa DSHV-a kao stranke nacionalne manjine

 

Hrvatski demokratski forum (HDF), sa sjedištem u Subotici, izražava duboko nezadovoljstvo činjenicom da je DSHV, objavom na svojoj internetskoj stranici tijekom vikenda, i službeno odbio ponudu Demokratske zajednice Hrvata (DZH) za razgovore o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Republici Srbiji.

Umjesto da s drugom hrvatskom strankom formira zajedničku listu i zatraži povjerenje birača iz hrvatske zajednice, predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov se odlučio za koaliciju s fantomskim savezom manjinskih stranaka pod nazivom „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, koji sasvim sigurno nikakve veze nema s nacionalnim manjinama, a posebice ne s hrvatskom zajednicom u Republici Srbiji. Riječ je o zlouporabi formalnog statusa DSHV-a kao stranke nacionalne manjine, čime netko sa strane, izvan hrvatske zajednice, putem Žigmanova prikriveno pokušava iskoristiti mogućnost olakšanog ulaska u Skupštinu i ostvarenje svojih ciljeva na račun Hrvata u Srbiji.

Odbijanjem formiranja zajedničke liste dviju hrvatskih stranaka predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je još jednom pokazao da ga interesi Hrvata u Srbiji ne zanimaju ni najmanje i da je njegov osobni interes jedini pokretač svih njegovih političkih i drugih aktivnosti u zajednici. Udruživanje onih koji su upropastili hrvatsku zajednicu u Srbiji sa onima koji su upropastili ideju autonomije Vojvodine sasvim je logičan slijed političkog biznisa predvodnika dviju samo formalno postojećih stranaka, jedne hrvatske nacionalno-manjinske i jedne autonomaške.

HDF je uvjeren da građani Republike Srbije hrvatske nacionalnosti ni ovoga puta neće dati niti simboličan broj glasova ovoj neprirodnoj koaliciji suštinski nepostojećih stranaka. Istovremeno pozivamo članove DSHV-a da stanu na put daljnjem ruiniranju svoje stranke koju je uzurpirao i u potpunosti svojim interesima podčinio njen najveći neprijatelj. Smjena Tomislava Žigmanova s mjesta predsjednika DSHV-a je već odavno preduvjet da Hrvati u Srbiji počnu međusobno surađivati i da tragajući za svojim interesima konačno krenu zajedno naprijed.

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum

Povezane objave

John Gregovich – trgovac, vlasnik rudnika, američki političar

hrvatski-fokus

Četir’ knjige debele

HF

Izašao Hrvatski iseljenički zbornik 2018.

HF

Svečano obilježen rođendan Josipa bana Jelačića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više