Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Laž je da DSHV uživa podršku Hrvata u Vojvodini

Predsjednik nije nikom rekao da će se glasovi prikupljati preko LSV-a

 

Predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, sada već slavan  po plagijatima, manipulacijama i lažima, u poslijednje vrijeme, zbog izlaska na parlamentarne izbore, to čini svakodnevno, i to rafalno! U svakoj njegovoj izgovorenoj ili napisanoj rečenici je više brzometnih laži.

Laž je da „stranka DSHV danas uživa podršku Hrvata u Vojvodini“ je kruna plagiranja i manipuliranja Tomislava Žigmanova hrvatskim narodom!!! U odluci o izlasku na izbore plagijat je to što predsjednik nije nikom rekao da će se glasovi prikupljati preko LSV-a, manipulacija je to što je predsjednik sazvao sjednicu Vijeća DSHV-a kada je osigurao da njegov glas „za“ bude deveti (od sedamnaest članova Vijeća!), pa to nazvao „apsolutna većina“, a sve njegove izjave u vezi te odluke i izbora su laž i čista farsa.

Predsjednik nam i sam sve to zorno prikazuje u slici i riječi! Samo na gornjem twitter priopćenju lijepo se vidi „polet“ u Opovu i neopisiva gužva „bunjevačkih Hrvata“ u Donjem Tavankutu, interesenata za „deb’o četvrtak“, pardon, upis u potpornu listu koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, ali i istina da se u Somboru i Pančevu potpisi prikupljaju u prostorijama LSV!

Ako se pogleda još samo nekoliko priopćenja i slika u ovdašnjim „hrvatskim“ medijima, plagijati, manipulacije i laži predsjednika „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“ se razgolićuju do nepristojne golotinje! Organizaciju prikupljanja potpisa podrške, po riječima predsjednika, vodi ekipa Mladeži DSHV-a (čitaj Marin Piuković). Na slici u takozvanom Dnevniku RTV2 na hrvatskom jeziku, u kojem se kaže da je u prostorijama DSHV-a u Subotici „uzavrela atmosfera uoči izbora“, vidi se sva ta fanki mladež.  Bilo bi je puno više da nije korone (a nitko ne nosi masku)! – kaže Marin i priča nam o „fancima“, a fanki mladež priča da je ovdje samo zbog bunjevačkog običaja „deb’o četvrtak“, odnosno da se dobro najede (deset fanka po glavi od tetke Cvijin) pred četrdesetodnevni post! 

Na debeli četvrtak se u DSHV-u tradicionalno peku fanci, ili kako se može reći krafne, sa pekmezom ili sa sirom – kaže Marin (čitaj Mladež DSHV-a).

Uzavrelo u uredu DSHV-a!

I sve bi još moglo možda biti samo smiješno da nije u pitanju do sada najveća manipulacija cijelom hrvatskom populacijom u Srbiji, koja još uvijek  broji 57.900 duša.

Zbog osobnog interesa samo jednog jedinog „bunjevačkog Hrvata“ ovdašnji hrvatski narod, za koji je upravo on rekao da je najomraženija nacionalna zajednica u Srbiji, dovodi se u još težu poziciju time što će biti optužen i za zagovaranje autonomaške ideje, za koju je i Čanak svjestan da je iluzorna i jedino iritira srpski narod. A da se Čanak ne bi direktno eksponirao na ovoj nepopulanoj ideji pronašao je među „bunjevačkim Hrvatima“ (a gdje drugdje) Tomislava Žigmnaova (a koga drugog), koji se sa nekoliko sebi sličnih likova ne libi uraditi tako nešto samo zbog osobne koristi!

Druga manjinska zajednica u Srbiji (rusinska) također je izmanipulirana samo da bi koalicija imala manjinski predznak i niži prag potrebnih potpisa i glasova. Niti Rusini ne stoje iza Tomislava Žigmanova, što maipulaciji dodaje ogromnu negativnu težinu! 

LSV (i drugi) će (u zadnji čas) prikupiti potrebne potpise za Tomislava Žigmanova (već viđeno) jer je cilj da LSV ima svog čovjeka u Narodnoj skupštini Republike Srbije, što s Hrvatima nema nikakve veze! Pripadnici većinskog naroda će reći da, eto, ovdašnji Hrvati imaju i svog predstavnika u vrhu političkog odlučivanja, a Žigmanov će sa zadovoljstvom lagati da iza njega zasta stoje ovdašnji Hrvati!!! Tako je ova manipulacija dvostruko štetna za sve Hrvate u cijelom svijetu, a za ovdašnje pogubna!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Umro Zdenko Morović – velikan venezuelskoga nogometa

hrvatski-fokus

Hrtkovci, priče o sudbini jednog sela

hrvatski-fokus

Budni snovi hrvatskoga emigranta

HF

Bunjevački kolokviji o Bunjevcima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više