Hrvatski Fokus
Kultura

Krajolici oslobođenih kolorističkih bura

Izazovni Ciklus kombiniranih tehnika Željka Bubala

 

Splitski akademski slikar Željko Bubalo suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, istaknuti autor kompleksnog opusa,izlagao je na nizu zapaženih samostalnih izložbi.

Pred nama je izbor iz ciklusa nastao u protekle tri godine, „vrijeme korone, mog infarkta i ovog groznog rata“kaže umjetnik.

Riječ je kombiniranim tehnikama uz djelomično korištenje kolaža, većinom na papiru, dijelom na drvu i neznatno na platnu.

Željko Bubalo suvereno je kreirano ciklus energičnih djela koja jasno svjedoče o autorovom pogledu na svijet,na motive koji ga okružuju i koje svi mi doživljavamo drugačije.

Krajolici oslobođenih kolorističkih bura otvaraju se ispred nas u svojoj neskrivenoj stvarnosti, u potpunoj ogoljenosti i čistoći, iskreni i vrlo vitalni.

Bubalov opus karakteriziraju energični nanosi boje, izraziti i dominirajući, tvoreći izdvojeni svijet uz poneki bljesak vitaliteta crvenila.

Zanimljivi su kolažni elementi s komadićima starih papira,novina, koji na svoj specifičan način pridonose aktivitetu ovoga slikarskoga svijeta,pomalo i odudarajući svojim požutjelim licima.

Svakako bi bilo zanimljivo i intrigantno vidjeti izbor iz novijeg opusa Željka Bubala u adekvatnom splitskom galerijskom prostoru i doživjeti ideje tog jedinstvenog slikarskoga svijeta.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Cvijet ljubavi

HF

Izložba Grete Vuković

hrvatski-fokus

Krik iz magle – nova stihozbirka Malkice Dugeč

HF

Pritisak iz Beograda stalno prisutan

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više