Hrvatski Fokus
Gledišta

Nitko od Hrvata u Srbiji nije podržao Žigmanova u koaliciji s Ligom socijaldemokrata

Navedite samo jedan argumentirani razlog zašto je za njih dobro da ih u Narodnoj skupštini Republike Srbije zastupa najveći manipulant među bunjevačkim Hrvatima

 

OTVORENO PISMO GOSPODI ANDREJU PLENKOVIĆU, GORDANU GRLIĆU RADMANU I ZVONKU MILASU

Molim da gospoda Andrej Plenković, Gordan Grlić Radman i Zvonko Milas Hrvaticama i Hrvatima u Republici Srbiji javno kažu samo jedan argumentirani razlog zašto je za njih dobro da ih u Narodnoj skupštini Republike Srbije zastupa najveći manipulant među bunjevačkim Hrvatima Tomislav Žigmanov, koji je u tu poziciju došao prevarom preko nepostojeće manjinske koalicije Hrvata i Rusina u Srbiji, a čiju predizbornu kampanju je vodila Liga socijaldemokrata Vojvodine!

Tomislav Žigmanov je već ranije bio „zastupnik Hrvata“ u srbijanskom parlamentu, tamo nije govorio niti o jednom našem problemu i za petnaestak godina svog „rada“ na polju politike i kulture je potpuno upropastio stranku DSHV i hrvatske kulturne udruge u Srbiji (osim privilegiranih).

Život ovdašnjih Hrvata je u udrugama, a od 43 registrirane hrvatske udruge u Srbiji u predizbornoj kampanji Tomislava Žigmanova je službeno podržalo samo osam  (preko svojih privilegiranih predsjednika) iz pet mjesta u Srbiji (Subotica, Tavankut, Đurđin, Vajska i Monoštor) i za njegovu „koaliciju“ su glasovali samo oni koji se ne osjećaju Hrvatima!

Da Tomislav Žigmanov ima povjerenje ovdašnjih Hrvata dobio bi 10.000 glasova bez koalicije s bilo kim!!!

Hrvatice i Hrvati u Srbiji su ogorčeni i danas su suočeni s potpunim bezizlazom! Objasnite nam zašto Vi mislite da je to za nas ovdje dobro!

Miroslav Cakić, autor knjige „Hrtkovci, priče o sudbini jednog sela“, Novi Sad, 7. travnja 2022.

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Prekinite rehabilitaciju četništva

HF

BU-ART – CRO-ART

hrvatski-fokus

Zašto Ustavni sud ne želi donijeti odluku o neustavnosti izbora zastupnika srpske manjine u Hrvatskom saboru?

hrvatski-fokus

Milorad Pupovac se ponaša kao da su mu braća pobijedila

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više