Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus akrila Ivane Jovanović Trostmann

Novi ciklus akrilika profinjeno je izveden, izvanredno izbalansiran, jasno slikarski iskazan, vrlo samouvjeren

 

Akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann, istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica, autorica je impresivng opusa, koga čine brojni ciklusi, izlagala je na nizu zapaženih izložbi. Nedavno je predstavila novi ciklus u tehnici akrilika na platnu, na drvu i na kartonu na različitim srednjim formatima s tri temeljna motiva, ponajprije Isusa Krista, zatim krajobraza prošaranog stazom na čijem je kraju drevna crkvica te nekoliko slika mrtvih priroda, nježnih cvjetova u vazi u prigušenoj atmosferi.

Novi akrilici jasno govore o izrazitom duhovnom balansu slikarice, svi njezini motivi odišu mirom i dostojanstvom, tišinom i ozbiljnošću, kolor je snažan ali istodobno i pažljivo odmjeren.

Motiv Isusa Krista izveden je vrlo ekspresivno u nekoliko dominantnih kolorističkih varijanti, svaka slika ima svoju vodeću boju.

Magična staza koja se proteže od atelijera do starodrevne crkvice, usred rasplamsalog raslinja i ugodnog oku zelenila, privlači nas, zove nas da zakoračimo na njezinu bjelinu.

Misteriozne mrtve prirode sačuvane ljepote raznolikih cvijetova u vazi,tihe i zavodljive, upućuju na promišljanja o prolaznosti.

Novi ciklus akrilika Ivane Jovanović Trostmann profinjeno je izveden, izvanredno izbalansiran, jasno slikarski iskazan, vrlo samouvjeren.

Slikarstvo Ivane Jovanović Trostmann svakako se u idućem razdoblju mora prezentirati u pozornom odabiru u respektabilnom prostoru jer njezin nadahnuti opus to i zaslužuje.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Novi ciklus Hanibala Salvara

hrvatski-fokus

Bit ću tvoj glas

HF

Volim tišinu

HF

Orguljaška senzacija Cameron Carpenter dolazi 13. studenoga

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više