Hrvatski Fokus
Znanost

Biden planira Globalni summit o COVID-u kako bi ‘cijepio svijet’

Sjedinjene Države bit će sudomaćin virtualnog sastanka 12. svibnja

 

Unatoč neuspjehu cjepiva protiv COVID-19 u zaustavljanju infekcije i prijenosa virusa usred alarmantnih sigurnosnih signala, američki predsjednik Joe Biden poziva čelnike svjetskog političkog i privatnog sektora da se sastanu na drugom „summitu“ o COVID-u kako bi „ preuzeli nove obveze i donijeli rješenja za cijepljenje svijeta.”

Bijela kuća je u priopćenju u ponedjeljak 18. travnja navela da će se drugi ‘Globalni summit o COVID-19’ održati 12. svibnja 2022. (White House: www.whitehouse.gov/briefing-room/statemens-releases/2022/04/18/).

„Summit će udvostručiti naše kolektivne napore da okončamo akutnu fazu pandemije COVID-19 i pripremimo se za buduće zdravstvene prijetnje,“ navodi se u pripćenju Bijele kuće.

SAD, kao predsjedatelj prvog summita prošlog rujna, sudomaćin je najavljenog  sastanka s Belizeom, kao predsjedatelj CARICOM-a / Karibske zajednice; Njemačka, predsjedatelj G7; Indonezija, predsjedatelj G20; i Senegal kao predsjedatelj Afričke unije.

Domaćini „pozivaju svjetske čelnike, članove civilnog društva, nevladine organizacije, filantrope i privatni sektor da preuzmu nove obveze i donesu rješenja za cijepljenje svijeta, spašavanje života sada i izgradnju bolje zdravstvene sigurnosti – za sve, svugdje, posvuda.“

Bijela kuća je priopćila da će summit, među ostalim „obvezama,“ naglasiti „injektiranje cjepiva u ruke“ i „raspoređivanje testova i tretmana, posebno za najrizičniju populaciju.“

U međuvremenu, podaci CDC-a i vlade Ujedinjenog Kraljevstva pokazuju da cjepiva protiv COVID-19 ne samo da su neučinkovita u prevenciji slučajeva i prijenosa, već se brzo gubi njihova zaštita od teške bolesti ili smrti dok istovremeno predstavljaju zdravstveni rizik.

Nedavno objavljena dugoročna studija prestižnog britanskog časopisa ‘The Lancet‘ koja je pratila sudionike u pokusima Moderne i Pfizera pokazala je da cjepiva nemaju utjecaja na ukupnu smrtnost.

Prošlog mjeseca, bivši savjetnik povjerenika FDA-e koji i dalje obavlja nadzornu ulogu, rekao je da agencija ignorira zahtjev u otkrivanju jasnih problema sigurnosti i učinkovitosti cjepiva protiv COVID-19

Također u ožujku, liječnica vojnog zrakoplovstva svjedočila je na saveznom sudu da joj je zapovjedništvo na visokoj razini naredilo da ne raspravlja o kontroverzi oko podataka Ministarstva obrane koji ukazuju na golem porast ozbiljnih cjepnih ozljeda i bolesti među vojnim osobljem od kada su cjepiva protiv COVID-19 uvedena u 2021. godini.

I, među mnogim drugim sigurnosnim signalima, analiza podataka CDC-a koju je izvršio bivši izvršni direktor Wall Streeta i stručnjak za industriju osiguranja pokazuje alarmantan porast viška smrtnih slučajeva među milenijalcima (tzv. generacija Y) tijekom prošle godine usred uvođenja cjepiva protiv COVID-a.

U travnju je Uprava za hranu i lijekove (FDA) objavila dokument u kojem se navodi kako bi se sastav trenutnih cjepiva protiv COVID-19 možda trebao promijeniti u svrhu osiguranja visoke razine zaštite.

Izvor:

  1. WND Staff: „Biden planning Global COVID Summit to ‘vaccinate the World’“;
  2. World News Daily, 19. 4. 2022., www.wndnewscenter.org

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Nema kliničkih dokaza koji podupiru eksperimentalne umjetne maternice kod ljudi

hrvatski-fokus

Nijemstvo je antirimsko i antieuropsko

HF

EU: Ne GMO-u!

HF

EU potkopava poziciju obitelji i braka pod diktatom LGBT lobija

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više