Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Ljekovito bilje – dar iz Božje ljekarne

Pomaganje ljudima s različitim zdravstvenim tegobama

 

Relativno nedavno, splitski nakladnik Verbum objavio je u klasičnom, reprezentativnom tvrdom uvezu, na više od 400 stranica, knjigu sestre M. Ljubice Bernardice Kovač Biljne terapije i recepti (Ljekovito bilje – dar iz Božje ljekarne).

U ovim današnjim kompleksnim vremenima, čini se, sve manje naklonjenim čovjeku, u doba iznimnog napretka znanosti, posebice medicine ali i sve više pojava bolesti, malignih stanja, čovjek se okreće i stoljećima prikupljenim znanjima i vještinama, posebice ljekovitom bilju.

To bogatstvo pronalazimo u ovoj knjizi, autorice sestre Ljubice Bernardice, nastalo na temelju njezinih više desetljetnih iskustava učinkovitog  pomaganja ljudima s različitim zdravstvenim tegobama s prirodnim ljekovitim pripravcima.

U prvom dijelu knjige objavljene su cjelovite terapije za čitav niz bolesti i tegoba, dok drugi dio sadrži sve već poznate biljne recepte sestre Ljubice iz ranije knjige ali i nove recepte.

U knjizi se mogu pronaći stotinjak različitih ljekovitih mješavina čajeva, sirupa i tekućina, tinkture te jednostavni recepti za mnoga oboljenja i stanja.

U knjizi su tiskane brojne botaničke ilustracije, fotografije, popisi ljekovitih biljaka, bibliografija, opsežno kazalo biljaka, terapija, recepata, bolesti i poremećaja, a tu su i molitve za miran san.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Lobistička lekcija Sarajeva Zagrebu

HF

Što će nama tako skupa infrastruktura?

HF

Raste tržište plinskih turbina

HF

Podvala prometnog izoliranja ‘Dubrovačke regije’ koja ne pije vodu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više