Hrvatski Fokus
Kultura

Na koncertu otvorenja sezone nastupit će dirigent Dawid Runtz i Lovre Marušić na klaviru

Zagrebačka filharmonija poziva na koncert otvorenja sezone Zagrebačke filharmonije koji će se održati u petak, 30. rujna 2022.

 

Zagrebačka filharmonija poziva na koncert otvorenja sezone Zagrebačke filharmonije koji će se održati u petak, 30. rujna 2022. godine u 19:30 sati. Na koncertu otvorenja sezone nastupit će DAWID RUNTZ, dirigent i LOVRE MARUŠIĆ, klavir.

Program: Boris Papandopulo: Amfitrion, uvertira operi

Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za klavir i orkestar u C-duru, K 503

Richard Strauss: Alpska simfonija, op.64

Za prvi koncert nove sezone maestro Dawid Runtz priprema izvedbu uvertire operi Amfitrion Borisa Papandopula (koju je nedavno predstavio i u Čileu uz tamošnji Nacionalni simfonijski orkestar), potom Alpsku simfoniju Richarda Straussa, a u Koncertu za klavir, KV 503 W. A. Mozarta ugošćuje Lovru Marušića. Priznati mladi pijanist umijeća je usavršavao na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi, Muzičkoj akademiji u Zagrebu te u prestižnoj klasi Grigorija Gruzmana na Visokoj školi Franz Liszt u Weimaru, a međunarodnu reputaciju potvrdio je srebrnom medaljom osvojenom na velikom pijanističkom natjecanju u Clevelandu 2021. godine.

Anđelka Felja

Povezane objave

Jeleni

HF

Izložba Viktora Daldona ‘korpo morto’

HF

Najava retrospektive Petera Weisza

hrvatski-fokus

Izložba ‘Pohvala ruci’ u Galeriji umjetnina Split

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više