Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Osuđujete li vi gospodine Komšiću pokušaj ubojstva Salmana Rushdieja?

Je li i predstavnik Hrvata u BiH Željko Komšić bio protiv gradnje Pelješkog mosta?

 

S velikom pažnjom i zebnjom pratim politiku u BiH. Tako na jednom portalu čitam da je Željka Komšića izbacilo iz takta novinarsko pitanje, kada će on posjetiti Hercegovinu što je Komšić nazvao provokacijom, jer kaže on, da svakako ode u Hercegovinu. Međutim, to je za mene kamilica provokacija. Da sam u prilici postaviti pitanje Željku Komšiću, ja bih mu sigurno digao tlak, njemu i njegovim trabantima u Hrvatskoj. Najprije bih pitao Željka Komšića, je li se on, onako iz radoznalosti provozao Pelješkim mostom? Što bi bio uvod za glavno pitanje: Osuđujete li vi gospodine Komšiću pokušaj ubojstva Salmana Rushdija? Što bi bilo ključno pitanje u ovoj političkoj krizi u BiH. Uz pitanje: Je li i predstavnik Hrvata u BiH Željko Komšić bio protiv gradnje Pelješkog mosta? Odnosno, tko od „Bošnjaka“  osuđuje pokušaj ubojstva Salmana Rushdija? Možda ipak osuđuje Denis Bećirović koji je na ovim izborima pobijedio Bakira Izetbegovića? Ili je to samo „Bošnjački“ manevar? Kada je svima jasno da su Bakirovi „Bošnjaci“ ili „građani“, samo muslimani Ajatolaha koji je naredio ubojstvo Salmana Rushdija, sada se navodno distanciraju od čistog islama, pa koriste Titu i bratstvo i jedinstvo.

Dakle, i Denisa Bećirovića treba pitati, osuđuje li on pokušaj ubojstva Salmana Rushdija, kao i Ivicu Puljka, Vesnu Pusić i Stepana Mesića. Neka Željko Komšić dođe u Hrvatsku, da bi ga se moglo pitati je li i on branio gradnju Pelješkog mosta i je li on agent Ajatolaha Homeinija.

Željko Komšić, novi Sokolović Mehmed Paša? I njegovi veziri, poturice, akindžije i age, te obespravljena raja- Hrvati, sluge muslimana? Imao sam priliku za vrijeme Jugoslavije u Bosni, vidjeti, da je direktoru muslimanu, njegova susjeda Hrvatica njegova kućna sluškinja. Baš onako kako „bošnjački“ intelektualac Šefik Kordić opisuje i hvali turski zulum.

 Od čega će Hrvati imati najviše koristi? Od Schmidtove izmjene Izbornog zakona u BiH, od sukoba u SDP-u? Do kojega bi moralo doći. Jer je Željko Komšić SDP-ov kadar. Ili od „obračuna s korupcijom u INA-i“? Uistinu, treba tražiti da se otvore arhivi UDBA-e i KOS-a i da se u Hrvatskoj provode rezolucije VE koje osuđuju sve totalitarizme. Treba tražiti da se svaki pripadnik SDP-a proglasi kriminalcem i opasnom osobom. Među prvima, Željko Komšić. A koliko je do sada Državni proračun imao koristi od „obračuna sa HDZ-ovom korupcijom“. Koliki je trošak odvjetnika i sudova? Veći od uplate u Državni proračun? Hoće li i koliko ovaj slučaj sa INA-o koristiti Državnom proračunu? Ili je taj slučaj aktiviran zbog ove krize u BiH, kao dimna zavjesa?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Talibanizacija Bosne i Hercegovine

HF

Nema države Bosne i Hercegovine

HF

Pjesma o samome sebi

HF

Nezabilježeni povijesni poraz i poniženje Europe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više