Hrvatski Fokus
Gledišta

Zašto se krije biografija hrvatskog novinara Milana Ilinića?

Pisao sam Filipu Hameršaku, ravnatelju LZ “Miroslav Krleža” iz Zagreba, ali mi se on ne javlja

 

Zašto se krije biografija hrvatskog novinara Milana Ilinića? Poznate su mi novele Milana Ilinića, ali ne i on. Pogledao sam na internetu i našao ovo: Hameršak, Filip – Ilinić, Milan, novinar (1918.-2002.), 2005. (podatak o recenziji nije dostupan, enciklopedijski članak).

Pisao sam Filipu Hameršaku, ravnatelju LZ “Miroslav Krleža” iz Zagreba, ali mi se on ne javlja. Zašto?

 Ali ima još jedno zašto.Zašto me zanima Milan Ilinić? Evo odgovora:

Pripremam objavu knjige, koja će nam pomoći shvatiti zašto Alojzije Stepinac još uvijek nije SVETI, u jednoj drugoj svojoj knjizi, knjige Milana Ilinića pod naslovom “Beogradski protokol i Hrvati”, a u kojoj on kaže i sljedeće:

 Ad 1.

“Među načelima ne može biti ni nagodbe ni kompromisa.” (Dr. Ante Starčević)

Ad 2.

“Vatikansko odlikovanje za ubojicu delničkog župnika.”

Ad 3.

“Mi s nikakvom Jugoslavijom ne želimo imati nikakovih veza, a kamoli kakovu koegzistenciju. S državom koja je sazidana na kostima naše braće, očeva, sestara, prijatelja i preko 400 katoličkih svećenika, mi hrvatski katolici u izbjeglištvu ne namjeravamo sklapati nikakovih sporazuma. To treba znati i svatko tko želi prema nama voditi ispravnu politiku mora to uzeti u obzir. Jer teologija i politika nisu isto, svaka od njih ima svoje posebne zakone.

Nas na ovo držanje obavezuje 600.000 u ratu i miru, protiv komunizma i Jugoslavije ubijenih i poginulih Hrvata. Mi ih nismo, ne ćemo, i ne smijemo nikada zaboraviti!

Njihova žrtva je za nas vječna obaveza. Oni nisu pali za nikakav režim ni stranu ideologiju, nego za slobodu Hrvatskoga Naroda, te naravna i Božanska prava sviju nas!”

Jer: “Ne dajte svetinje psima, niti bacajte biserja svoga pred svinje, da ga ne pogaze svojim nogama i okrenuvši se ne rastrgaju vas!”

Da, riječ je o protokolu kojega su 1966. utvrdili: Drug Tito i Sveta Stolica.

Dr. sc. Tomislav Dragun

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Josipović i Brammertz odlučuju

HF

Virovitica ostaje bez Budakove ulice

HF

Lažna postignuća

hrvatski-fokus

Tražimo povrat istočnog Srijema u Hrvatsko Državno Područje

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više