Hrvatski Fokus
Znanost

Višak smrtnosti među djecom u Europi raste nakon uvođenja cjepiva za mlađe dobne skupine

Europa istražuje uzrok povećanja broja smrtnih slučajeva kod najmlađih

 

„Europa je doživjela značajan porast prekomjernih smrtnih slučajeva među djecom otkako je Europska agencija za lijekove (European Medicines Agency, EMA) Pfizerovom cjepivu protiv koronavirusa iz Wuhana (uzročnik COVID-19) dala odobrenje za hitnu upotrebu u svrhu primjene cjepiva u mlađim dobnim skupinama.“ (www.shtfplan.com/headline-news/europe-sees-755-increase-in-excess-deaths-among-children-since-ema-approved-covid-vaxx-for-kids).

Prema istraživanju koje je proveo The Expose, između 22. tjedna 2017. i 37. tjedna 2021. prosječan broj prekomjernih smrtnih slučajeva među djecom od 0 do 14 godina bio je 169,65. Od 22. tjedna 2021. do 37. tjedna 2022. broj prekomjernih smrtnih slučajeva među djecom iste dobi porastao je na 1224. To znači da imamo veliki višak smrtnosti – broj smrtnih slučajeva povećan je za 630 posto među djecom u dobi od nula do 14 godina diljem Europe otkako je EMA u svibnju 2021. godine odobrila primjenu cjepiva protiv COVID-19 za djecu od 12 do 15 godina.

Istraga Exposea također je nastojala utvrditi porast prekomjernih smrtnih slučajeva od početka godine i otkrila je da su zabilježena 542 prekomjerna smrtna slučaja među djecom u dobi od nula do 14 godina diljem Europe od početka godine do 33. tjedna.

Krajem 2021. Europska unija počela je s uvođenjem Pfizerovog cjepiva za djecu u dobi od pet do 11 godina. Djeci od 12 i više godina također su ponuđena dodatna cjepiva. Nije iznenađujuće da je stopa viška smrtnih slučajeva nakon uvođenja cjepiva protiv COVID-19 za djecu od pet i više godina porasla još jedan ‘korak.’

Od 2018. do 2021. prosječan broj prekomjernih smrtnih slučajeva među djecom od početka tih godina do 33. tjedna svake godine iznosi 63,4. To znači da višak smrtnosti među djecom tijekom 2022. do sada predstavlja porast od 755 posto u usporedbi s prosjekom od 2018. do 2021. godine.

Europa istražuje uzrok povećanja broja smrtnih slučajeva

Expose je krajem kolovoza prvi put objavio rezultate istraživanja službenih brojki smrtnosti u Europi. Otprilike tri tjedna nakon objavljivanja ove početne istrage, bilten European Mortality Monitoring (EuroMOMO) za 33. tjedan 2022. godine priznao je da „smrtnost od svih uzroka za europske zemlje koje sudjeluju pokazuje povećanu prekomjernu smrtnost.“ (https://expose-news.com/2022/09/18/eu-forced-investigate-17x-increase-excess-deaths-children/ ).

‘EuroMOMO’ je tjedni nadzorni odbor kojim upravlja ‘Statens Serum Institut’, danski istraživački institut, uz pomoć epidemiologa s podatcima iz 28 partnerskih organizacija smještenih u 24 zemlje diljem kontinenta. Što se tiče biltena EuroMoMo-a za 33. tjedan, „bio je to prvi put da je bilo koji europski odbor za praćenje javnog zdravlja ili mortaliteta ikada priznao da prekomjerne stope mortaliteta u Europi rastu iznad razumnih standarda.“

Tri tjedna kasnije, odbor je još jednom priznao da „procjene smrtnosti od svih uzroka za europske zemlje koje sudjeluju pokazuju povećanu prekomjernu smrtnost.“ Nadalje, odbor je priznao da se broj smrtnih slučajeva među djecom povećava i da provodi istragu o tome zašto.

(„EuroMOMO pooled estimates show an elevated level of excess mortality“: EuroMOMO Bulletin, Week 36, 2022; www.euromomo.eu/bulletins/2022-36).

„Čini se da je od sredine 2021. akumulirana razina smrtnosti u Europi u dobnoj skupini od 0 do 14 godina porasla,“ napisao je odbor. „Moguća objašnjenja se istražuju.“ Pisci na Exposeu primijetili su da ne gaje puno nade „da će vlasti ikada priznati da se ove smrti događaju zbog injekcija cjepiva protiv COVID-19.“

„Činjenica da su se ovi viškovi smrtnih slučajeva dogodili tek otkako je EMA prvi put odobrila cjepivo protiv COVID-19 za djecu najvjerojatnije će biti samo još jedna ‘slučajnost’ koja će se dodati na dugačak popis ‘slučajnosti’ koje su se dogodile od početka 2020.,“ napisali su. Nažalost situacija nije mnogo bolja ni u SAD-u. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavio je 16. rujna 2022. najnovije podatke o nuspojavama cjepiva protiv COVID-19 za razdoblje od 14. 12. 2020. do 9.  9. 2022. koji su prijavljeni VAERS-u (Vaccine Adverse Event Reporting System). U navedenom razdoblju sveukupno (za sve dobne skupine) je prijavljeno 1.407.409 izvješća o nuspojavama cjepiva protiv COVID-19 od čega: 30.935 izvješća o smrti i 257.227 izvješća o ozbiljnim, teškim nuspojavama, uključujući i smrtni ishod. No, prijavljuje se samo jedan posto stvarnih nuspojava pa su navedene brojke mnogo veće.

Podatci o nuspojavama cjepiva protiv COVID-19 objavljeni su za djecu prema dobnim grupama. Djeca u dobi od 6 mjeseci do 5 godina za razdoblje od 14. 12. 2020. do 9. 9. 2022.: prijavljeno je 3.730 nuspojava cjepiva, od čega 166 teških cjepnih ozljeda i 6 smrtnih slučajeva; prijavljeno je 5 slučajeva miokarditisa i perikarditisa, 26 izvješća o poremećaju grušanja krvi i 43 slučaja nervnih napada.

Djeca u dobi od 5 do 11 godina u istom gore navedenom razdoblju: prijavljeno je 13.985 nuspojava od čega 655 teških, 28 smrtnih slučajeva, 48 miokarditisa i perikarditisa, 67 poremećaja u grušanju krvi i 177 nervnih napada.

U grupi djece u dobi od 12 do 17 godina za isto vremensko razdoblje, prijavljeno je 39.364 nuspojava, od čega 4.260 teških i 121 smrtni slučaj; zatim 1306 slučaja miokarditisa i perikarditisa, od čega 646 slučajeva povezuje se s Pfizerovim mRNK cjepivom. Nadalje, registriran je 301 slučaj poremećaja grušanja krvi od čega je 275 slučajeva povezano s Pfizerovim mRNK cjepivom, te 26 slučajeva sindroma postularne ortostatske tahikardije, POTS-a  – svi  slučajevi povezani su s Pfizerovim mRNK cjepivom. 

Američki CDC u navedenom izvješću također izvješćuje o 5300 pogrešaka u davanju doze cjepiva djeci prije odobrenja novih doza za docjepljivanje: Više od 5300 pogrešaka u isporuci doze cjepiva samo djeci prijavljeno je CDC-u prije odobrenja novih dvovalentnih docjepljivanja protiv COVID-19, izvijestio je STAT (www.statnews.com/2022/09/14/complexity-of-covid-vaccine-program-leads-to-concerns-about-potential-for-error/ ).

Pogrješke uključuju davanje pogrešne doze ili pogrešnog proizvoda za dob primatelja, korištenje nerazrijeđenog cjepiva kada je bilo potrebno razrjeđivanje ili davanje cjepiva nakon isteka roka trajanja. Prema STAT-u, pretraga u VAERS-u pokazala je izvješća o maloj djeci kojoj je dana 10 puta veća količina cjepiva od one koju su trebali primiti. U najmanje jednom izvješću, djetetu mlađem od 2 godine greškom je dan cijeli sadržaj bočice s 10 doza.

Prema CDC-u, nema dokaza da su pogreške u davanju cjepiva izazvale ozbiljnije nuspojave od onih koje se obično prijavljuju kod djece koja su primila točnu dozu cjepiva.

U ovom ‘moru’ velikog broja loših vijesti o stvarnim učincima cjepiva potiv COVID-19 ima i jedna dobra vijest iz SAD-a, točnije iz savezne države Louisiane: „Ministarstvo zdravstva Louisiane u utorak je poništilo svoj mandat za cijepljenje protiv COVID-19 za školsku djecu, što je nagnalo državnog odvjetnika Jeffa Landryja da podnese zahtjev za odbacivanje njegove tužbe protiv guvernera Johna Bela Edwardsa.“

Naime, ove su se godine roditelji i skrbnici zajedno usprotivili obvezi cijepljenja protiv COVID-19 za školsku djecu u Louisiani.

Kao rezultat njihovog zajedničkog okupljanja, Ministarstvo zdravstva Louisiane opozvalo je mandat, tj. obvezu cijepljenja – mandat je opozvan u utorak 20. rujna 2022.

izjavi, Landry je rekao: „Danas je kulminacija napornog rada toliko zabrinutih roditelja diljem Louisiane. Ovo je izravan rezultat borbe mama, tata, baka, djedova i skrbnika za ono što je ispravno. Zahvaljujem zastupniku Raymondu Crewsu, Health Freedom Louisiana, Bayou Mama Bears, Town Hall Baton Rouge, Children’s Health Defense i svima onima iz cijele Louisiane koji su bili uz nas u izboru roditelja.

Odluke o zdravlju djece trebaju donositi njihovi skrbnici, a ne vlada. Nadam se da će ova pobjeda slobode zdravlja podsjetiti sve što se može dogoditi kada svi radimo zajedno. Kada su građani angažirani i uključeni, njihova će vlada slušati.“

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva tiho je potvrdila da cjepiva protiv Covid-19 ubijaju djecu neviđenom brzinom.

Šokantne brojke sadržane u službenom izvješću, objavljenom samo nekoliko sati prije nego što je Boris Johnson najavio svoju ostavku na mjesto premijera Ujedinjenog Kraljevstva, otkrivaju da djeca cijepljena protiv Covid-19 imaju 4423 posto/45 puta veću vjerojatnost da će umrijeti od bilo kojeg uzroka nego necijepljena djeca i 136333 posto / 137 puta veća je vjerojatnost da će cijepljena djeca umrijeti od Covid-19 u usporedbi s necijepljenom djecom.

Agencija britanske vlade, poznata kao Ured za nacionalnu statistiku (‘Office for National Statistics’, ONS), nedavno je objavila nove podatke o smrtnosti prema statusu cijepljenja u Engleskoj  (ONS: „Deaths by vaccination status, England“; www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/).

 Najnoviji skup podataka ONS-a naslovljen je ‘Smrtni slučajevi prema statusu cijepljenja, Engleska, od 1. siječnja 2021. do 31. svibnja 2022.‘, a može mu se pristupiti na mrežnoj stranici ONS-a ovdje i preuzeti ovdje.

Ono što smo otkrili iz gore navedenog jest da trostruko cijepljeni tinejdžeri imaju 136 posto / 2,35 puta veću vjerojatnost da će umrijeti od Covid-19 nego necijepljeni tinejdžeri, te 38 posto veću vjerojatnost da će umrijeti od bilo kojeg uzroka nego necijepljeni tinejdžeri.

Međutim, najlošije brojke u pogledu smrtnosti iz svih uzroka su među dvostruko cijepljenim tinejdžerima. Službeni podaci britanske vlade otkrivaju da dvostruko cijepljeni tinejdžeri, sa stopom smrtnosti od 36,17 na 100 000 osoba/godini, imaju 149,3 posto / 2,5 puta veću vjerojatnost da će umrijeti od bilo kojeg uzroka od necijepljenih tinejdžera sa stopom smrtnosti od 14,51 na 100 000 osoba/godina.

Ukratko, službene brojke vlade Ujedinjenog Kraljevstva koje je objavio Ured za nacionalnu statistiku Ujedinjenog Kraljevstva dokazuju da djeca i tinejdžeri cijepljeni protiv COVID-a imaju veću vjerojatnost da će umrijeti od Covid-19 i bilo kojeg drugog uzroka nego necijepljena djeca i tinejdžeri.

To ukazuje da u odnosu na Covid-19 cijepljenje zapravo pogoršava imunološki odgovor na navodni virus i povećava rizik od hospitalizacije i smrti. Ali što se tiče smrti iz svih razloga, to ukazuje da injekcije cjepiva protiv Covid-19 izravno ubijaju djecu.

Medicinski stručnjaci i liječnici 30. lipnja 2022. uputili su otvoreno pismo britanskim zdravstvenim vlastima u kojem su upozorili na opasnosti primjene cjepiva protiv COVID-19 kod male djece i tinejđera. Nažalost, njihova upozorenja su ignorirana.

Dio otvorenog pisma upućenog MHRA-i: „Ispod je pismo koje je potpisalo 76 liječnika (https://childrensunion.org/ccvac/) u Ujedinjenom Kraljevstvu a upućeno je Regulatornoj agenciji za medicinske i zdravstvene proizvode (MHRA) i drugim službenicima vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Ovo pismo iznosi sveobuhvatne razloge zašto se nedavna odluka Uprave za hranu i lijekove (FDA) SAD-a o odobrenju cijepljenja dojenčadi i male djece protiv COVID-a ne smije provoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pismo ima dobar izvor i točnost. Nadajmo se da će glavni mediji ovdje u SAD-u i Ujedinjenom Kraljevstvu izvještavati o ovom pismu na nepristran način.“

„Pišemo vam hitno u vezi s objavom da je FDA izdala odobrenje za hitnu upotrebu za Pfizerovo i Modernino cjepivo protiv COVID-19 za djecu predškolske dobi.

Pozivamo vas da vrlo pažljivo razmotrite potez cijepljenja sve mlađe djece protiv SARS-CoV-2, unatoč postupnom, ali značajnom smanjenju virulencije uzastopnih varijanti, sve većem broju dokaza o brzom opadanju učinkovitosti cjepiva, sve većoj zabrinutosti oko dugoročne štete cjepiva, te saznanje da je velika većina ove mlade dobne skupine već više puta bila izložena SARS-CoV-2 i da ima dokazano učinkovit imunitet. Stoga je ravnoteža koristi i rizika koja je poduprla uvođenje mRNK (eng. mRNA) cjepiva za starije i ranjive osobe 2021. potpuno neprimjerena za malu djecu 2022.

Također snažno osporavamo dodavanje cijepljenja protiv COVID-19 u rutinski program cijepljenja djece unatoč nedokazanoj kliničkoj potrebi, poznatim i nepoznatim rizicima (vidi original teksta) i činjenici da ta cjepiva još uvijek imaju samo uvjetno odobrenje za stavljanje u promet.

Važno je napomenuti da dokumentacija Pfizera predstavljena FDA-i ima velike nedostatke u pruženim dokazima. ….“

Cijelo otvoreno pismo možete vidjeti/pročitati u izvornom tekstu dr. Roberta Malonea.

Izvor:

  1. Arsenio Toledo: „Excess deaths among children in Europe soar following vaccine rollout for younger age groups“; Natural News, 28. 9. 2022.
  2. Megan Redshaw: „CDC Reports 5,300 Errors in Vaccine Doses Given to Kids, as Latest VAERS Data Show 155 Reports of Deaths in Children 6 Months to 17 Years Old“ Children’s Health Defense/The Defender, 16. 9. 2022.
  3. The Expose, 27. 7. 2022.: https://expose-news.com/2022/07/27/uk-gov-vaccinated-children-increased-mortality/
  1. Dr. Robert W. Malone: „Letter to the UK Gov from 76 Doctors: Comprehensive Reasons Why the US FDA Decision Authorizing COVID Vaccinations in Infants and Young Children Must Not Happen in the UK“; Global Research, 5. 7. 2022.
  2. Dr. Robert W. Malone: „Big Win for Kids: Louisiana Repeals COVID Vaccine Mandate for Schools“; Children’s Health Defense/The Defender, 21. 9. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Gigantska šapika

HF

Glifozata ima i u našoj odjeći

HF

Kako je Rockefeller osnovao svjetsku farmaciju

HF

Korištenje kamena u antici tema međunarodnog znanstvenog skupa

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više