Hrvatski Fokus
Gledišta

Alisa u zemlji čudesa

Tko će provjeravati imena, podatke i autentičnost potpisa 3.600 potpisnika

 

Gospodin Vulin je nedavno u oči rekao gospodinu Lavrovu da za ljubav treba dvoje, a da je za rat dovoljna jedna budala! Gospođa Vojnić je nedavno u oči rekla gospođi Čomić da je Prijedlog akcijskog plana za nacionale manjine u Srbiji za period 2022. – 2025. „dokument s propustima i manjkavostina“ te da je to pokušaj „da Srbija na mala vrata uđe u EU“!

I sve bi to možda i bilo u redu da svoj tekst o tome gospođa Vojnić nije objavila 18. kolovoza 2022. godine na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća, i to pod naslovom „Alisa u zemlji čudesa“! Valjda da bi i najmanja djeca shvatila suštinu, pri čemu je očito primjenila svoje znanje sa usavršavanja u Engleskoj kao bebisiterka.

Alisa, pardon, Jasna, objavila je taj tekst i u takozvanom hrvatskom tjedniku „Hrvatska riječ“ br. 1010. od 26. kolovoza 2022. godine (str. 8. i 9., glavna urednica Zlata Vasiljević): Odgovor gospodina Lavrova gospodinu Vulinu ne znamo (možda ga uskoro osjetimo), ali gospođa Čomić je ubrzo poslije ovoga, 5. rujna 2022. godine, potpisala Odluku o raspisivanju izbora za članove nacionalnih vijeća nacionalnih manjina (za nedjelju 13. studenoga) u kojoj, obzirom na stanje 5. rujna, stoji da hrvatska nacionalna zajednica bira svoje vijeće elektorskim putem!

Popis stanovništva u Srbiji je prolongiran za godinu dana (zbog epidemije covid 19), odnosno na period 1. – 31. listopada 2022. godine i svi su tvrdili i bili uvjereni da će i izbor nacionalnih vijeća biti prolongiran do objave rezultata popisa stanovništva, jer će ti rezultati utjecati na način izbora vijeća i broj članova u njima!

Tako je ovom iznenadnom odlukom sakupljanje potpisa za elektore palo u jeku popisa stanovništva, a indikativno je da je odluka donesena u momentu kada je Hrvatima nedostajalo manje od 200 upisa u poseban birački popis (potrebno je 23.238, a sakupljeno je preko 23.000!) da bi oni, poslije debakla oko prošlog saziva HNV-a koji je biran preko elektora, mogli ponovo birati svoje nacionalno vijeće na demokratski način: jedan čovjek jedan glas!

Posebna je priča da će i ovaj broj upisanih Hrvata poslije rezultata popisa stanovništva sigurno biti više nego dovoljan da se Hrvatsko nacionalno vijeće bira redovitim putem, jer se očekuje manji broj Hrvata od sadašnjih 57.900, a dovoljno je da on bude neznatno manji!!!

Tako je neočekivanom odlukom gospođe Čomić jedna od najbrojnijih manjinskih zajednica u Srbiji po drugi put uzastopno svrstana u red po broju minornih manjina (primjerice, Goranci i još samo dvije manjine od 23, koliko ih ima u Srbiji)!

Pitanje je samo je li ovo odgovor gospođe Čomić gospođi Alisi?! 

Da Alisa ne bi bila sama imamo mi i tog momka (budalu) koji je dovoljan za rat (kompletnu propast)! Naš momak čak na svom twitter nalogu kaže da je u ratu (s nekim neprijateljima koji tuguju zbog njegovog uspjeha!?) te se tako ustvari hvali nezainteresiranošću ovdašnjih Hrvata kao sopstvenom zaslugom.

To jest istina, ali nije za hvalu, naprotiv! No, još veća je Alisina zasluga, jer je ona predsjednica institucije čiji je to posao!

A naš momak je ponosan što je proglašen za elektora: Pa se po Subotici, Donjem i Gornjem Tavankutu, Ljutovu, Bikovu, Maloj Bosni, Đurđinu, Žedniku, Šištaku, Bajmaku, Mirgešu… panično sakupljaju potpisi Bunjevaca za elektore hrvatskog nacionalnog vijeća! Za spravljanje ovakvog „hrvatskog“ nacionalnog vijeća pomoći će i poneki (potkupljeni) Šokac i „ostali Hrvat“, a zasigurno i vrlo rado pripadnici većinskog naroda (prije svih članovi LSV, SPS, SNS, pa i SRS ako treba) te pripadnici drugih manjina iz europskih regija Vojvodine, Sandžaka i Preševske doline (Rusini, Muslimani, Albanci).

Na kraju tu je i već uhodana praksa: falsificiranje potpisa! Tko će provjeravati imena, podatke i autentičnost potpisa 3.600 potpisnika, čiji podaci javno ne će biti ni objavljeni!

No, za sada ipak preti opasnost da 57.900 Hrvata, jedini od 23 nacionalne manjine u Srbiji, ostanu bez nacionalnog vijeća!!!

Zato, gospodine Plenkoviću, gospodine Pupovac, gospodine Milas (i svi drugi čiji su Alisa i Blesa) pomozite da do ove velike hrvatske sramote u Srbiji ne dođe!

Šaljite još vreća i sanduka punih kuna, eura, igračaka, poklon-paketića i paket-poklončića i sazidajte Alisi i momku bajkovitu kućicu u „najhrvatskijem gradu u Srbiji“ tako da svi Hrvati ovdje definitivno budu mirni (eutanazirani)!

Uradite to bez obzira što će u Subatici Bunjevci imati dva nacionalna vijeća, jedno „dahrvatsko“ i jedno „nehrvatsko“!!!

To je pravo veselje i što će onda nama srijemskim Hrvatima rodna kuća bana Jelačića?! Neka miruje zatvorena za sva vremena! Ban nam se već ionako slomio od prevrtanja u grobu od kako ovdašnjom hrvatskom zajednicom vladaju Alisa i Blesa!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Previše je hrvatskih žrtava u kratko vrijeme

HF

Ne može svatko kao biskup Ratko

HF

Utvrđuje se ništetnim ukaz/dekret srbskog kralja Aleksandra donesen dne 17. lipnja 1920.

hrvatski-fokus

Ustavni sud traži podatke od Vlade: Ima li u Hrvatskoj čak oko pola milijuna birača viška?

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više