Hrvatski Fokus
Kolumne

Sramotni intervju Pavla Vujnovca

Informacije i činjenice koje sam dobio porazne su vezano uz Vujnovčev lik i djelo

 

Dana 16. 10. 2022. godine na televiziji N1 – TNT gostovao je Pavao Vujnovac. Dugo sam se lomio trebam li se osvrnuti nakon ovog sramotnog intervjua. Razlog je jednostavan. Zapravo mi je ispod časti da ovakvu razinu izlaganja i ovakvu osobu komentiram. Međutim isto tako mi je bilo jasno ako se ovom čovjeku ne suprotstavimo, Republiku Hrvatsku će zadesiti još veće nesagledive posljedice.

Prije šest godine napustio sam Agrokor i nisam se više informirao niti bavio kompanijom. Nisam imao niti informacije o djelovanju Vujnovca-PPD vezano uz Agrokor/Fortenovu. Sva saznanja o Vujnovcu su bila iz medijskih objava raznih afera koja su ukazivala na osnovanu sumnju ozbiljnog kriminala. Kako su se zadnjih tjedana pojavile službene informacije, najprije o mađarskim investitorima vezano uz Agrokor/Fortenovu, a zatim rješenje Suda u Amsterdamu shvatio sam koje se kriminalno okruženje formiralo oko Agrokora/Fortenove i od tada sam počeo sam pratiti događanja i o njima nešto pisati.

Informacije i činjenice koje sam dobio izgledale su porazno vezano uz lik i djelo Vujnovca. Ali još uvijek nisam prepoznao njegove poslovne „vještine“. Upravo zato sam mimo mojih principa odgledao intervju koji je dao N1 televiziji. Nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima. Biti ću pristojan i samo reći sramota za sve nas i za našu DOMOVINU HRVATSKU.

Za Vujnovca postoje osnovane sumnje za niz nezakonitih radnji. Kako si ozbiljan čovjek može nešto takvo dopustiti? Čak ni nisko rangiran član mafije ne bi tako postupao. Poslovno Vujnovac ne razumije osnovne stvari, a k tome laže gdje god stigne, priča što mu padne napamet, a baš mu ništa pametno ne pada. Ovih ću dan iznijeti činjenice da potkrijepim moje stavove.

Agrokor u bankrotu

Ovakvo stanje je rezultat zloupotreba radi osobne koristi ili političke svrhe PLENKOVIĆA – VUJNOVACA – PERUŠKA… Za Plenkovića postoji osnovana sumnja da je zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti, nekoliko puta po određenim projektima za realizaciju ciljeva projekta organizirao i počinio kazneno djelo u sastavu zločinačkog udruženja. Plenković je povrijedio tuđa prava i nezakonito pogodovao!

Za Vujnovca postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela u sastavu zločinačkog udruženja, počinio je zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovao utjecajem! Agrokoru/Fortenovi je nagodbom 4. 7. 2022.. gotovo cijeli dug otpisan. Ubrzo su zloupotrebama došli do nevjerojatnih oko 2 milijarde eura duga!!! Najveći dio toga se je uz pomoć Plenkovićevih bandita Ramljaka, Doličkoga, Lajtmana, Peruška opljačkano! (postoji dokumentacija).

Sredstva Agrokora/Fortenove se obezvrjeđuju, a dug Agrokoru/Fortenovi raste i to najviše kratkoročan! Poslovno su Agrokor/Fortanovu doveli u katastrofalno stanje. Tisuće menadžera svih nivoa, zaposlenika pobjeglo glavom bez obzira, dramatično zaostali u visini plaća, izgubili tržišne udjele, tehnološki zaostaju, davanja prema državi prepolovljena. Jednom riječi katastrofa.

A danas su najveći dobavljači Agrokoru/Fortenovi, kompanije u vlasništvu VUJNOVCA. Čisto pranje novaca. Samo prefakturira tuđu robu odnosno pljačka. Danas na političkoj pozornici čitav niz osoba iznose razne dokaze tko su akteri Vujnovčevog udruženja. Kolike se transakcije provode izvan Hrvatskih vlasti i o kojem dramatičnom nivou kriminala se radi!

Iz priložene se tabele vidi teško stanje u kojem se nalaze tvornice i zaposlenici u grupi Agrokoru/Fortenovi. Brojke na tabeli 2019. – 2021. pokazuju bankrot. Drugi grafikon pokazuje vrijednost nekih poslovnih grupa u Agrokoru početkom 2017. godine.

O svemu ovome ću u narednim objavama detaljnije pisati. Za ove brutalne kaznene radnje koje su realizirane i laži koje iznose spomenuti sudionici, ali i mnoge druge osobe imati će uskoro priliku da, pred neovisnim sudom, iznesu svoju istinu.

Istina o Plenkoviću

Konačno je Plenkovića netko nazvao pravim imenom. Plenković zna koliko je predsjednik Milanović istinski u pravu i te upućene riječi istine bole.

Ovom prilikom želim potvrditi da i ja znam i ne samo da znam nego imam dokaze, dokumente da je Plenković kum bande. Njegovi banditi nisu članovi Vlade Republike Hrvatske, već su utjecajni pojedinci duboke države i međunarodna banda.

Moje tvrdnje će biti uskoro javno dostupne. Nitko realan ne može reći da u Hrvatskoj nije potpuni kaos. Nije slučajno predsjednik Milanović izrekao ove riječi. Danas imamo članovi Vlade Republike Hrvatske koji su duboko u korupciju.

Ono što je u svemu tome najtragičnije što je Plenković u duboku državu uvukao mnoge osobe iz različitih sfera države. A onda su zajedničkim djelovanjem izdali nacionalne interese, opljačkali i ugrozili nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske. Valjda je konačno nakon ovoga kaosa u državi svima jasno da je jedina mogućnost, spas za Hrvatsku, raspisivanje novih izbora!

Moram samo napomenuti da je tužbu protiv mene u ovom procesu podigao Ante Ramljak, čovjek koji je osobno opljačkao minimalno 12 milijuna kuna iz Agrokora. Pričao sam o katastrofalnoj društveno-političkoj situaciji u državi, arbitraži na sudu u Washingtonu i ostalim aktualnim temama.

Ivica Todorić

Povezane objave

Organizirana mafija s Plenkovićem na čelu

hrvatski-fokus

Putinova agresija na Ukrajinu, nema opravdanja! Ovo je poraz čovječanstva!

hrvatski-fokus

Plenković je ruski liferant

hrvatski-fokus

Povijesno gradivo u “regionu” se ponavlja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više