Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Bivša kongresnica Tulsi Gabbard raskrinkala Demokratsku stranku

Sada je stranka pod potpunom kontrolom elitističke kabale huškača vođena kukavičkim buđenjem

 

Bivša zastupnica Tulsi Gabbard s Havaja objavila je u utorak da napušta Demokratsku stranku jer je “sada pod potpunom kontrolom elitističke kabale huškača vođenih kukavičkom budnošću”.

video izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, 41-godišnji Gabbard optužio je demokrate da dijele zemlju “rasizacijom svakog pitanja, poticanjem antibjelačkog rasizma” i “aktivnim radom na potkopavanju naših bogomdanih sloboda sadržanih u našem Ustavu”.

“Demokrati današnjice neprijateljski su raspoloženi prema ljudima vjere i duhovnosti”, nastavila je. “Demoniziraju policiju i štite kriminalce na štetu Amerikanaca koji poštuju zakon. Današnji demokrati vjeruju u otvorene granice i naoružavaju državu nacionalne sigurnosti da krene na političke protivnike. Iznad svega, demokrati današnjice nas sve više približavaju nuklearnom ratu.”

Gabbard je rekla da se Demokratska stranka zalaže za vladu, za i za “moćnu elitu”, te je pozvala svoje kolege “neovisne demokrate” da također napuste stranku.

Njezini komentari mnogo su se više uskladili sa stajalištima republikanskih izabranih dužnosnika, koji su okrivili demokrate za porast kriminala i za val migranata koji ulaze u zemlju na granici s Meksikom.

Iako se Gabbard kandidirao za demokratsku nominaciju za predsjednika u ciklusu 2020., često se postavljala pitanje gdje je stranka stajala po raznim pitanjima i kritizirala demokratske čelnike.

Prije nego što je Gabbard pokrenula svoju kampanju, Hillary Clinton, predsjednička kandidatkinja stranke 2016., sugerirala je 2019. da vjeruje da je republikanci dotjeruju da se kandidira kao kandidat treće strane. Clinton, koja nije spomenula Gabbarda po imenu, rekla je kako vjeruje da je jedan kandidat “miljenik Rusa”.

Gabbard je prekinula svoju predsjedničku kampanju u ožujku 2020. i podržala Joea Bidena. U Zastupničkom domu bila je od 2013. do 2021., a od 2013. do 2016. potpredsjednica Demokratskog nacionalnog odbora. Ona je borbeni veteran s razmještajima na Bliskom istoku i u Africi i potpukovnica je u vojnim rezervatima.

Otkako se kandidirala u Bijeloj kući, Gabbard se često pojavljivala kao politički komentator na Fox Newsu, gdje se uglavnom borila protiv demokrata.

Rebecca Shabad, https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/tulsi-gabbard-announces-leaving-democratic-party-rcna51659

Povezane objave

Kriza u Gorskom Karabahu

HF

Bruxelles protiv Kine u Europi

HF

SVIJET 2015. – Izranjavan i nervozan – cijeli je svijet na rubu

HF

Šutanovac promijenio prezime

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više