Hrvatski Fokus
Kolumne

Plenković je svim događajima vezanim uz Agrokor/Fortenovu osobno upravljao od prvog dana do danas

Zna se tko je kriv za novonastalu krizu u najvećoj hrvatskoj strateškoj kompaniji

 

Hrvatskoj je trenutno nametnuta afera Fotenove – Šeik Saif Alketbi. Šeik ovo, šeik ono a već sutra će biti netko deseti. Za stvarne posljedice koje su dovele do ovog kaosa se ne pita! A te posljedice su rezultat iskorištavanja političke i državničke funkcije premijera Andreje Plenkovića da bi protupravno oteo Agrokor i dao ga strancima (RUSIMA), otvorilo do sada desetke afera, ovu današnju, a uskoro desetke novih afera! Moram naglasiti nekoliko činjenica koje su ključne za razumijevanje cijele kronologije:

Prvo i osnovno: Plenković je svim događajima vezanim uz Agrokor/Fortenovu osobno upravljao od prvog dana do danas. Upravo je Plenković organizirao i upravljao nezakonitom, interesnom grupom Borg koja je u tajnosti napisala zakon o eksproprijaciju privatne imovine Agrokora. Plenković je osobno koristio svoj položaj i ovlasti da u svega tri (3) dana progura i nametne taj kriminalni zakon institucijama države, Vladi i Saboru Republike Hrvatske.

Taj je zakon, kroz kasnije kriminalnu nagodbu koju je osmislila i vodila ta ista grupa Borg pod patronatom Plenkovića, omogućila da upravo ruske banke steknu kontrolni paket vlasništva, iako njihove tražbine nisu imale valjana jamstva, niti je njihov udio duga u kompaniji Agrokor bio u tom omjeru.

Pazite sada ovo: ruske banke su izmjestile svoj kapital u Moskvu, a drugi najveći dioničar i financijaš HDZ-a Pavo Vujnovac svoje vlasništvo izmješta u offshore poreznu oazu na Malti (gdje se provode stotine sumnjivih transakcija između njegovih oko 26 tvrtki i same Fortenove). Nakon toga, Rusi i Vujnovac prebacuju svoje vlasničke udjele u nizozemsku holding kompaniju Fortenovu Stak (kojoj je nemoguće saznati vlasnike, podaci su tajna). Upravo u tom trenutku Republika Hrvatska izgubila je svaku kontrolu i nadležnost, kao i porezna primanja od tih kompanija.

Budući da je to bila najveća hrvatska kompanija od strateškog interesa bilo je logično da takve velike transakcije nadležne državne službe kontroliraju. Kako su to bili Plenkovićevi ortaci, nitko se nije usudio takve kontrole provesti i utvrditi što se ustvari dogodilo. Zato je upravo nevjerojatno ali činjenično istinito da nitko o tomu ništa ne zna.

Pokroviteljstvo Plenković im je omogućio da Vujnovca i Ruse nitko ne dira, da se sve registriraju izvan Hrvatske (o čemu je Plenković bio u detalje informiran), gdje se ponašaju kao svemoćna banda. Pa onda Mađari, Vujnovac, mirovinski fondovi, Šeik, američki fondovi i bit će tu još takvih.

Svi s putrom na glavi, Lešinari.

Iz svih dokaza vidi se odgovornost Plenkovića. Doveo je najveću Hrvatsku kompaniju u bankrot i pustio Lešinare da ju rastrgaju!

Andrej Plenković je kriv!

Ivica Todorić

Povezane objave

Besramni francuski kolonijalizam na djelu

HF

Zašto je Plenković smijenio dr. Krešimira Pavelića!?

hrvatski-fokus

Od onoga koji je progonio druge, Plenković je postao onaj kojega su napokon počeli progoniti

hrvatski-fokus

Vrh vlasti totalno se odnarodio, totalno globalizirao

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više