Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Dani okusa hrvatske tradicije

Nastavljamo s projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao turističko odredište

 

Od ponedjeljka 18. studenog počinju treći nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira 11 županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nositeljima standarda Okusi hrvatske tradicije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i športa.

Ljubitelji dobre hrane tako će kroz 11 dana u 101 ugostiteljskom objektu moći uživati u lokalnim jelima spravljenim od tradicionalnih namirnica i po tradicionalnim recepturama.

Svaki će objekt u ponudi imati po dva menija od najmanje tri slijeda i to po cijenama već od 95 kn /12.61 € po meniju, odnosno po 115 kn / 15.26 €, 125 kn / 16.59 €, 155kn /20.57 € ili 195 kn /25.88 €. Popis svih restorana koji sudjeluju u manifestaciji te njihovih posebnih menija može se pronaći na www.okusi.hr.
Na konferenciji za medije održanoj u Zagrebu u restoranu Potkova, jednom od nositelja standarda, idejni začetnik i voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je kako je želja svih uključenih da u narednih nekoliko godina Dani okusa hrvatske tradicije postanu jedan veliki nacionalni festival s nizom novih sadržaja koji će se razvijati i nadograđivati na ovu već postojeću gastronomsku ponudu u restoranima.

„Sve ono što danas nudimo suvremenom turistu ima svoj korijen u tradicijskim kuharicama naših baka i prabaka, a priprema se od naših autohtonih namirnica, iz naših polja. Nakon što smo preživjeli ova krizna vremena, nastavljamo dalje s ovim projektom koji njeguje hrvatsku tradiciju i promovira Hrvatsku kao odredište turizma, ali i pokazuje da hrvatska gastronomija ima snagu biti motiv dolaska u destinaciju.“ – istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i predsjednica Savjeta projekta.
Na samom završetku događanja, Nikola Štefanović, domaćin današnjeg okupljanja u restoranu Potkova još jednom je sve pozvao da posjete manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije koji se održavaju na području 14 županija diljem lijepe naše.

Anđelka Felja

Povezane objave

Utvrdite je li ili nije Agrokor zaista mogao tražiti kredite od banaka od 2010. do 2017.

hrvatski-fokus

Vrijeme je da budemo upravitelji gospodarskog prosperiteta

hrvatski-fokus

Uspješna godina obilježena brojnim iskoracima

hrvatski-fokus

Što će biti s nama u energetskom ratu?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više