Hrvatski Fokus
Kultura

Atlas manjeg svijeta

Predstavljena publikacija novog slikarskog ciklusa jednog od vodećih slikara današnjice Zlatana Vehabovića

 

Muzej za umjetnost i obrt predstavio je reprezentativnu dvojezičnu hrvatsko-englesku publikaciju Atlas manjeg svijeta / An Atlas of the Lesser World jednog od vodećih hrvatskih slikara današnjice Zlatana Vehabovića u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.

Publikacija prati izložbu slikarskih radova inspiriranih fundusom Muzeja za umjetnost i obrt koji je bio polazna točka i inspiracija umjetniku za izradu čak 31 slikarskog kolaža velikih dimenzija.

Izdanje donosi nadahnute tekstove Miroslava Gašparovića, ravnatelja Muzeja za umjetnost i obrt, tekstove Sandre Križić Roban te razgovor u atelijeru Marcela Bačića i Zlatana Vehabovića.

Opremljena je maestralnim fotografijama Damira Žižića uz jedinstveni dizajn Rafaele Dražić.

Ova reprezentativna dvojezična hrvatsko-engleska publikacija, početno zamišljena da prati zagrebačku izložbu, značajan je doprinos predstavljanju umjetnikovog novog ciklusa kroz nadahnute tekstove Miroslava Gašparovića i Sandre Križić Roban, odnosno razgovor u atelijeru Marcela Bačića i Zlatana Vehabovića, uz fotografije Damira Žižića te dizajn Rafaele Dražić.
Novi ciklus Zlatana Vehabovića može se pogledati na www.atlas-manjeg-svijeta.muo.hr te kroz zanimljive video dodatke, snimljene u njegovom atelijeru i oštećenoj zgradi Muzeja za umjetnost i obrt, saznati kako živi i radi jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih slikara mlađe generacije, ujedno i profesor na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Anđelka Felja

Povezane objave

Raduj se i tuđoj sreći

hrvatski-fokus

Najskuplji pravopis – besplatni pravopis

HF

Kriza upravljanja u IHJJ dosegla vrhunac

HF

Vjera majke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više