Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Pozivam sugrađane, pogotovo mlađe, da krenu putem samoobnove, pri čemu treba koristiti mogućnost opcije s predujmom. Tako se zaobilazi dugotrajniji postupak, koji mora provesti država, što je jedan od razloga sporosti obnove objekata za koje odavno postoje formalne odluke. Samoobnova od strane onih mlađih i agilnijih sugrađana omogućila bi da oni stariji i kojima je teže samostalno, prije dođu na red preko organizirane obnove.

Magdalena Komes, petrinjska gradonačelnica u pismu javnosti

– Mnogi su me ujedali i pokušavali mi stati na put. Za vrijeme rata je bilo svakakvih insinuacija. Taj je rat na mene ostavio dubok utisak. Naučio me da ne dajem povjerenje tek tako i da čuvam svoj mali krug velikih ljudi, to su oni što mi stanu u zagrljaj: kćerka, žena i pas.

Massimo Savić, jugo-pjevač, https://www.tportal.hr/showtime/clanak/nikad-iskreniji-massimo-savic-za-vrijeme-rata-bilo-je-svakakvih-insinuacija-ujedali-su-me-i-pokusavali-mi-stati-na-put-ali-naucio-me-da-cuvam-svoj-mali-krug-velikih-ljudi-foto-20210915

– Pozdrav Za Dom spremni! Je zabranjen. Znate, sada zapravo žele baciti sjenu na sve ono što je hrvatska reprezentacija, koja je briljantna i za čije uspjehe dobivamo toliko hvale, sada to žele zasjeniti impliciranjem da je netko eksplicitno izašao i, valjda, stavio ili nešto digao ruku ili tako dalje… To je bila jedna reakcija, rekao bih, u jednom zanosu, u okvirima pjesme.

Gordan Radman Grlić, ministar vanjskih poslova ovako brani pozdrav Za Dom spremni, Politika, Beograd

– Nismo pronašli potpisani sporazum s Pfizerom. Pretražili smo sva mjesta, uključujući ured glavnog izvršnog direktora i pravni odjel.

Ahava Berman, izraelska odvjetnica iz ureda tužitelja u ime Ministarstva zdravstva, Logično

– Mi s brojnim zastavama Herceg Bosne živimo godinama i godinama. Da smo sretni – nismo! Te zastave nisu nikome dobra donijele. Ali i dalje su tu. I mi jesmo nezadovoljni, ali se borimo.

Asmer Japaur, predsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Općinskog vijeća Kiseljaka, slobodna-bosna.ba/vijest/280933/oglasio_se_predsjednik_sda_kiseljak_nije_tachno_da_je_christian_schmidt_pratio_utakmicu_hrvatske.html

– Izostanak reakcija iz PIC-a i veleposlanstava SAD-a i Velike Britanije povodom Schmidtovog tuđmanističkog pohoda Kiseljaku više je nego jasna podrška onom što Schmidt javno svojim potezima svima poručuje: Hrvati u BiH su Hrvatska i njeno nedovršeno započeto u BiH.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA, Dnevnik.ba

– Europska unija. NATO. Euro kao valuta. Schengen. Prosječna plaća 1020 eura. I sad pobjeda nad Brazilom i polufinale svjetskog prvenstva! Kako li su samo uspjeli bez litija, Vučića, Putinove nafte i ‘braće Rusa’…? Pa, uspjeli su baš zato što su takve pojave protjerali! Bravo komšije, čestitam od srca!

Čedomir Stojković, beogradski odvjetnik, Slobodna Dalmacija

– Ova Vlada ima kontinuitet razaranja Ustava. Prvo je ministar Grlić Radman otišao po nalogu Plenkovića u Bruxelles, odigrao jednu minijaturu gdje je prihvatio obvezu iz srži nacionalne sigurnosti i obrane bez suglasnosti predsjednika RH što je protuustavno. Onda mi se nije obratila Vlada, to je u našem odgovoru i navedeno – da nam se obrate na ustavan način. Navedeno je i da imam određena razmišljanja, oprez i da možemo razgovarati o tome, ali to je manirom sociopata Plenković gurnuo Saboru s moralnom ucjenom s najgroznijom rečenicom to je za mene win-win”.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o glasanju o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskom saboru, Net

TVRDNJE

– Miroslav Ćiro Blažević star je i bolestan čovjek i uistinu treba biti obazriv prema Pupovcu, ali zbog toga nije manja budala. Nikada nije bio svoj nego običan šupački karakter koji se svakome dodvoravao radi novca, slave i priznanja kojih mu nikada nije bilo dosta i sve je podređivao tim lukrativnim ciljevima. Kao što sada prima priznanja iz ruke onih Srba koji u svojim redovima imaju tu agresorsku komponentu i čiji je član, uz ostala slična “karijerista”, i okupacijski gradonačelnik Vukovara Vojislav Stanimirović, tako bi se, čini se, s jednakim zadovoljstvom Ćiro dobio nagradu koju bi mu dali i Ratko Mladić ili Radovan Karadžić. Pa kad je već tako, mogao je nedavno s Pupovcem , 17. studenoga, baciti vijence u Dunav za sve poginule “osloboditelje” Vukovara.

Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskoga tjednika na facebooku, https://www.facebook.com/profile.php?id=100070788342629

– Katolicima je u Hrvatskoj onemogućeno normalno političko i javno djelovanje, oni koji su ih trebali predstavljati zakazali su i pojavljuju se samo manipulativno za vrijeme velikih svečanosti u prvim redovima crkava, a cijelo vrijeme provode protunaravne i protubožje zakone.

Josip Mužić, redoviti profesor Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Splitu, Svjetlo riječi

– Mi ćemo slaviti Božić. Čak i ako ne bude struje, svjetlo vjere u nama ne će se ugasiti. Ako nas Rusi napadnu svojim raketama učinit ćemo sve što možemo da se zaštitimo. Napadnu li nas s iranskim dronovima i budu li naši ljudi morali ići u skloništa na badnju večer, Ukrajinci će i ondje sjediti za blagdanskim stolom i veseliti se. Ne moramo mi znati želje svakog od njih ponaosob, jer znamo da svi mi, milijuni Ukrajinaca, želimo isto: Pobjedu. Samo pobjedu.

Volodimir Zelenskij, ukrajinski predsjednik, AP

– A propos “građanske” države i pojimanja iste ilusrativan je stav mog studentskog i radnog kolege, inače pravog (dubokog) vjernika, koji je početkom 90-ih stalno govorio kako jedino ima smisla građanska država (očito je bio dobro upoznat s planovima muslimanske elite). Isto tako, pok. kolega  i prijatelj, zastupnik u Parlamentu BiH i kasnije zastupnik u Saboru Hrvatske pričao mi je o zastupnicima muslimanima (Bošnjacima) u Parlamentu, prije rata, koji su otvoreno govorili o budućoj “građanskoj” riječima: Oružjem ili ku…. napravit ćemo svoju državu, tj. građansku.

Fra Ivo Marković o kameleonstvu muslimana-Bošnjaka, Stav

– Treba pogledati istini u oči. Dijelovi BiH pod vlašću muslimana su džamahirija u kojoj vlada islamizam a muslimani iz BiH su najveći podupiratelji radikalnog islama u Europi. Najviše terorista, dragovoljaca ISIL-a po glavi stanovnika dolazi iz BiH.

Pancer, komentar na bošnjačkom portalu, klix.ba/vijesti/bih/predsjednik-sda-hrvatske-izlozen-sam-uvredama-nazivaju-me-turcinom-izdajnikom/190120039

– Cjepiva su značajno narušila imunitet Japanaca što se potvrđuje po tomu da se korona virus počeo masovno širiti tek nakon masovnoga cijepljenja.

Dr. Masanori Fukushima, profesor je na univerzitetu Kyoto i direktor Fondacije za biomedicinska istraživanja u gradu Kobe i vrhunski je stručnjak na polju biomedicine

– Karl Marx, koji je potjecao iz stare obitelji rabina i briljantnih učenjaka za Talmud, trebao je ukazati na put pobjede proletarijata.

L. Rennap, Antisemitizam i židovsko pitanje (London, 1942.), str. 31.

– Cijena nafte duplo jeftinija od cijene u ožujku, al cijene u dućanima i dalje 100 posto više. Tko još vjeruje u bajku o ponudi i potražnji? Haha. Cijene idu gore bilo da nafta raste ili pada

https://www.facebook.com/josip.novosel.31

– Čedo Prodanović je sredinom 80.-ih godina, kada se komunizam već počeo raspadati, otvarao istrage protiv svećenika zagrebačke nadbiskupije, jer su navodno ugrožavali ustavni poredak Jugoslavije. Anto Nobilo je, pak, 1989. godine, kad je komunizam bio u općem raspadu, kao državni tužitelj tražio zatvor za Tuđmana, jer je kršio zabranu javnog nastupa. Inače, taj Nobilo je posebno kontroverzna osoba, koja kao odvjetnik prijavljuje smiješno niske prihode, a istovremeno se prezentira kao investitor u ogromnim nekretninskim poslovima.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica na facebooku, Direktno

GOVOR MRŽNJE

– Josip Mužić, redoviti profesor Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Splitu, poznat je po svojim fundamentalističkim stavovima i sklonosti teorijama zavjere.

Goran Duhaček, novinar Indexa

 – Ogroman broj Hrvata voli ustaše. NDH je imala rasne zakone koje je rigurozno provodila gdje je god mogla. Čim je formirana NDH čerge su bile zabranjene a izglasani rasni zakoni protiv Židova i Roma a poslije i protiv S. P. Crkve. Doglavnik Mile Budak je tvorac službene teorije NDH (jednu trećinu Srba pobiti, jednu protjerati a jednu preseliti u Nedićevu Srbiju). NDH je jedina država izvan Trećeg Reicha koja je gradila logore za eksterminaciju od kojih je najveći Jasenovac.

Svemir Mirković, https://www.politika.rs/sr/clanak/529665/hrvatska-blajburg-spomenih-ustase-novac

– Količina gluposti, apsurda i debilizma koja stanuje u kutcima hrvatskog društva svaki put me iznova šokira. Često je količina takvog negativnog segmenta proporcionalna talentu hrvatske nogometne reprezentacije a uvijek se iznova manifestira prilikom ovakvih velikih uspjeha. Pjevanje pjesme sa stihovima “Herceg Bosno, srce ponosno” za većinu bi trebala izazvati sram jer je politički i vojni vrh te Herceg-Bosne pravomoćno osuđen na više od 110 godina zatvora za ratne zločine koje su mnogi od njih i sami priznali. Unatoč tome, hrvatska država i društvo žele žmiriti pred time.

Armin Hodžić, militantni hrvatski musliman u ulozi predsjednika SDA Hrvatske, stav.ba/vijest/hodzic-tragicno-je-vidjeti-hrvatsku-zastavu-s-natpisom-novi-travnik/13963

– Kad Vučić pregleda snimku i pročita vijesti o Schmidtovoo posjetu, bit će mu jasno da je dobio bjanko potpis da finalizira Srpski svet. Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta. Nitko prije njega na toj poziciji nije sebi dopustio da tako brutalno udari pečat na Tuđmanov i Šuškov velikodržavni odgoj Hrvata u BiH.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA, Dnevnik.ba

– Prije pet godina Luka Modrić je kratkim pamćenjem štitio Zdravka Mamića na sudu.

Aleksandar Stanković, urednik na HRT-u kao hrvatski Srbin ne voli hrvatsku nogometnu vrstu na facebooku

 – Hrvati su podupratelji udruženog zločinačkog pothvata.

Jasmila Žbanić, bošnjačka redateljica, Poskok.info

JUGONOSTALGIJA

– Divio sam se Prši, Rapaiću, braći Kovač i radovao se njihovim uspjesima te tugovao s njihovim porazima.

Armin Hodžić, militantni hrvatski musliman u ulozi predsjednika SDA Hrvatske „sjeća“ se dvojice Srba i dvojice sinova Hrvata od Livna, stav.ba/vijest/hodzic-tragicno-je-vidjeti-hrvatsku-zastavu-s-natpisom-novi-travnik/13963

– Nisam nogometni navijač i ne padam u euforiju kada igra Dinamo, ili reprezentacija. Više sam se radovao uspjesima Mirka Filipovića, Željka Mavrovića, Ivaniševića, nekada Beneša i Parlova nego nogometne reprezentacije.

Aleksandar Stanković, urednik na HRT-u kao hrvatski Srbin ne voli hrvatsku nogometnu vrstu na facebooku

– Dok se Hrvati šaraju ratničkim bojama i pjevaju “jebote kolko nas ima”, iscrpljeni članovi obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – ili barem oni među njima koji su spektakl u Kataru uopće doživjeli – traže od države samo i jedino ono što nacionalni interes zapravo jest, samo i jedino ono čemu država uopće služi: da pomogne slabijima.

Boris Dežulović, jugo i srpski novinar za Pupovčeve velkikosrpske Novosti

– Zauvijek će ostati herojska antifašistička borba, bratstvo jugoslavenskih naroda iskovano kroz nju, društvo socijalne pravde, industrijalizacija, masovno obrazovanje, društvena stanogradnja i modernizam kao takav, vidljiv ponajprije u arhitekturi, kulturi življenja i duhu društva

Dragan Markovina, marksistički povjesničar i zagovaratelj jugoslavenske propale ideje, Oslobođenje, Sarajevo

HRVATSKI JEZIK

– Glavni FINANCIJER (hrv. financijaš) tražio milijun kuna mita:

Naslov članka Ane Raić Knežević na Telegramu, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kako-je-stopiran-poznati-projekt-na-zapadu-zagreba-glavni-financijer-trazio-milijun-kuna-mita-sve-je-zapisao-u-crnu-knjizicu/

– Hrvatska nogometna reprezentacija JESTE (hrv. jest) nešto oko koga se okuplja najveći dio društva.

Dragan Markovina, neokomunistički povjesničar, Telegram

KOMENTARI

– Osmanlije nisu zapisale ništa o tzv. bošnjacima. Zato što nisu postojali. Spominjali su Hrvate i Srbe, ali bošnjake ne. Zato što ih nije bilo, niti ih danas ima. To što je vama Alija izmišljao gluposti, nema veze sa zdravim razumom.

@etotisad, depo.ba/clanak/239451/fudbaleri-ne-shvataju-zasto-nije-ispravno-pjevati-thompsona-bas-kao-sto-to-ne-zeli-razumjeti-ni-50-hrvata

– “Evolucija”: poturi, wannabee turci, hrvatsko cvijeće, Goti (pisali Hitleru da su Goti, hihihi….) neoopredjeljeni, ostali, Muslimani, tzv bošnjaci. Najbliže narodu bili su kao Goti. Sve ovo drugo nisu imena naroda.

guest1670946609, depo.ba/clanak/239451/fudbaleri-ne-shvataju-zasto-nije-ispravno-pjevati-thompsona-bas-kao-sto-to-ne-zeli-razumjeti-ni-50-hrvata

– Neki intelektualac, Omir Tufo, spominje ubijanje, klanje, šovinizam čega nema u Thompsonovim pjesmama, ali ne zna Tifo, nije ni šlušao njegove pjesme, nego eto pišu portali pa bi o on pljvao. Ne samo po Thompsonu nego i onima koji ga slušaju. A ne zna bijedni Tufo tekst fransuske himne, nek provjeri, koja zagovara najstgore zločine.. Ne valja mrziti Tufo!

Miro, depo.ba/clanak/239451/fudbaleri-ne-shvataju-zasto-nije-ispravno-pjevati-thompsona-bas-kao-sto-to-ne-zeli-razumjeti-ni-50-hrvata

 – U Afganistan pa tamo glumi talibana. Možda da zabraniš ženskoj djeci da se školuju. Možda uvesti kamenovanje. Podržava taliban javne egzekucije Ja nisam vidio da je netko iz EU-a bolji život tražio u ljubljenoj domovini ministra Ramića – neka buhoserina u Afganistanu

r2d2limeni, klix.ba/vijesti/bih/ministar-ramic-ne-dozvoljava-podjelu-paketica-djeci-dok-se-svi-ne-izjasne-da-ih-ne-vrijedja-djed-mraz/221214133

– Znakovito je da su oni koji su branili Hrvatsku svojim životom kada je trebalo u Domovinskom ratu kao Bulj iz Mosta i iz Mlinarić iz Domovinskog pokreta bili protiv jer se ne hitaju olako hrvatskim vojnicima. Dok je ZA Plenković koji je tada bio mrcina od sto kila u najboljim godinama ali je na temelju trivijalne dijagnoze od majke lekarke dobio ispričnicu da može umjesto u rat ići na ljetovanje u Francusku, jer što bi taj i njemu slični kao ovaj isprdak iz naslova razumjeli što je rat, što je žrtva, pa to su tamo nečiji tuđi sinovi. Koliko vam hrvatskih vojnika treba, 200, evo 500, sve za moju briselsku karijeru. Odvratno.

Chamarame Libtarde, https://www.index.hr/vijesti/clanak/grlic-radman-protiv-obuke-su-glasali-moralni-patuljci-i-politicke-kukavice/2421687.aspx

– E samo još da im Austrijanci to i dozvole, a to ne će biti dozvoljeno jer su im zabranili skupove u Bleiburgu zbog ekstremizma, pa tako od obnove spomenika ustašama ne će biti ništa. Austrijanci su to već najavili!

Dragan Dubonjac, https://www.politika.rs/sr/clanak/529665/hrvatska-blajburg-spomenih-ustase-novac

– Dugo sam vjerovao da je veličanje NDH i ustaštva glas iz prošlosti bez budućnosti. Danas sam svjestan nepresušnog izvora mržnje na kome počivaju ovakvi postupci.

Željko Vujanović, https://www.politika.rs/sr/clanak/529665/hrvatska-blajburg-spomenih-ustase-novac

– Koji spinovi, ovo je strašno. Napad na glumce prikazati podjelom krivnje i uvući nogometaše i navijače kao suodgovorne. Za ovo se dobiva neki poticaj ministarstva kulture i medija. Ako ne trebalo bi.

Libertas, narod.hr/hrvatska/hrvatska-organizacija-brani-napadace-na-svoje-glumce-u-srbiji-slusali-su-da-hrvatski-navijaci-izvikuju-ustaske-parole

– Kažu, jugo de bili su si sami krivi što su ih čet nici natamburali. Slažem se. Jedino, po toj “logici”, po onom što čet nici o nama govore, mi bi tu trebali mlatiti svaki dan.

nn, narod.hr/hrvatska/hrvatska-organizacija-brani-napadace-na-svoje-glumce-u-srbiji-slusali-su-da-hrvatski-navijaci-izvikuju-ustaske-parole

– Širili bratstvo i jedinstvo pa dobili prezentaciju kako u praksi bratstvo i jedinstvo izgleda. Volio bih da istu prezentaciju dobiju i ovi iz Rijeke i Zagreba što mašu jugo zastavama.

Toper Harley, narod.hr/hrvatska/hrvatska-organizacija-brani-napadace-na-svoje-glumce-u-srbiji-slusali-su-da-hrvatski-navijaci-izvikuju-ustaske-parole  

NEZNANJE

– Našim sugrađanima katolicima upućujem iskrene čestitke u povodu velikog hrišćanskog blagdana Božića. Neka Božić ojača vašu duhovnu snagu i optimizam i protekne u solidarnosti prema čovjeku u ispunjenju njegovih potreba, neka donese mir duši, radost srcu i porodici, u duhu uzajamnog razumijevanja i povjerenja. Želim da Dan Hristovog rođenja provedete u miru, dobrom zdravlju, zadovoljstvu, okruženi najmilijim, komšijama i prijateljima. S tim željama, blagoslovljen i čestit Božić.

Benjamina Karić, sarajevska gradonačelnica čestita…

PRIZNANJE

– DORH je od poljske tvrtke naručio 11 milijuna kuna vrijedno vještačenje za bivši koncern Agrokor, a na predmetnom je sudu odluka je li vještačenje zakonito ili nezakonito, opravdano ili neopravdano te je li opravdan i trošak. Sud u konkretnom predmetu utvrđuje i odlučuje je li vještačenje zakonito ili nezakonito, opravdano ili neopravdano, je li trošak opravdan. Tako da u ovom trenutku mi imamo špekulacije u javnosti o tome, a zapravo je sud taj koji treba dati konačnu odluku o tom vještačenju.

Ivan Malenica, ministar pravosuđa uoči završne konferencije projekta “Upravljanje zemljišnim knjigama”, https://www.index.hr/vijesti/clanak/malenica-dorh-je-za-agrokor-narucio-vjestacenje-vrijedno-11-milijuna-kuna/2415847.aspx

TURKOFILIJA

– Kada su nomadski Turci iz južnog Sibira i Altajskih planina, govoreći altajskim jezikom, prejahali Centralnu Aziju i stigli do Kaspijskog mora, Bizant se počeo tresti. Nakon prelaska na Islam, Turci su vrlo brzo, u području sadašnje Armenije, uspostavili Seldžučko carstvo (1037.), koje je do kraja XI. stoljeća doživjelo veliku ekspanziju. U međuvremenu su u Manzikertu (1071.) zgazili Bizantsku vojsku i otvorili vrata Anadolije, a time i uspostavljanja turskih emirata u njoj. U Anadoliji su susreli narode koji su uglavnom govori indoeuropskim jezicima (Grke, Kurde, Armence)…

Kemal Dizdarević, bošnjački liječnik iz Sarajeva, Dnevni avaz

UDBA

– Tvrdim da je Franjo Tuđman bio odabran i zato jer je bio ucijenjen kao i cijela njegova obitelj. Dva dana po dolasku na vlast zatražio je dosje Hebrang i zadržao ga. Zašto? Da objavi istinu o ubojstvu  Hebranga ili da provjeri jesu li izvađeni materijali koji štite četiri hrvatska majora iz generalštaba koji su u noći ubojstva čuvali stražu. Original dosje nalazi se u Beogradu zajedno s mikrofinovima koji nisu nikad predani hrvatskom RSUP-u.

Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup, valek.ivan@gmail.com

UNITARNA BiH

– Hrvatski i srpski nacionalizam su bili aktivni i prisutni i prije SDA, oni su konstanta za ove prostore. SDA nije proizvela srpski i hrvatski nacionalizam, on je produkt duhovne i svjetovne inteligenicije ta dva naroda. Postojanje SDA za bošnjački narod ravno je ulozi stražara koji čuva i brine za njegovu sigurnost. Srpski i hrvatski nacionalizam se mogu osjećati ugroženim i nesigurnim samo u mjeri u kojoj postaju svjesni da više nikada neće moći provoditi svoj krvavi pir u Bosni i nad Bošnjacima kao narodom.

Sifet Kukuruz, bošnjački političar u Sarajevskoj županiji u okviru Federacije BiH, Stav

– Smiješno a u istome i tragično je vidjeti hrvatski zastavu sa natpisom Novi Travnik i mnogo hrvatskih zastava sa imenima bosanskohercegovačkih gradova. Zamislite bosanskohercegovačku zastavu ili zastavu s ljiljanima (koja je službena zastava bošnjačke nacionalne manjine u RH) sa natpisima Rijeka, Gunja, Sisak, itd.

Armin Hodžić, militantni hrvatski musliman u ulozi predsjednika SDA Hrvatske, stav.ba/vijest/hodzic-tragicno-je-vidjeti-hrvatsku-zastavu-s-natpisom-novi-travnik/13963

– Internacionalne zajednice koji nudeći mrkvu EU integracija, podmeću ‘kukavičje jaje’ integracija bez europskih vrijednosti i standarda, očuvanje status quo za etnonacionalističke interese i projekte, izlizanom formulom ‘jedna država, dva entiteta, tri konstitutivna naroda’.

Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, Saff

– Mi, građani BiH, ne ćemo dozvoliti knjiženje državne i vojne imovine na nositelje secesionističkih politika, inzistiramo na suverenosti koja ne smije nikada biti predmet geopolitičke trgovine, zahtjevamo dosljedno kažnjavanje negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca, zahtjevamo od nositelja vlasti da ubrzano ispunjavaju uvjete iz Akcijskog plana za članstvo u NATO-u.

Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH, Stav

– Bošnjačko je društvo od potpisivanja Daytona priređivano ne za neke konkretne invazivne procese, poput današnje depolitizacije, već je općenito, ali konstantno nagrizano i slabljeno tako da se ne može koherentno i organizirano oduprijeti bilo čemu što dolazi sa Zapada, čak i ako je riječ o političkom obespravljivanju. Medijska okupacija, kriminalizacija onih koji su vodili otpor agresoru, stalna proizvodnja afera, rušenje stečevina obrane od Agresije, relativizacija preživljenog iskustva, demonizacija nacionalnog, dekonstrukcija tradicionalnih vrijednosti, pokušaji da se poremeti moralni i vrijednosni kompas… sve je to bilo u sklopu slabljenja otpornosti Bošnjaka na vanjske utjecaje.

Mustafa Drnišlić, Mustafa Drnišlić, pseudonim islamiziranog Hrvata katolika od Drniša koji se stoljećima jedini bori protiv kaura, Stav, Sarajevo

– Mnogo je nepoznanica oko famozne koalicije između bosanske „Osmorke“ i hrvatske „Jednojke“ – Ha-de-zea. No, ima jedna poznanica, koja uopćuje da se povijest ipak ponavlja. Ponavlja se ne kao učiteljica života, već kao gorka istina, koja nam se nudi kao slatko voće.

Mustafa Cerić, bivši reisu-l-ulema IZ BiH, udbaš i bošnjački političar, bosnjaci.net/prilog.php?pid=77333

VELIKI BRAT

– Pojedine banke, u skladu s vlastitom poslovnom politikom, prilikom prodaje početnih paketića eurokovanica zahtijevaju od potrošača na uvid identifikacijsku ispravu. Podaci se prikupljaju i obrađuju u skladu s pozitivnim propisima koji se odnose na zaštitu osobnih podataka. Banka je potrošaču dužna izdati potvrdu o kupljenom jednokratnom paketiću s informacijama o apoenskoj strukturi početnog paketića, kao i činjenici da se kovanice mogu koristiti za plaćanja u zemlji i inozemstvu tek od 1. siječnja 2023. kada euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Hrvatskoj i ostatku europodručja.

Pojašnjenje iz Hrvatske udruge banaka (HUB) o tomu zašto od Hrvata traže osobnu iskaznicu kod kupnje paketića eura, Jutarnji list

VELIKOBOŠNJAŠTVO

– Naša tolerantnost mora postati uvjetna, ukoliko neko želi oprost, mora ga zatražiti i pokajati se i biti zadovoljan odgovorom ma kakav on bio. Ukoliko netko želi zaborav onog lošeg, dati mu tolerantno do znanja da se to nikada i nikada ne će i ne smije dogoditi. Znamo mi da nam je zaborav najveći dušman.

Nihad Aličković, čelnik pokreta AntiDayton, https://antidayton.com/?

VELIKOSRPSTVO

– Ne trebaju mi ambasadori koji se opuštaju uz ‘Za dom spremni“. Naravno, “moji ambasadori su Vučić i Šešelj”.

Aleksandar Stanković, urednik na HRT-u kao hrvatski Srbin ne voli hrvatsku nogometnu vrstu na facebooku

– Hrvatskom glazbenom scenom od 1990. do 1995. vladali su neki važni ljudi koji su bili u stanju stati na branik domovine, ali ne i na branik umjetnosti.

Massimo Savić, jugo-pjevač, http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=28889:josip-peari-avoglave-ili-knin-thompson-ili-protudrutvo-iii&catid=1:politika&Itemid=9

– Stranice na kojima se otvoreno širi ustaška propaganda i mržnja prema neistomišljenicima godinama su pozicionirane na istaknutim mjestima većine kioska u Hrvatskoj. Posebno je to naglašeno na prodajnim punktovima Tiska u vlasništvu Fortenove, najvećeg distributera novina s 850 lokacija.

Hrvoje Šimičević, suradnik Pupavčevih velikosrpskih Novosti o Hrvatskom tjedniku, portalnovosti.com/nova-svinjarija-hrvatskog-tjednika

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više