Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Plin se (još) ne predaje!

Plinarski forum 9. ožujka 2023. u Kongresnom centru ‘Antunović’

 

Plinarski forum pokazat će da se plin prerano smješta u ropotarnicu povijesti, već da je stvarnost upravo suprotna.

Energetska i plinska kriza koje su započele prije više od godinu i pol i kojima se nakon napada Rusije na Ukrajinu pridružila (geo)politička kriza uzrokovale su goleme potrese u energetici i svim s njome povezanim područjima i strukama.
U cijeloj toj priči oko plinske i energetske krize, energetske tranzicije i obnovljivih izvora, elektromobilnosti, vodikove energetike i sl., nekako se zaboravilo na činjenicu da su dobri stari prirodni plin, a i ukapljeni naftni plin i dalje tu… i da će još godinama proizvoditi električnu energiju (koje će trebati sve više i više), pokretati vozila, grijati domove, služiti kao sirovina za niz proizvoda. Iako se već godinama tako najavljuje, kraj era plina još nije ni blizu. On će još niz godina biti jedan od glavnih energenata.
Zbog svega toga ne samo što će plina i dalje trebati, i to možda i više nego do sada, već će i dalje o plinu, plinskom gospodarstvu, plinskoj tehnici i o cijeloj toj problematici trebati razmišljati i raspravljati. Uostalom, ne treba zanemariti da neke stvari u plinskoj i srodnim strukama nisu riješene godinama, a vjerojatno ni nikada ne će.
To je i razlog zašto su i dalje potrebni stručni skupovi na temu plina. Uostalom, dok dolaska neke potpuno bezugljične energetike budućnosti plinske sustave, instalacije, uređaje i svu pripadajuću opremu netko će trebati projektirati, izvoditi, graditi, instalirati, uodržavati, servisirati, popravljati, upravljati, ispitivati…
U svemu tome će, baš kao i do sada, Plinarski forum imati svoju ulogu kao mjesto za stručnu raspravu, razmjenu iskustava i razmišljanja, upozoravanje na nedostake i predlaganje rješenja u plinskoj i srodnim strukama.
Zato, vidimo se 9. ožujka ove godine u Zagrebu, na dobro poznatom mjestu, u Kongresnom centru ‘Antunović’.

www.energetika-net.com

Povezane objave

Svaka stranica koštala 230.000 kuna

hrvatski-fokus

Domaća nafta postaje sve vrjednija

HF

Zaostajemo za susjednim državama

HF

Profitirale bi i Trumpove tvrtke

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više