Hrvatski Fokus
Religija

Lažni prorok Bergoglio pozvao pro-LGBT pastore da propovijedaju u katoličkim crkvama

Podržava one koji tvrde da je istospolna privlačnost jedan od aspekata seksualnosti i da su dio ‘Božje kreacije’

 

Kako prenosi Church Militant, Rimska biskupija pozvala je pro-LGBT protestantske pastore iz heretičke valdenške sekte da propovijedaju u katoličkim crkvama tijekom “Tjedna molitve za jedinstvo kršćana”.

Dr. Daniele Garrone, predsjednik Federacije evanđeoskih crkava u Italiji (FCEI) — udruge liberalnih protestantskih denominacija — propovijedat će u Rimu u katoličkoj crkvi Santa Maria delle Grazie al Trionfale. 

Ekumenski tjedan molitve, od 18. do 25. siječnja, doživjet će vrhunac kada će lažni prorok Bergoglio predvoditi Večernju molitvu u papinskoj bazilici svetog Pavla izvan zidina u Rimu. Garrone je pastor talijanske Valdežanske evangeličke crkve , koja je 2010. sinodskim aktom dopustila blagoslov istospolnih zajednica, nazvavši ih “izborom temeljenim na ljubavi kao Božjem daru, slobodno i svjesno proživljenom i odabranom”.

Oprost za sodomiju

Dr. Garrone, proučavatelj Starog zavjeta, tvrdi da biblijski tekstovi koji se tumače kao osude homoseksualizma zapravo osuđuju heteroseksualce koji su se upuštali u istospolne seksualne odnose kako bi ponizili svoje žrtve, kao u priči o Sodomi i Gomori.

Biblijski autori nisu razumjeli “homoseksualnu orijentaciju”, tvrdi Garrone.

Levitske zabrane homoseksualizma “pitanje su očuvanja uloga u patrijarhalnoj obitelji” jer ne postoji odgovarajuća zabrana lezbijskog seksa. 

Ovaj Valdenški pastor sablažnjava vjernike izmišljajući “homoerotsku vezu” između Davida i Jonathana, citirajući stihove poput “Jonathan je bio jako sklon Davidu, ‘imao je veliko zadovoljstvo u njemu’.” 

U Novom zavjetu, sveti Pavao osuđuje “grčku pedofiliju”, a ne homoseksualnost u svojoj poslanici Rimljanima, tvrdi Garrone. 

“Biblija ne govori o tome što podrazumijevamo pod homoseksualnošću; možda govori o nekom ponašanju koje identificiramo kao homoseksualno”, inzistira Garrone. “Sve seksualne fobije koje karakteriziraju veliki dio kršćanskog Zapada nemaju biblijske korijene.” 

“Vjerujem da je istospolna privlačnost jedan od aspekata seksualnosti koji su dio Božje kreacije, a kojim će se onda upravljati etički, korištenjem biblijskih pojmova pravde i ljubavi”, zaključuje. Garrone je pozvao na sekularnu i pluralističku Italiju, s vladom koja potpuno ukida vjekovne privilegije dane Katoličkoj crkvi.  

Godine 2015. valdenžani su odobrili ” Liturgiju za blagoslov zajednice istospolnih parova “. Liturgija ima izjave kao što su: “Božja nepredvidljivost nudi nam ljubav u različitim oblicima” i “Tko god ljubi, čini Božju volju”.

Sodomija nije grijeh?

Rimska biskupija također je pozvala valdenškog pastora dr. Paola Ricca da propovijeda u bazilici Santa Maria in Trastevere, najvažnijem mjestu katoličkog bogoslužja u staroj četvrti Rima i gdje su “kućne crkve” cvjetale u apostolskom razdoblju. Ricca, teolog i crkveni povjesničar, propovijedat će 24. siječnja na večernjoj molitvi Zajednice Sant’Egidio — vrlo utjecajne ljevičarske aktivističke organizacije blisko povezane s lažnim prorokom Bergogliom. 

“Tražite od mene da vam ‘iskreno’ kažem je li homoseksualnost grijeh ili nije. Ja ću vam ‘iskreno’ reći da ne mislim da jest, iako vrlo dobro znam da Biblija tako smatra”, kaže Ricca.

“Ali zašto Biblija homoseksualnost smatra grijehom?” – pita Ricca.

“Zato što su biblijski autori vjerovali da je homoseksualnost izbor”, odgovara. “Danas znamo ono što biblijski autori nisu znali, a ni izdaleka pretpostavljali, naime da homoseksualnost nije izbor, već uvjet. I to mijenja cijelu priču.”

Rim se protivi konzervativcima

Nasuprot tome, udruge konzervativnih evangelističkih crkava, koje odbacuju homoseksualnost kao griješnu — rekli su da im se nikada nitko nije obratio iz Rima za bilo kakve ekumenske događaje, očito zbog njihovog ortodoksnog stava o seksualnosti. 

Vatikan je također odlučio ne imati ekumenske odnose niti s drugim protestantskim crkvama koje čuvaju tradicionalne stavove o grijehu- iako postoji preko 1300 takvih crkava u Italiji, uključujući etnička zajedništva s oko 550 pastora, doznao je Church Militant

Umjesto toga, Rim i Vatikan se udružuju s povijesno liberalnim protestantskim denominacijama koje potiču i blagoslivljaju sve seksualne izopačenosti i koje iz godine u godinu stare i imaju ukupno samo 71.000 članova, dok je broj konzervativnih evangelika narastao na preko 500.000 (uključujući 250.000 pentekostalaca) u Italiji. 

Godine 2015. Valdežanska evangelička crkva sponzorirala je milanski Gay Pride “kako bi se priznala ljudska i građanska prava homoseksualnih, lezbijskih, biseksualnih, transseksualnih i transrodnih osoba”.

Nekoliko valdenških svećenika, uključujući žena, također otvoreno podupiru ubojstvo nerođene djece putem pobačaja. 

Valdenško krivovjerje

Ironično, Walda — osnivača sekte — i njegove učenike,  Katolička crkva proglasila je hereticima te su bili ekskomunicirani papinskom bulom Ad abolendam (1184.) koju je izdao papa Lucije III., tijekom sinode u Veroni.

“A budući da si neki, pod izlikom vjere, prisvajaju pravo propovijedati, vežemo istom vezom trajne anateme svakoga tko se usudi propovijedati, javno ili privatno, tko je zabranjen, ili nije poslan, ili lišen ovlasti Apostolske Stolice ili mjesnog ordinarija”, stoji u buli. 

U buli je također navedeno da se valdenžani “usuđuju misliti i naučavati o sakramentu tijela i krvi našega Gospodina Isusa Krista, krštenju, ispovijedi grijeha, braku ili drugim sakramentima Crkve protivno onome što Sveta Rimska Crkva vjeruje i propovijeda.”

Međutim očekivano, heretik i lažni prorok Bergoglio nije oklijevao ismijavati ovaj papinski ukaz, nego je u lipnju 2015. u Torinu postao prva osoba u papinskom ruhu, koji je posjetio valdenšku bogomolju. 

http://hrvatskikrsnizavjet.com/lazni-prorok-bergoglio-pozvao-pro-lgbt-pastore-da-propovijedaju-u-katolickim-crkvama/

Povezane objave

Sjećanje na Vilima Cecelju

HF

Je li i papa Franjo gledao porniće!?

hrvatski-fokus

Zašto i u ime koga Hrvatski sabor uporno prešućuje kardinala Haulika?

hrvatski-fokus

Gospin pjesnik i glazbenik

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više