Hrvatski Fokus
Znanost

CO2 nije štetan!

Jedan od vodećih svjetskih nuklearnih fizičara: „Net Zero će dovesti do kraja moderne civilizacije!“

 

Održivi razvoj, poznat i kao tehnokracija, ekonomski je sustav koji se temelji na resursima i osmišljen je za kontrolu svih resursa na zemlji od strane nekoliko pseudoznanstvenika s prenapuhanim egom. Ako čovječanstvo to na kraju odbaci, ostat će zapamćeno kao najveća samodestruktivna zabluda svih vremena.

Jedan od vodećih svjetskih nuklearnih fizičara iznio je osuđujuću optužnicu protiv političkog projekta Net Zero.

U nedavno objavljenom znanstvenom radu dr. Wallace Manheimer rekao je da će to biti kraj moderne civilizacije. Pišući o vjetru i solarnoj energiji, ustvrdio je da bi bilo posebno tragično “kada ne samo da će ova nova infrastruktura propasti, nego će koštati bilijune, uništiti velike dijelove okoliša i biti potpuno nepotrebna”. Ulozi su, dodao je, “ogromni”.

Dr. Manheimer ima doktorat iz fizike na MIT-u i ima 50-godišnju karijeru u nuklearnim istraživanjima, uključujući rad u Odjelu za fiziku plazme u američkom Mornaričkom istraživačkom laboratoriju. Objavio je preko 150 znanstvenih radova.

Prema njegovom mišljenju, “sigurno nema znanstvene osnove” za očekivanje klimatske krize zbog previše ugljičnog dioksida u atmosferi u sljedećem stoljeću ili tako nešto. On tvrdi da ne postoji razlog zašto civilizacija ne može napredovati koristeći energiju fosilnih goriva i nuklearnu energiju, postupno prelazeći na više nuklearne energije.

Naravno, postoji sve više mišljenja koje ističe da je Car gol, kada su u pitanju sve moderne zelene tehnologije. Električni automobili, vjetar i solarna energija, vodik, skladištenje baterija, toplinske pumpe – svi imaju ogromne nedostatke i ne mogu zamijeniti postojeće sustave bez razornih posljedica.

Manheimer ističe da su energiju davali ljudi i životinje prije nego što su se fosilna goriva počela široko koristiti. Budući da je proizvedeno tako malo energije, “civilizacija je bila tanki sloj na vrhu ogromne planine ljudske bijede, sloj koji su održavale institucije poput ropstva, kolonijalizma i tiranije”.

Ovaj argument nagovještava zašto se toliko bogatih slavnih osoba zalažu ne samo za Net Zero, već i za „Pravu Nulu“, uz zabranu upotrebe svih fosilnih goriva. Kralj Charles rekao je 2009. da je doba konzumerizma i pogodnosti prošlo, iako monarh koji posjeduje više palača vjerojatno ne misli da se takva očajnička ograničenja odnose na njega. 

Manheimer primjećuje da je fosilno gorivo proširilo dobrobiti civilizacije na milijarde, ali njegov posao još nije dovršen. “Za širenje dobrobiti moderne civilizacije na cijelu ljudsku obitelj bilo bi potrebno puno više energije, kao i noviji izvori”, dodaje.

Autor napominje da isticanje lažne klimatske krize postaje “tragedija za modernu civilizaciju” koja ovisi o pouzdanoj, pristupačnoj i ekološki održivoj energiji. “Vjetrenjače, solarni paneli i pomoćne baterije nemaju nijednu od ovih kvaliteta”, navodi on. Ovu neistinu progurao je ono što se naziva klimatski industrijski kompleks, koji se sastoji od nekih znanstvenika, većine medija, industrijalaca i zakonodavaca. Nadalje, nastavlja, ova je grupacija “nekako” uspjela uvjeriti mnoge da je CO2 u atmosferi, plin neophodan za život na Zemlji, koji izdišemo svakim udahom, ekološki otrov.

Prema Manheimerovom mišljenju, partnerstvo između tvrtki zainteresiranih za vlastiti interes, velikih političara i boraca za uzbunu “doista je nesveti savez”. Klimatski industrijski kompleks ne potiče raspravu o tome kako prevladati ovaj izazov na način koji će biti najbolji za sve. “Ne trebamo biti iznenađeni niti impresionirani da su oni koji žele ostvariti profit među najglasnijima koji pozivaju političare na djelovanje”, dodao je.

Možda je jedan od najboljih glasova za bacanje sumnje na približavanje klimatske krize, sugerira autor, profesor emeritus Richard Lindzen s MIT-a, jedan od vodećih svjetskih autoriteta za kretanje geoloških fluida:

„Ono o čemu će se povjesničari definitivno pitati u budućim stoljećima jest kako je duboko pogrešna logika, zamagljena mudrom i neumoljivom propagandom, zapravo omogućila koaliciji moćnih posebnih interesa da uvjeri gotovo sve u svijetu da je CO2 iz ljudske industrije opasan toksin koji uništava planet. Ostat će zapamćena kao najveća masovna zabluda u povijesti svijeta – da se CO2 koji je život biljaka, jedno vrijeme smatrao smrtonosnim otrovom.

Velik dio zanimljivog rada dr. Manheimera razotkriva mnoge pomodne tvrdnje koje okružuju politiziranu znanost o klimi. To je izvrsno štivo

Raspravljajući o nekim od suprotnih mišljenja koja razotkrivaju očito lažne tvrdnje, on kaže da je “posebno obeshrabrujuće” vidjeti da učena društva iznose konačne tvrdnje kada je toliko suprotnih informacija lako dostupno. Ističe da je u posljednjih 10.000 godina Zemlja gotovo sigurno bila toplija. Bilo je toplijih i hladnijih razdoblja, kao i danas.

Manheimer kaže da se čak i Google može koristiti za pronalaženje informacija koje nisu narativne prirode – iako napominje da tvrtka upozorava da neće pružati informacije o “tvrdnjama koje poriču da dugoročni trendovi pokazuju da se globalna klima zagrijava”.

Provjeri/technocracy.news
https://provjeri.hr/jedan-od-vodecih-svjetskih-nuklearnih-fizicara-net-zero-ce-dovesti-do-kraja-moderne-civilizacije/

Povezane objave

Europa sada mora povući crvene crte

HF

Kulturni terorizam ljevice

HF

Razvitak i vulnerabilnost mozga

HF

Hrvatski jezik u kurikulskom vrtlogu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više