Hrvatski Fokus
Kultura

Zoran Šimunović izlaže u splitskom hotelu Briig

Izloženo više veliko formatnih ulja izvedenih osebujnim rukopisom sa sačuvanim svijetom sjećanja

 

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Zoran Šimunović, Osječanin na radu u Vukovaru, autor već sada impresivnog opusa ulja na velikim formatima platna, zacijelo je u ovim vremenima najistaknutiji umjetnik srednje generacije, stalni izlagač u Budimpešti i Beču, odnedavna i u Ljubljani, u Hrvatskoj je izlagao u svim relevantnim izložbenim prostorima, ovih se dana odlučio na osebujno predstavljanje više svojih slika s karakterističnim motivima u splitskom hotelu Briig, (hotel s 4 zvjezdice).

Naravno, odavno umjetnička produkcija nije više vezana samo za rijetke, ekskluzivne krugove, razvoj društva omogućio je konzumiranje kulturnih dobara znatnom postotku stanovništva, pa se tako aktualna likovna produkcija može vidjeti, možete se susresti s njom u kongresnim centrima, hotelima, poslovnim objektima visokoga ranga.

Zoran Šimunović se odlučio izložiti više svojih veliko formatnih ulja izvedenih osebujnim rukopisom sa sačuvanim svijetom sjećanja tajanstvenih i prepunih simbolike tema iz djetinjstva u splitskom hotelu Briig.

Izložena djela Zorana Šimunovića skladno su uklopila u prostor hotela, ciklus ulja u neposrednom je kontaktu s gledateljima i prolaznicima-promatračima,slike doista žive u prostoru obogaćujući ga misterioznom ljepotom.

Kompleksni opus Zorana Šimunovića maksimalno je približen radoznalim ili i slučajnim posjetiteljima ekskluzivnog hotela izazivajući sve one koji se nađu u njegovoj blizini na reakciju jer na magične slike Zorana Šimunovića ne možete ne reagirati.

Izvanredni interijer splitskog hotela Briig sjajno doprinosi implementaciji umjetničkog izraza Zorana Šimunovića u svakodnevni život ali i u aktualnu likovnu produkciju.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Jezik hrvatski u tuđini

hrvatski-fokus

Veliki bijeg

HF

Margareta Krstić izlaže u rimskom muzeju Venanzo Crocetti

hrvatski-fokus

Izložba Eugena Fellera u Splitu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više