Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

U Hrvatskoj su ugroženi domoljubni Hrvati, a ne pederi i lezbijke

Montirani politički pravosudni proces protiv Andrije Artukovića poslužio je Srbiji za agresiju na Hrvatsku

 

U jednoj emisiji Otvoreno, koncem veljače 2023. godine, komentirali su zabranu puljskog gradonačelnika Filipa Zoričića nastupa jednoj grupi turbo-folka u Puli. Pa branitelj te grupe turbo-folka zavapi…: “tko smo mi da osuđujemo nečije ukuse? A u emisiji Peti dan 3. ožujka 2023., tema je bila diskriminacija u Hrvatskoj. Stoga ću ja to protumačiti na svoj način. Pa ću reći kako je parola „o ukusima se ne raspravlja“ – promašena tema. Isto kao ona „povijest pišu povjesničari“. A za slučaj diskriminacije u Hrvatskoj, po anketama, kažem da je to specijalni rat protiv Hrvatske. To oboje, ukus i diskriminaciju po anketama povezati s montiranim političkim pravosudnim procesom nad Andrijom Artukovićem 1986. u Hrvatskoj. O čemu ja često pišem na ovom portalu. I pozivam Proljećare Ivana Zvonimira Čička i Dražena Budišu, hrvatskog generala Antu Gotovinu i HBK da zatraže reviziju tog procesa. Jer je po mom mišljenju, taj proces bio montirani politički pravosudni proces koji je Srbiji služio kao katalizator u njezinoj pripremi za agresiju na Hrvatsku. A kad nije izvršena revizija, taj montirani politički pravosudni proces je još aktivan. Zahvaljujući tom montiranom političkom pravosudnom procesu, Hrvat je i danas diskriminiran. Zbog navodno „zločinačke Artukovićeve NDH“, Srbi su činili strašne ratne zločine nad Hrvatima, te silovali Hrvatice. A silovane Hrvatice, danas u „ruralnoj Hrvatskoj“ susreću svoje silovatelje na ulici koji im se cerekaju. A pučka pravobraniteljica „upozorava svijet o diskriminaciji Roma, LGBT zajednice i manjina u Hrvatskoj“. Kažu da se pučka pravobraniteljica poziva na provedene ankete u Hrvatskoj.

Samo, tko koga kako anketira u Hrvatskoj? Anketar Dubrovčanina pita, koga se danas u Hrvatskoj najviše diskriminira? A Dubrovčanin, kao iz topa: „Rome i LGBT zajednicu“. Tako Ličanin i Slavonac. Ili anketar ispitanika pita: jesu li Romi, LGBT zajednica, invalidi i manjine najviše diskriminirani u Hrvatskoj?  I je li lista svih diskriminiranih u Hrvatskoj svedena, samo na Rome, LGBT zajednicu, invalide i manjine? Izgleda da jest. Sigurno na toj listi nisu… silovane Hrvatice i logoraši iz srpskih logora. Zar mi iz „ruralne Hrvatske“ nismo diskriminirani, kao „zatucani glasači kriminalnog HDZ-a“? Pa Ličani? Zbog onog idiotizma o „rukovanju“? Za što ja kažem da je za pravosuđe.

Zar Hrvati nisu diskriminirani zbog Izbornog zakona, i u Hrvatskoj, i u BiH? Kada Srbi imaju dvostruko pravo glasa? Ali ništa zato. Pučkoj su pravobraniteljici rekli da uredi anketu o diskriminaciji Roma, LGBT zajednice i manjina u Hrvatskoj. Što ona uradi, kao školsku zadaću. Što ja povezujem sa „slučajem obitelji Zec“ koji je insceniran. „Slučaj inicijali AP“, kao povod za opoziv Andreja Plenkovića. Kojega ja ne branim. Ja branim HDZ. Ja branim Franju Tuđmana, Nedjeljka Mihanovića, Ivana Šretera i još mnoge. U toj „borbi protiv (HDZ-ove) korupcije“, nikad se ne koriste dokumenti, ugovori, računi i financijske transakcije. Samo „usmeni dokazi“. U toj borbi protiv korupcije, briga za „najugroženije“. Danas „briga za najugroženije“, jučer „briga za radničku klasu“.

„Krivnja HDZ-a za pljačku i korupciju“, „krivnja HDZ-a za iseljavanje mladih iz Hrvatske“, „diskriminacija manjina u Hrvatskoj“, „briga za najsiromašnije“ i „ukusi“? Sve iz iste kuhinje? Iz kuhinje „ukusa“. Ne gastronomskih, nego političkih ukusa. Koji se Hrvatima nameću. Često ratom i nasiljem. Dok se Hrvatima neki ukusi zabranjuju, ili su bili zabranjivani… pjesme Vice Vukova, Vila Velebita, danas Marka Perkovića.

Od onih koji govore da se o ukusima ne raspravlja, često čujemo da su oni odgojeni uz neku glazbu, u ulici ili na trgu tog i tog imena, te da ne žele da se mijenja ime te ulice ili tog trga. A imenovanje te ulice ili tog traga je bilo nasilno. Čini mi se da sam negdje pročitao da je John Lennon ubijen zato što je rekao da ih vodaju kao majmune u kavezu. Pa Bijelo Dugme i UDBA? Uostalom, danas se opet klanjaju u crkvi Aja Sofija na Bosporu, kao i u nekoj crkvi u Bosni, koja je pretvorena u džamiju. Po ukusu.

I na kraju, opet pozivam Čička, Budišu i Gotovinu, te HAZU, Institut Ivo Pilar, Maticu hrvatsku i generala Antu Prkačina da oni, zbog provedbe Rezolucije VE-a koja osuđuje sve totalitarizme traže reviziju montiranog političkog pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića 1986. Uz naglasak da je taj montirani politički pravosudni proces, daleko važniji u političkom i društvenom prostoru od imena neke ulice ili nekog parka u nekom gradu, Hrvatske i Srbije. Kako taj montirani politički proces generira predrasude, stereotipe, diskriminaciju, pa i mržnju prema jednom narodu. Valjda bi hrvatski general Ante Prkačin trebao u Saboru predložiti reviziju pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića. Jer je taj proces, jednako važan, možda i važniji od Račanova ugovora sa SPC-om.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Tko upravlja A-HSP-om?

HF

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

HF

Preopasan projekt »Dalija«

HF

Istina se ipak čuje!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više