Hrvatski Fokus
Religija

Engleska crkva – “Oče naš” postaje “Roditelju naš”

Ne sumrak, nego krah engleske crkve

 

Biskupi Engleske crkve planiraju kasnije ove godine pokrenuti projekt “o rodnom jeziku” koji okružuje Boga, u kojem bi se izrazi poput “Oče naš” mogli ukinuti u korist neutralnih ili ženskih alternativa nakon što su neki unutar crkve tvrdili da je povezivanje Boga s muškim rodom rezultirao seksizmom unutar religije.

Ovo nastojanje potaknuto je zahtjevom svećenice Joanne Stobart koja je pitala crkvene vođe postoji li način “da razvijemo inkluzivniji jezik u našoj ovlaštenoj liturgiji”.

Nastavila je zamoliti biskupe “da pruže više mogućnosti za one koji žele koristiti ovlaštenu liturgiju i govoriti o Bogu na nerodni način, osobito u ovlaštenim odrješenjima gdje se mnoge molitve koje se nude za korištenje odnose na Boga koristeći muške zamjenice.”

Kao odgovor, Michael Ipgrave, biskup Lichfielda i potpredsjednik Liturgijske komisije rekao je za The Telegraph: “Istražujemo upotrebu rodnog jezika u odnosu na Boga nekoliko godina, u suradnji s Komisijom za vjeru i red.

“Nakon određenog dijaloga između dviju komisija u ovom području, novi zajednički projekt o rodnom jeziku započet će ovog proljeća.”

https://tribun.hr/engleska-crkva-oce-nas-postaje-roditelju-nas/

Povezane objave

Nikica i Majkica

HF

Lažni prorok Bergoglio odaje javnu počast masonu Velike Lože Italije

hrvatski-fokus

Krštenje Židova Israela Shamira

HF

Odnos Crkve prema masonstvu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više