Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

‘Pilot’ AP vozi hrvatsko društvo u ‘Sturzflug’

Svaki „Sturzflug“ uvijek završava konačnim padom, a nadajmo se da će uskoro i Hrvati shvatiti i prestati dati glas preopasnom AP-u

 

Unatoč stalnom samohvalisanju AP-a da „idemo pojesti“, ali realnost je čini se ipak malo drugačija. Naime sama riječ „sturzflug“ kao pojam za obilježavanje nekih društvenih kretanja je postala popularna iz njemačke ‘pop’ glazbe za ukazivanje na loše tendencije u društvu. Ako za one koji ne vladaju njemačkim jezikom, želimo najpribližniji prijevod toga pojma, onda bi to bio ‘pilotiranje u manje više strmoglavi pad’! Potvrđuju to nekoliko općepoznatih, ali od vladajuće politike demagoško-politiknatsko lažnih objašnjenja.

Kao prvo od izvornog domoljubnog HDZ-a, koji je poveo Hrvatsku za izlazak iz Jugo zajednice, i zašto se ginulo diljem hrvatskih bojišnica, nije ostalo ništa, osim grčevite borbe za opstanak na vlasti njegove „vrhuške/elite“, pa i pod cijenu koaliranja s dojučerašnjim protivnicima neovisne Hrvatske, kojima je i danas Hrvtaska ‘kost u grlu’! Od Hrvatske u koju je nekada dolazila masa poljskih, čeških, mađarskih, slovačkih i inih država koje su nam „geladala u leđa“, postali smo „prosjačka država“ koja bez novca iz fondova EU-a bankrotirala, i u kojoj navedene države kupuju nekretnine, prirodne resurrse i grade svoje tvornice. Od Hrvatske iz koje se bježalo radi ‘titoističkog’ komunjarstva, postali smo Hrvatska iz koje glavom bez obzira bježi svtako tko to može što dalje od nje, i to u takvoj mjeri nego ikada iz Juge. 

Hrvatska praktično nema svojih banaka, nema vlastitu proizvodnu industriju, nema vlastitu dostatnu poljoprivrednu proizvodnju, mora sve raditi po direktivama koje dolaze izvan Hrvatske, i nemamo gotovo  niakakvu ingerenciju u trgovinskim odnosima s onim zemljama koje bi nama odgovarale, ali ne odgovaraju našim vanskim gospodarima.

Nemamo više vlastiti novac, već imamo novac kojim upravlja centralna banka EU-a, a mi poput uličnih prosjaka čekamo milostinju iz EU-ovih fondova, pa su čak i programi tzv. obrazovne reforme slani na reviziju u EU.

Hrvatski Sabor je postao „kokošinjac“ gdje se 76 ruku „zombija“ glasuje za prijedloge AP-a, ne razmšljajući o čemu se radi. AP-ova politička demagogija da smo peti po razvijenosti u EU-u i da idemo u „dobrom smjeru“ nažalost hrvatski glasači još ne prepoznavaju, pa na izborima glasuju za ‘pilotiranje’ AP/HDZ-a, koji Hrvatsku ubrzano, u „Stirzflugu“ približava dnu od 27 zemalja EU-a, mjereno po kriterijima uspješnosti, uz jednu iznimku, a to je da smo visoko rangirani po stupnju raširenosti korupcije, i po nesposobnosti AP-a da odabire sposobne ministre i suradnike na najvišim mjestima državne uprave.

Svaki „Sturzflug“ uvijek završava konačnim padom i udarom na dno, pa je samo pitanje vremena do kada će Hrvati trpjeti da ih „vozi“ ovakav egomanijački, nedomoljubni i „pilot“ nedostojan za vođenje hrvatskog društva?!

Laslo Torma, Zagreb

Povezane objave

Što predsjednica čeka?

HF

Plenkovićev uhljeb spriječio državni udar

HF

Trideset posto ljudi slijepo vjeruje diktatorima

hrvatski-fokus

Moramo se riješiti Plenkovićeve diktature!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više