Hrvatski Fokus
Hrvatska

Govor mržnje portala H-Alter

Tko sve financira portal koji ni u grobu ne da mira legendarnom ministru obrane

 

U povodu 25. obljetnice smrti legendarnog ministra obrane Gojka Šuška Hrvatska pošta je objavila prigodnu marku, što je zasmetalo portalu H-Alter pa je objavio članak pod naslovom „Hrvatska pošta pušta u promet marku s likom neosuđenog ratnog zločinca“ (http://h-alter.org/vijesti/hrvatska-posta-pusta-u-promet-marku-s-likom-neosudenog-ratnog-zlocinca/?)! To je dno dna. I kako je to dno dna, pogledajmo tko ovaj protuhrvatski portal financira od njega početka izlaženja.

Donatori

Godina 2006.

 1. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, projekt Građanske inicijative – naš doprinos zajednici. Trajanje projekta je od 1. siječnja 2006. do 28. veljače 2006. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 2. Academy for Educational Development (USAID), projekt Povećanje vidljivosti i javnog prepoznavanja nevladinih organizacija. Projekt se ostvaruje u suradnji sa Centrom za mirovne studuije i Radijom 101, a traje od 1. siječnja 2006. do 31. prosinca 2006.
 3. Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Matra Kap Program: autorski članci na H-alteru. Projekt traje od 15. svibnja 2006. godine do 15. svibnja 2007. godine.
 4. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, program podrške neprofitnim medijskim projektima za poticanje demokratizacije i razvoja civilnoga društva, za razdoblje od 1. srpnja 2006. do 30. lipnja 2007. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 5. Godina 2007.
 1. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport – ZagrebProgramjavnih potreba u kulturi za 2007. godinu.
 2. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, program Suradnja na neprofitnim medijskim projektima za poticanje demokratizacije i razvoja civilnoga društva, za razdoblje od 1. srpnja 2007. do 30. lipnja 2008. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Godina 2008.
 1. Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske, Matra Kap Program: Forum civilnog društva, projekt traje od 10. prosinca 2007. do 10. studenog 2008.
 2. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport – Zagreb, Program javnih potreba u kulturi za 2008. godinu.
 3. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Institucionalna potpora 2008. – 2010. g. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u skladu sa ugovorom o financiranju institucionalne potpore stabilizaciji i/ili razvoju udruge. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 4. Balkan Trust for Democracy / German Marshall Fund, Povećanje vidljivosti organizacija civilnog društva i poticanje njihova sudjelovanja u kreiranju javnih politka, u suradnji sa Centrom za mirovne studije i emisijom PovećaloOtvorene TV. Projekt traje od veljače 2008. do siječnja 2009. g.
 5. Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, programNaš doprinos zajednici – građanske inicijative. Iniciranje natječaja za najbolju amatersku fotografiju koja se odnosi na civilno-društveni aktivizam u lokalnim zajednicama. Trajanje projekta je do 30. studenog 2008.
Godina 2009.
 1. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport – Zagreb, Program javnih potreba u kulturi za 2009. godinu.
 2. Ministarstvo kulture Republike HrvatskeProgramjavnih potreba u kulturi za 2009. godinu.
 3. Grad Zagrebprogramfinancijskih potpora programima / projektima od interesa za Grad Zagreb koji promiču vrijednosti EU za 2009. godinu:Mladi u procesu približavanja Hrvatske EUEko-H-alterMediji u zajednici.
 4. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, projekt Pravo novinara na pristup informacijama. Projekt se odvija tijekom 2009. godine.
 5. Grad ZagrebSufinanciranjeprograma/projekata udruga s područja promicanja ljudskih prava za 2009. projekt Članak 14: Promocija ljudskih prava na portalu H-alter
Godina 2010:
 1. Europska unija– program IPA INFO; Projekt”Hrvatska i Europska Unija: Informativni most na portalu H-alter” (“Croatia and European Union: Information bridge on the Web portal H-alter”), 1. prosinca 2009. – 30. studenog 2010. Ova publikacija izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Udruge za nezavisnu medijsku kulturu  i ni na koji se način ne može smatrati da održava gledišta Europske unije.
 2. Heinrich Böll Stiftung – Hrvatska, Članci o ekološkim temama, 2010. godina
 3. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Sporazum o programskoj suradnji u području neprofitnih medija, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2010. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 4. Holcim Hrvatska, program Ne zatvarajte oči pred korupcijom!Projekt H-Alterom protiv korupcije, od 1. svibnja do 31. prosinca 2010.
 5. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport – Zagreb, Program javnih potreba u kulturi za 2010. godinu.
 6. Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske, projekt Promocija spolne ravnopravnosti(za 2010. godinu)
 7. Grad ZagrebEko H-Alter, program informiranja i edukacije građana o temama iz područja energije na portalu H-Alter
Godina 2011.

24.Heinrich Böll Stiftung – Hrvatska, Članci o ekološkim temama, 2011. godina

 1. Ministarstvo kulture Republike HrvatskeProgramjavnih potreba u kulturi za 2011. godinu.
 2. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Sporazum oprogramskoj suradnji u području neprofitnih medija, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 3. Grad Zagreb, projekt Informirani mladi, aktivni mladi. Cilj – informirati o temama važnim za konstituiranje aktivnog građanstva i povećati vidljivost tema i sadržaja kojima se bavi civilno društvo.
 4. Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah, programNaš doprinos zajednici – građanske inicijativeZAsigurno vozim bicikl. Inicijativa kroz medijsku kampanju i tiskanje promotivnih materijala promovira biciklizam i potiče korisnike – bicikliste da sami definiraju probleme i sugestije koji se objavljuju na H-Alterute prosljeđuju nadležnim lokalnim tijelima.
 5. Grad Zagreb, projekt Informiranje o EU i procesu pristupanja Hrvatske EU te promoviranje europskih vrijednosti na portalu H-Alter.
Godina 2012.

30.Heinrich Böll Stiftung – Hrvatska, Članci o ekološkim temama, 2012. godina

 1. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Sporazum oprogramskoj suradnji u području neprofitnih medija, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2012. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Mišljenja izražena u ovoj publikaciji su mišljenja autora i ne izražavaju nužno stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 2. Ministarstvo kulture Republike HrvatskeProgramjavnih potreba u kulturi za 2012. godinu.
 3. InternewsH-Alterprotiv diskriminacije
 4. Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, projekt “Pravo novinara na pristup informacijama”. Stavovi, otkrića, zaključci ili preporuke u člancima su autorovi i ne izražavaju nužno stajalište Veleposlanstva SAD-a.
 5. Grad Zagreb, Ured za kulturu: Informiranje mladih o demokraciji i civilnom društvu
 6. Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku:Informiramo i primjenjujemo eneretsku učinkovitost
 7. Grad Zagreb, Informiranje o EU i promoviranje ljudskih prava na H-Alteru i socijalnim mrežama
 8. Otvoreno društvo, Suočavanje s prošlošću i pomirenje
Godina 2013.
 1. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Sporazum o prijelaznom razdoblju Razvojne suradnje kroz programsku podršku u području neprofitnih medija. Tiskanje ove publikacije omogućeno je temeljem financijske podrškom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost autora i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
 2. Ministarstvo kulture Republike HrvatskeProgramjavnih potreba u kulturi za 2013. godinu.
 3. Balkan Trust For Democracy– projekt “Pravo novinara na pristup informacijama”. Stavovi izneseni u člancima su autorovi i ne izražavaju nužno stajalište Balkan Trust for Democracy, US German Marshall Funda ili njihovih partnera.
 4. Hrvatska elektroprivreda – projekt “Informiramo o zaštiti okoliša”
 5. Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku– “Info za zeleni Zagreb”
 6. Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku– “Informiranje i edukacija građana o temama iz područja energije i transporta te energije i klimatskih promjena, publiciranjem informativnih i edukativnih članaka na portalu H-Alter
 7. Grad Zagreb– “O ljudskim pravima javno”
 8. Grad Zagreb– “Informiranje o EU i promoviranje aktivnosti Platforme 112 – koalicije za Hrvatsku vladavinu prava”
 9. Grad Zagreb– “Skupština u fokusu”
 10. Ministarstvo kulture RH– Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima

49.Heinrich Böll Stiftung – Hrvatska, Članci o ekološkim temama, 2013. godina

Godina 2014.
 1. Grad Zagreb– “Pravna stečevina Europske unije – Poglavlje 23.”
 2. Grad Zagreb– “Diskriminacija u prvom licu”
 3. Grad Zagreb– “S energijom energično”
 4. Grad Zagreb– “Znamo li što jedemo?”
 5. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt “Socijalna pravda”
 6. Ministarstvo kulture RH– Program kulturnog razvitka
 7. Ministarstvo kulture RH– Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima
 8. Grad Zagreb – “Kultura, obrazovanje i kultura javnog dijaloga”
Godina 2015.
 1. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 2. Grad Zagreb– “Informiranje o pravnoj stečevini EU”
 3. Grad Zagreb– “Diskriminacija u prvom licu 2”
 4. Grad Zagreb– “Klimatske promjene – što mogu učiniti građani”
 5. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 6. Ministarstvo kulture RH – Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava neprofitnim medijima
Godina 2016.
 1. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 2. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt U dnevnom ritmu
 3. Grad Zagreb– “Kultura, obrazovanje i kultura javnog dijaloga”
Godina 2017.
 1. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu je korisnica institucionalne podrškeNacionalne zaklade za razvoj civilnoga društvaza stabilizaciju i/ili razvoj udruge. »Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva«. (Ovu rečenicu obavezno objavljuje korisnik potpore prema čl. 42. st. 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, NN 26/2015)
 2. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 3. Grad Zagreb – „Inkluzivnost, kultura, obrazovanje i kultura”
Godina 2018.
 1. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu je korisnica institucionalne podrškeNacionalne zaklade za razvoj civilnoga društvaza stabilizaciju i/ili razvoj udruge. »Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva«. (Ovu rečenicu obavezno objavljuje korisnik potpore prema čl. 42. st. 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, NN 26/2015)
 2. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 3. Grad Zagreb – “„Inkluzivnost, kultura, obrazovanje i kultura javnog dijaloga“
Godina 2019.
 1. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu je korisnica institucionalne podrškeNacionalne zaklade za razvoj civilnoga društvaza stabilizaciju i/ili razvoj udruge. »Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva«. (Ovu rečenicu obavezno objavljuje korisnik potpore prema čl. 42. st. 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, NN 26/2015)
 2. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)– projekt Vladavina prava
 3. Europska unija – Aktivizam civilnog sektora za pomirenje u regionu bivše Jugoslavije – podrška REKOM-u – projekt “Razgovarajmo o ratu da bismo živjeli u miru”
 4. Grad Zagreb– “„Inkluzivnost, kultura, obrazovanje i kultura javnog dijaloga“
Godina 2020.
 1. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)– projekt Vladavina prava
 2. Europski socijalni fond (Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I) – projekt “Ranjive na vidjelo”
Godina 2021.
 1. Europski socijalni fond (Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I) – projekt “Ranjive na vidjelo”
 2. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)– projekt Vladavina prava
 3. Fond za aktivno građanstvo – projekt Transparentnost i nadzor rada Centara za socijalnu skrb u zaštiti žrtava obiteljskog nasilja i djece
Godina 2022.
 1. Europski socijalni fond (Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I) – projekt “Ranjive na vidjelo”
 2. Fond za aktivno građanstvo – projekt Transparentnost i nadzor rada Centara za socijalnu skrb u zaštiti žrtava obiteljskog nasilja i djece
 3. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. »Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva«. (Ovu rečenicu obavezno objavljuje korisnik potpore prema čl. 42. st. 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, NN 26/2015)
 4. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija)– projekt Vladavina prava
 5. Grad Zagreb – Portal H-Alter

Godina 2023.

 1. Udruga za nezavisnu medijsku kulturu je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. »Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge za nezavisnu medijsku kulturu i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva«. (Ovu rečenicu obavezno objavljuje korisnik potpore prema čl. 42. st. 3. Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, NN 26/2015)
 2.  Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt Vladavina prava
 3. Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija) – projekt O civilnom društvu
 4. Grad Zagreb – Kultura na H-Alter-u

Lijepo društvance. (h.f.)

Povezane objave

Diplomacija zakazala kod jasenovačkih laži

HF

ZAŠTO, GOSPODO…

HF

Zahtijevamo trenutnu suspenziju i pokretanja stegovnog postupka protiv Dejana Jovića

hrvatski-fokus

U izvorišnim osnovama Ustava NDH i ZAVNOH trebaju zamijeniti mjesto

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više