Hrvatski Fokus
Kolumne

Agrokor doveden u insolventnost dugom koji je ugovorio stečajni upravitelj Ramljak

Ovaj kriminalni plan su osmislili grupa BORG, Ruske banke, Knighthead i njihovi savjetnici, a proveo ga je Ramljak po Plenkovićevoj naredbi

 

Kako bi se ostvario glavni cilj neprijateljskog preuzimanja Agrokora – eksproprijacija privatne imovine, morao se osigurati stečaj čitave grupe Agrokor – oko 40 kompanija. Glavni akteri tog kriminalnog “posla” bili su Plenković i Ramljak. Budući da nijedna kompanija u sastavu grupe Agrokor niti približno nije bila INSOLVENTNA, bilo je nemoguće provesti stečaj. Ako nema INSOLVENTNOSTI nema stečaja, nema neprijateljskog preuzimanja Agrokora – nema niti eksproprijacije privatne imovine.

Dakle, da bi otimanje privatne imovine u Agrokoru uspjelo, grupa BORG je iskonstruirala monstruozan plan kojim se SUDUŽNIČKE GARANCIJE, koje su po nalogu Ramljaka izdale članice grupe Agrokor – knjiže u rashode i obaveze svakoj kompaniji u punom iznosu kako bi se kreirala lažna insolventnost.

To je izgledalo ovako:

– Ante Ramljak je dana 8. 5. 2017., uz odobrenje Plenkovića sklopio ugovor o kreditu ROLL-UP u iznosu od 1.06 milijardi EUR-a, za koji su članice grupe Agrokor, njih 40, izdale SUDUŽNIČKE GARANCIJE

– 40 kompanija Agrokora taj iznos od 1.06 milijardi eura knjiže u rashode i obaveze u punom iznosu svakoj od kompanija.

STVARNI DUG AGROKORA PO ROLL-UP KREDITU JE BIO 1.06 milijardi EUR-a, A NAKON KNJIŽENJA U RASHODE SVAKOJ OD KOMPANIJA – LAŽIRANI DUG JE IZNOSIO 42.4 milijardi EUR-a.

PLENKOVIĆ I GRUPA BORG SU OVIM NOVIM FIKTIVNIM DUGOM GURNULI 40 ČLANICA GRUPE AGROKOR U INSOLVENTNOST, A ZATIM U LIKVIDACIJU! TO SU MORALI NAPRAVITI JER ČLANICE GRUPE AGROKOR d.d. NISU BILE INSOLVENTNE, tj. AGROKOR NIJE BIO U PROBLEMIMA KOJE SU ONI POKUŠAVALI LAŽNO PRIKAZATI.

ZAKLJUČAK: Nepobitna je činjenica da je Agrokor d.d. doveden u insolventnost dugom koji je ugovorio stečajni upravitelj A. Ramljak. Ovaj kriminalni plan su osmislili grupa BORG, Ruske banke, Knighthead i njihovi savjetnici, a proveo ga je A. Ramljak, povjerenik Vlade RH (čitaj Plenkovića), osobno. Agrokor nije dobio niti 1 euro od tog kredita, a Ramljak je taj novac koristio za stotine novih ugovora koje je potpisivao (savjetnicima, lešinarima, revizorima poput KPMG Hrvatska i drugima), a koji su u suštini bili čista pljačka Agrokora.

Menadžmenti članica grupe Agrokor odbili su knjižiti taj fiktivan dug, no kasnije je skupština vjerovnika donijela odluku da se to ipak proknjiži, što je protivno svim zakonima u RH i svijetu.

Taj ugovor o kreditu nazvan “Roll-up” koji je Ante Ramljak, povjerenik Vlade RH u Agrokoru potpisao s lešinarskim fondom Knighthead, bio je najveća pljačka kapitala u povijesti ovoga djela Europe u korist Ruskih investitora i Knightheada.

Ivica Todorić

Povezane objave

Do kraja godine 323 dana

HF

I dalje kmetski mentalitet prevladava

hrvatski-fokus

Lažu kao psine preko Drine

HF

Pogubljeni Plenković pokazuje svoje pravo lice. Diktatorsko

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više