Hrvatski Fokus
Znanost

Poraz globalnih lobista radikalnih ideologija koji dominiraju dužnosnicima EU-a i UN-a

Zemlje koje provode ‘sveobuhvatni spolni odgoj’ u skladu s preporukama UN-a bilježe više stope pobačaja među tinejdžerima, spolno prenosivih bolesti i seksualnog kriminala

Prošlog mjeseca, na 56. zasjedanju Komisije UN-a za stanovništvo i razvoj u New Yorku, predstavnici SAD-a, Europske unije i Kanade pokušali su natjerati sve sudionike zasjedanja da podrže pobačaj i vulgarni seksualni odgoj. Oni su i prije sastanka u e-mailu predsjedavajućem sastanka, veleposlaniku Moldavije, poručili da ne će prihvatiti završni dokument ako u njemu nema njihovih zahtjeva. Ova ucjena nije uplašila pro-life i obiteljske aktiviste koji su se tijekom rasprave oštro protivili radikalnoj agendi.

Koristeći svoj konzultativni status pri UN-u, Institut Ordo Iuris uputio je naše stajalište sudionicima skupa. Podsjetili smo da ponavljajuća “reproduktivna i seksualna prava” u kasnijim dokumentima UN-a nisu u skladu sa stvarnim pravima žena i ljudskim pravima. A promicanje pobačaja, kontracepcije i vulgarnog spolnog odgoja kao “prava žena” ima tendenciju previdjeti njihove stvarne probleme. Također smo istaknuli da je spolni odgoj tipa C koji preporučuje UN, a koji predviđa poticanje djece na “istraživanje vlastite seksualnosti”, definitivno manje učinkovit od spolnog odgoja tipa A koji se provodi u Poljskoj, a koji naglašava seksualnu apstinenciju. Zemlje koje provode “sveobuhvatni spolni odgoj” u skladu s preporukama UN-a bilježe više stope pobačaja među tinejdžerima, spolno prenosivih bolesti i seksualnog kriminala nego u Poljskoj.

Naposljetku, moldavski veleposlanik poslao je nacrt konačne rezolucije izaslanstvima u 22.30 sati uoči glasovanja koje je zakazano za to jutro. Tekst je sadržavao sadržaj koji je prethodno odbačen u žestokim raspravama, kao i dijelove o kojima se uopće nije raspravljalo.

No ništa manju odlučnost nisu pokazali ni branitelji života i obitelji. Kasnije te noći sastali su se kako bi se pripremili za jutarnje glasovanje. Radikali su izgubili ovaj test snage. Predstavnici 22 zemlje odbacili su ideološku ucjenu. Zbog toga je rad na rezoluciji prekinut bez donošenja konačnog dokumenta ili akcijskog plana. Ova pobjeda pokazuje da iako globalni lobisti radikalnih ideologija dominiraju dužnosnicima EU-a i UN-a, još uvijek postoji značajno međunarodno protivljenje.

Sličan tijek imala je i ranije 67. sjednica Odbora za položaj žena, koja se svake godine organizira uz Dan žena. Radikali su pokušali svoje zahtjeve staviti na dnevni red sjednice. Nacrt zaključka sjednice uključio je sadržaj koji promiče vulgarni spolni odgoj i tzv reproduktivna i spolna prava žena, koja uključuju i nepostojeće „pravo na pobačaj“. Unatoč golemim pritiscima lijevih lobista, formirana je široka koalicija država zahvaljujući kojoj su neki kontroverzni dijelovi izbrisani iz konačnog dokumenta.

Ali tu nije kraj učincima naših analiza i pritisaka. Tijekom nedavnog sastanka Šestog odbora Ujedinjenih naroda, Poljska se usprotivila promjeni definicije roda iz nacrta Ugovora o zločinima protiv čovječnosti. Kad bi se ova promjena usvojila, rod bi se mogao definirati u skladu s radikalnim konceptima rodne ideologije. Moguće je da bi se tada tvrdoglava obrana braka kao zajednice muškarca i žene mogla okvalificirati kao zločin protiv čovječnosti.

U početku je protiv projekta protestirao sam predstavnik Svete Stolice.

Kasnije se pridružio i poljski veleposlanik. Stajalište koje je iznio bilo je u skladu s argumentacijom Ordo Iuris koja mu je predstavljena. Naznačio je da bi nacrt Ugovora o zločinima protiv čovječnosti trebao zadržati “dogovorenu i kodificiranu definiciju” spola u Rimskom statutu, održavajući tako potrebnu “dosljednost u međunarodnom pravu”.

Na zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a u Ženevi jedini smo podsjetili da temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život, vrijedi i za nerođenu djecu.

Vršimo stalni pritisak na poljske vlasti da ne pristanu uključiti abortus u sustav “ljudskih prava”. Prošlog rujna intervenirali smo u vezi s rezolucijom UN-a o potpori žrtvama seksualne pomoći. Kao jedno od “ljudskih prava” prepoznala je nepostojeće “pravo na pobačaj”. Među ljudska prava uključila je i pravo na “slobodno i odgovorno odlučivanje o pitanjima koja se odnose na seksualnost, uključujući seksualno i reproduktivno zdravlje” i izričito naznačila da to uključuje pristup smrtonosnim tabletama za pobačaj i pobačaj.

Do tada se Poljska protivila priznavanju prava na ubijanje djece u majčinoj utrobi kao “ljudskog prava”. Tada je bila među podnositeljima zahtjeva za projekt.

Predsjednici, Ministarstvu vanjskih poslova i veleposlaniku pri Ujedinjenim narodima uputili smo svoje stajalište u kojemu smo naznačili zašto prijedlog rezolucije treba odbaciti. Nažalost, poljsko se izaslanstvo oglušilo o prijetnju i nije iznijelo nikakve primjedbe po ovom pitanju, zbog čega je dokument usvojen aklamacijom. Štoviše, nije podržala amandman koji su podnijeli deseci afričkih, azijskih i južnoameričkih zemalja ogorčenih promicanjem pobačaja.

Tada se tvrdilo da donesena rezolucija nije pravno obvezujuća. Iako je to teoretski točno, u praksi neobvezujuće rezolucije UN-a stvaraju običajno pravo koje je obvezujuće. Na taj način lobisti za pobačaj, prema strategiji pisanoj godinama, žele prisiliti države da priznaju pobačaj kao “ljudsko pravo”, iako nisu potpisale nikakav ugovor koji nameće takvu obvezu.

Konstruktivna kritika stava poljskog predstavnika dovela je do jasnije promjene. Tri mjeseca kasnije, Poljska se nije pridružila skupini od 70 podnositelja zahtjeva za još jednu rezoluciju za pobačaj. To pokazuje da naš suštinski pritisak ima smisla i da utječe na ponašanje onih koji su na vlasti.

Stoga pritisak na naše vlade i na UN može biti ključ borbe za život, slobodu i obitelj. Pridružite se našim naporima. Ukoliko ste u mogućnosti, podržite nas financijski pritiskom na gumb ispod:

Podržavam!

Jerzy Kwaśniewski, ordo iuris

Povezane objave

Kolaps pčelinjih zajednica

HF

ISTINA O CJEPIVIMA – Koronavirus, Covid-19, manipulacije ljudima, zdravlje i alternativna medicina (3)

hrvatski-fokus

Učiteljske plaće su strateški problem

HF

Predmetni kurikul ili uputnik povijesti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više