Hrvatski Fokus
Kolumne

Zašto ne idem u Knin na proslavu “Oluje”?

Jer su glavni u proslavi “Oluje” postali su oni, koji s “Olujom” nisu imali nikakve veze

 

Evo zašto ne idem (niti sam ikada išao) na proslavu “Oluje”! Prenosim razmišljanja kolege: “Dvije godine nakon prave ‘Oluje’, glavni u proslavi “Oluje” postali su oni, koji s “Olujom” nisu imali nikakve veze. I baš ti zaposjedoše pozornice, a ratnike staviše u publiku. Potom izmisliše popise tko smije, a tko ne na Kninsku tvrđavu! Naravno, političari, guzičari i podobni – jedino mogu! Ratnici (bez visokih činova), ne! Onda postaviše ograde na prilaze kninskom trgu, a na trg mogu samo kamere i guzičari. Veteranima je mjesto iza ograde. Sve je kulminiralo ove godine….” (na slici, policija u suzama, po nalogu “političara, guzičara i podobnih”, onemogućava veteranima HOS-a ulazak u Knin na proslavu “Oluje”!).

“Španjolski novinar i povjesničar Álvaro Peñas u nedavno objavljenom članku u The European Conservative – “Jazovka: Zašto Hrvatska tretira krvnike jednako kao i žrtve?”, piše o žrtvama partizanskih zločina i proslavi Dana antifašističke borbe 22. lipnja. Ističe da u Hrvatskoj nije provedena dekomunizacija, a spominjanje komunističkih zločina je nekima uvredljivo”.

Peñas piše kako su 15. svibnja 1945., tjedan dana nakon završetka Drugog svjetskog rata, partizani odveli brojne ranjene hrvatske vojnike iz zagrebačkih bolnica, ubili ih i bacili u Jazovku. Masakru su svjedočile tri časne sestre: Geralda Jakob, Konstantina Mesar i Lipharda Horvat. I njih su komunisti ubili da uklone svjedoke svojih zločina.“

Jazovka je, kao i brojna druga mjesta masovnih partizanskih zločina, izbrisana su iz povijesti do pada komunističkog režima”, piše Peñas.

U partizanskoj Hrvatskoj velikosrpski i komunistički zločini pretvoreni su u junačka djela. Tako su nastali Milanovićevi “Naši heroji!”, Plenkovićevi “Ljudi s prave strane povijesti” ali i Tuđmanovo “Imamo Hrvatsku!” I zaista, “političari, guzičari i podobni”, imaju sve!

Dragi Alvaro, NE-točno je da Hrvatska žrtve i krvnike tretira jednako! Hrvatska krvnike i njihova djela slavi i veliča. A njihove žrtve u jamama, rudarskim oknima, tenkovskim rovovima, u mnogim “Ovčarama” i dalje blati i sramoti diljem svijeta.

Španjolac, dakako, ne poznaje situaciju u detalje ali puno je ako već netko uočava deformaciju našega društva!

Hvala stranom novinaru da piše o temi koju domaći novinari ne opisuju. Hvala prijatelju iz Španjolske koji se potrudio saznati iskricu ISTINE …”

Srećko Sladoljev

Povezane objave

Antun Radić 1904. godine o hrvatskim Srbima

hrvatski-fokus

Hard rock u Dubrovniku!

hrvatski-fokus

Ivan Supek o Ruđeru Josipu Boškoviću

hrvatski-fokus

Križevi krajputaši, raspela i kapelice

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više