Hrvatski Fokus
Religija

Obilježen dan mučeništva dr. fra Bernardina Sokola

Vile su pjevale fra Bernardove Angeluse a blagoslov mučenika koji je život dao za istinu, vjeru i hrvatski narod ćutio se u svakoj noti

 

Dana 28. rujna 2023. godine svečano je obilježen dan mučeništva fra Bernardina Sokola, svetom misom zadušnicom u župnoj crkvi Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred njegova spomen-poprsja na Rivi.

Misno slavlje, koje je započelo u 18:30 predvodio je don Ivan Delić, uz suslavlju s predstavnicima Provincije Sv. Jeronima i nastup župnog zbora i Hrvatskog pjevačkog društva “Bijaćka Vila” pod ravnanjem maestra Andre Čale. 

Vile su pjevale fra Bernardove Angeluse a blagoslov mučenika koji je život dao za istinu, vjeru i hrvatski narod ćutio se u svakoj noti… Isto tako, krv i blagoslov fra Bernardina Sokola zauvijek povezuju Badiju, Orebić i njegov Sućurac. Naime, u ranu zoru su Milivoj Bratinčević, Zmaj Putaljski II. i braća franjevci spustili vijenac u more na plaži u Orebiću, uz hridi na koje je more izbacilo izmučeno mrtvo tijelo dr. fra Bernardina Sokola, Zmaja Putaljskog.

Nadamo se, uz Božju pomoć i providnost, skori pronalazak posmrtnih ostataka fra Bernardina Sokola. Ipak, sve dok pjevamo Angeluse, živimo staru pradjedovsku vjeru i ljubimo svaku stopu napaćene hrvatske grude, mi smo Sokolova krila i on slobodan leti.

Organizatori: Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” i Hrvatsko društvo dr. fra Bernardin Sokol.

Priredila Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja” zmajski stol u Splitu.

Marija Šiško Kuliš

Povezane objave

Krist na križu

hrvatski-fokus

Francesco Terilli u Kotoru

hrvatski-fokus

Međugorje i veliki Znak

HF

SOLUS CATHOLICUS – Masonerija protiv Crkve – borba na razini duhova

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više