Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

TV BUJICA – Imala sam još puno toga za reći

Popis onoga što nas tišti i što u budućnosti moramo popraviti

 

Nakon gostovanja u emisiji Bujica na Z1 TV (https://youtu.be/XlZJptA0NM0?si=53WKKMUH1pVhpPVH) shvatila sam da je bilo premalo vremena za sve što sam još htjela reći, a htjela sam još reći o:

– O fojbama i otkrivanju fojbi za koje se nije znalo, jer se ljudi i dan danas o tome boje govoriti. Fojbe su kraške jame u koje su Titini sljedbenici nakon završetka Drugoga svjetskog rata neselektivno, bez suda i presude, bacali ubijene ili žive ljude vezane žicom jednog za drugog. Kada bi pao prvi povukao bi i ostale za sobom. Prema svjedočenju stanovnika danima bi se čuli jauci i zapomaganje žrtava dok ne bi umrli. Toliki su veliki strah utjerali ljudima da je jedna nonica prije smrti na ispovijedi otkrivši jamu Cerovica kraj Pićna, pitala svećenika “ste zaprli (zatvorili) vrata”.

– O Crnogorcima koji su došli u Peroj 21. srpnja 1657. kada su Mlečani dopustili naseljavanje skupini 77 crnogorskih obitelji iz Crmnice na svoj teritorij, pa su ih Srbi na osnovi pravoslavne vjere pretvorili u Srbe.

– O dvojezičnosti koja je nepravedno i neopravdano uvedena, jer Talijana ima svega 9.784 ili 5.01 posto na ukupno 195.237 stanovništva Istre. Na primjeru Pule vidi se sva zlonamjernost IDS-a prema domicilnom hrvatskom stanovništvu gdje je na 52.220 stanovnika uvedena dvojezičnost za 1.860 ili 3,56 posto Talijana koji žive u Puli.

– O „istrijanstvu“ IDS-a kojim su htjeli uvesti autonomiju Istre kao regije u Europi regija. Istrijanstvo znači da Istrijani nisu ni Hrvati, ni Slovenci, a ni Talijani, već Istrijani, a Istrijan kao narodnost ne postoji. To je samo regionalno izjašnjavanje, kao na pr. Slavonac, Zagorec ili Dalmatinac.

Međutim mojim neprestanim ukazivanjem da u Istri žive Hrvati, broj Istrijana se znatno smanjio. Po popisu stanovništva 2011. Istrijana je bilo 12,11 % ili 25.203, a na popisu 2021. Istrijana ima 10.025 ili 5,13 %. znači za 15.178 manje, a ujedno se povećao u broj Hrvata od 68,33 % 2011. na 76,40 % 2021. godine.

– O štetnosti politike IDS-a prema Istri na nacionalnom, gospodarskom i političkom planu. Na nacionalnom rashrvaćivanju Istre, IDS je raširio  veliku netrpeljivost prema Hrvatima i svima “priko Učke”, talijanizacija i istrijanizacija. Proklamirana Istra poznata po svom multikulturalnom stanovništvu i čuvanju zajedničkih vrijednosti, je podmetnuto IDS-ovo kukavičje jaje, mrtvo slovo na papiru.

– Na gospodarskom planu potpuno uništenje industrijske proizvodnje i podređivanje turizmu kao najvažnijoj gospodarskoj grani. Čak su uspjeli uništiti jedan Uljanik koji je od 1856., kada je car Franjo Josip postavio kamen temeljac, preživio KUK monarhiju, talijanski fašizam i Titin komunizam, ali nije 30-godišnju IDS-ovu vladavinu u Istri. Na političkom planu IDS je sačuvao titoizam i oazu jugoslavenstva u Istri.

– O strašnim zlodjelima koje su počinili titoisti u ime naroda. Komunističkim zločinima koji su ostali nekažnjeni. Titin režim sudio je i kaznio pristalice NDH, visoke časnike vojske NDH, pogubio sveukupno svećenstvo Hrvatske pravoslavne crkve na čelu s patrijarhom Germogenom, a da nitko od titovih zločinaca nije ni optužen, ni kažnjen. A zločin je zločin, ma tko ga počinio!

– O lažnom antifašizmu, stigmatizaciji Hrvata ustaštvom, da bi se sakrili ili opravdali zločini komunizma.

– O velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, koja se usprkos tomu što smo srpske agresore vojno porazili 1995. nastavlja u miru, nesmiljenom žestinom u medijskom i kulturnom djelovanju, nažalost uz pomoć jugoslaveniziranih Hrvata!

– U medijskom djelovanje huškačkom politikom SNV-a preko njihovih  Novosti, TV Vide i  raznih Biltena, koje odnarođena jugoslavenizirana hrvatska vladajuća elita podržava i obilno financira.

– U kulturnom djelovanju svojatanjem hrvatskih znanstvenika i umjetnika od strane službene Srbije. Zabranom hrvatskih pjevača i nametanjem srbijanskih primitivnih „pevaljki“ tzv. cajki. Kazališnih i filmskih predstava koje financira Ministarstvo kulture, u kojima se nameće krivnja Hrvatima  sa ciljem aboliranja srpskih i četničkih zločinaca.

– O nezakonitom radu i financiranju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Hrvatskoj kao nositelju i instrumentu agresivne velikosrpske politike ili srpskog sveta, glavnog uljeza i neprijatelja hrvatske državotvornosti.

– O Katoličkoj Crkvi i vjernicima Hrvatima prema kojima se otvoreno i javno pokazuje velika mržnja i nesnošljivost.

– O odnarođenoj jugoslaveniziranoj hrvatskoj  političkoj “eliti “na vlasti…

Lili Benčik

Povezane objave

Ovakve Pupovčeve laži rezultirale su sao krajinu

HF

I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

HF

Ivo Josipović je više velikosrpski nego hrvatski predsjednik

HF

Današnji HDZ ne može ništa donijeti dobroga

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više