Hrvatski Fokus
Gledišta

Poglavnikove ustaše i moja malenkost

Svi oni koji danas mašu tobože ustaškim zastavama i pjevaju tobože ustaške pjesme – lažu. I ne samo što lažu, nego i „navode vodu na boljševički mlin“

 

Neki mi, ne kažem niti mislim: zlonamjerni, zamjeraju što ne cijenim Ustaše i njihovo Hrvatstvo. Moram im reći: Griješite Gospodo!

Evo Zore, evo Dana

Evo Jure i Bobana

Ja izuzetno cijenim Dr. Antu Pavelića i Ustaše, njihovu borbu za prekid srbske okupacije Hrvatskih Zemalja. Ali, ne prihvaćam netočne i neistinite tvrdnje, da je Država Hrvatska stvorena 10. travnja 1941. godine i da su ju stvorili – samo – Ustaše. Osobno nisam Ustaša. Vjerojatno stjecanjem okolnosti. U svibnju 1945. nisam još navršio sedam godina, a nakon toga Dr. Ante nije primao nove članove. Tako, da svi oni koji danas mašu tobože ustaškim zastavama i pjevaju tobože ustaške pjesme – lažu.

I ne samo što lažu, nego i „navode vodu na boljševički mlin“, jer boljševički agitprop jedino tako može udariti po Hrvatima i njihovoj višetisućljetnoj državnoj tradiciji.

* * *

Osim toga, dugujem Ustašama i osobnu zahvalnost.

Početkom svibnja 1945. našla se je i moja obitelj na Bleiburškom polju. Mati me je povela sa sobom, kad je išla na potok prati rublje. Odlučio sam, sok je ona bila uz vodu, vratiti se otcu. I – izgubio sam se. Srećom naišle su Ustaše i spasili me.

Naravno, nikad im to ne ću zaboraviti.

* * *

Za sve one, koji za sebe govore da su Ustaše, preporučam (sutra) pročitati članak Stjepana Tomičića: „JEDNA U TISUĆI“, koji je objavljen u polumjesečniku „Pokret“, Zagreb, broj 1 – 10. travnja 1942. godine.  

Dr. sc. Tomislav Dragun

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Nadali smo se “Novoj hrvatskoj paradigmi”

hrvatski-fokus

Lustraciju čeka zločinački komunizam

HF

Nova zavrzlama oko rodne kuće bana Jelačića

HF

Ćuprija “Šmaguc”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više