Hrvatski Fokus
Aktualno

SVI SVETI 2023. – U okupiranim Hrtkovcima

Hrtkovčani stoički i mudro trpe sve nepravde i ne daju na svoje

 

Ako ste iz Subotice, pa ako ste Bunjevac i još ako se prezivate Tumbas onda možete biti veliki hrvatski pjesnik u Srbiji i za Svi svete će o vama ići reportaža na Dnevniku RTV2 na hrvatskom jeziku kako ste sam, na praznom subotičkom groblju i pet imena na obiteljskom spomeniku, odali poštu svojim umrlima.

S najvećim pijetetom prema umrlima gospodina Ivana Tumbasa uz najiskrenije čestitke za pjesnička dostignuća želim mu da još dugo posjećuje obiteljsko grobno mjesto.

I nije riječ ovdje o gospodinu Tumbasu, riječ je o nepravdi!

Jer ako ste iz Hrtkovaca, mjesta koji je u cijelom svijetu sinonim za izgon Hrvata iz Vojvodine, ako ste prije trideset godina sa svojom obitelji morali napustiti svoje tristoljetno ognjište, ako ste „običan“ srijemski Hrvat, ne „bunjevački Hrvat“, ako je na vašem spomeniku na groblju u Hrtkovcima uklesano 37 imena vaših predaka, ali se ne slažete u mišljenju i načinu rada s nezamjenjivim predsjednikom „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, Tomislavom Žigmanovim, onda za Svi svete dobijete na svoju email adresu „razglednicu“ na kojoj „vuku Cakića po šoru kao vetar pačja govna“ (vezanog štrangom za vrat i zaprežna kola dok je u pozadini spremljen mrtvački sanduk!), a sve što ste uradili za ovdašnju hrvatsku zajednicu se izvrgava ruglu na najprimitivniji i najvulgarniji način, onda se to zove nepravda, nepojamni bezobrazluk i u suštini izdaja hrvatstva!!!

Najgore je to što se radi o nepravdi po pravu na vlastito mišljenje i slobodu govora, a od strane srbijanskog ministra za ljudska i manjinska prava, „bunjevačkog Hrvata“ (koja farsa i koja mizerija)!!!

No, Hrtkovčani stoički i mudro trpe sve nepravde i ne daju na svoje pa su i jučer ostaci Hrvata u selu i oni raseljeni po cijelom svijetu posjetili (tko je mogao) groblje, upalili svijeće i položili cvijeće na grobove svojih pokojnih, bez nade da itko o tome (svojevrsnoj hrabrosti) u „hrvatskim“ medijima išta zabilježi!!!

NA SLICI – Hrtkovci, Svi sveti 2023., deseto, jedanaesto i dvanaesto koljeno Tomlekinih po muškoj liniji (u pozadini lijevo grob ubijenoga Mijata Štefanca).

Blagoslovljen katolički blagdan SVI SVETI svim Hrvatima u cijelom svijetu!

Miroslav Cakić

Povezane objave

Anto Komljenović: Kujundžić me prevario i oteo stanove

HF

Veliki doprinos hrvatskoga iseljeništva

HF

Posrnula Predsjednica – izdajnička vlast

HF

Salinizacija tla: prijetnja našoj globalnoj smočnici

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više