Hrvatski Fokus
Povijest

Deset točaka nikad zadovoljnih ili uvijek nezadovoljnih Hrvata

Unatoč raznim preprekama, Hrvati nikad nisu napustili državotvornu ideju za hrvatskom državom

 

Poštovani prijatelju, tvoj opis je takove naravi da se skoro mi svi na jedan ili drugi način možemo u njemu prepoznati. Sve što bih te zamolio nastavi iznositi sve čega se sjećaš, što si od starijih čuo, što si osobno proživjeo, jer ako se nije ništa zapisalo, ništa se neće ni pročitati, ako se ništa ne pročita, niša se i ne zna, ako se ništa i ne zna, onda se nije ništa ni dogodilo. Poznato je da je svijet izgrađen od svih dogodovština, pogotovu na našoj Hrvatskoj koju su u prošlosti, od dolaska Hrvata na obale Jadrana 626. godine pa sve do današnjih dana razni osvajači napadali, htjeli ju osvojiti kao najljepšu zemlju na svijetu sa svojim preko tisuću i sedam stotina većih i manjih otoka. Ali hrabri sinovi Hrvatske su tu našu lijepu Djevojku Hrvatsku sa svojim životima kroz svu prošlost uspjeli obraniti i njezin identitet sačuvati, isto kao što braća štite, brane i čuvaju čast svoje sestre koju raznih napasnici za svoje hirove sustavno napadaju. Zato ti prilažem ovih 10 točaka zadovoljnih ili nezadovoljnih Hrvata da pročitaš i dadneš tvoje sugestije.

Pozdrav, Gabro Vuškić.
DESET (10) TOČAKA NIKAD ZADOVOLJNIH ILI UVIJEK NEZADOVOLJNIH HRVATA
PRVA TOČKA:
Iako su Hrvati uvijek željeli biti svoj na svome, imati svoje ime i svoju Državu Hrvatsku, nikoga napadati, ničije otimati i imati prijateljske i dobre odnosi sa susjedima, uvijek su se morali braniti od napadača i raznih osvajača.
DRUGA TOČKA:
Iako su Hrvati kroz svoju dugu i burnu povijest živjeli u odrazima raznih vremena, raznih sistema, raznih običaja, raznih feudalnih i političkih mišljenja, uvijek su kroz isticanje hrvatskih nacionalnih obilježja uspjeli sačuvati hrvatsko narodno ime HRVAT.
TREĆA TOČKA:
Iako su Hrvati u prošlosti pod utjecajem tuđinca često puta bili skloni prilagoditi se stranim – uvijek nama Hrvatima neprijateljskim – političkim i ideološkim stremljenjima, uvijek je i u svakim prilikama prevladavala hrvatska državotvorna ideja za Hrvatskom Državom.
ČETVRTA TOČKA:
Iako je u prošlosti bilo Hrvata koji su iz svojega malodušja posumnjali najprije sami u sebe i kroz sebe i u budućnost Države Hrvatske, u tim i takovim slučajevima je uvijek bilo državotvornih Hrvata koji su kroz isticanje hrvatskih obilježja pronosili baklju hrvatskog državotvorstva.
PETA TOČKA:
Iako su Hrvati u prošlosti i u raznim političkim okolnostima isticali razna i ponekada kontroverzna hrvatska nacionalna obilježja, ipak, zahvaljujući onim svjestnim državotvornim Hrvatima koji su uvijek i u svim prilikama, smjelo i odvažno, isticali i branili istinska i prava nacionalna hrvatska obilježja: zastavu, grb, predaju, jezik, običaje, pozdrav(e) i sve ono čime se jedan narod divi i ponosi i što ga predstavlja, uspjeli su se Hrvati održati do dana današnjega.
ŠESTA TOČKA:
Iako su Hrvati u prošlosti znali biti dobre sluge loših tuđih i stranih gospodara, isticanje hrvatskih nacionalnih obilježja uvijek su smetali neprijateljima Države Hrvatske. To svjedoči naša hrvatska povijest, to svjedoče razna hapšenja, razna strijeljanja, razni progoni, razne muke i razni zatvori.
SEDMA TOČKA:
Iako su Hrvati u prošlosti lutali kroz magle u maglu, hrvatska nacionalna obilježja su bila ta koja su im bila vodič kojim putem treba krenuti da se ne izgube i da ne skrenu s pravog puta prema Državi Hrvatskoj.
OSMA TOČKA:
Iako su Hrvati bili prevareni stupiti u državnu zajednicu s drugim narodima poslije prvog svjetskog rata 1918. godine, hrvatska nacionalna obilježja: zastava, grb, predaja, jezik, pozdravi i hrvatski narodni osjećaji su bili ti koji su progovorili u hrvatskom čovjeku da je došlo vrijeme da se Hrvati ujedine u borbi za oslobođenje Hrvatske i uspostavu Hrvatske Države.
DEVETA TOČKA:
Iako su Hrvati poznati kao vrlo miroljubiv narod, iako Hrvati ne vole rat niti vole ratovati, ali, da bi se Hrvati očuvali i zaštitili od potpunog uništenja, bili su primorani u siječnju 1929. godine osnovati jedan pokret koji će se suprotstaviti stranim nasiljima da se tisućljetno ime hrvatskog naroda iskorijene i narod uništi. Tada se od svih državotvornih Hrvata izdiže jedan po imenu dr. Ante Pavelić i osniva organizaciju Hrvatski Revolucionarni Ustaški Pokret i kojim je i kroz koji je istakao sva hrvatska nacionalna obilježja bez ikakovih cenzura. Tako je došlo do osnutka Ustaškog Pokreta.
DESETA TOČKA:
Iako su mnogi današnji Hrvati upoznati o Hrvatskoj i Hrvatskom Ustaškom Pokretu, Poglavniku, Ustašama, Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, NDH, kroz ovu priloženu sliku spomenika Žrtava Fašizma u Jasenovcu,    kojeg je projektirao beogradski srpski arhitekt Bogdan Bogdanović, ipak ovaj spomenik je taj koji je hrvatskim komunistima otvorio oči da taj spomenik predstavlja srpske, četničke i jugoslavenske laži. Dr. Franjo Tuđman je bio taj koji je prvi upro prstom u srpskojugoslavenske laži koje se promiču protiv hrvatskog naroda upravo kroz ovaj spomenik u Jasenovcu. Zato je Maks Luburić pisao svojem suradniku u Pariz dru. Miljenku Dabi Peraniću 1968. godine da je taj spomenik napravljen kao po njegovu, Maksa Luburića, planu. Jer, kako Maks piše u pismu, doći će vrijeme da će se na tom i oko tog spomenika hrvatski komunisti najprije posvaditi sa srpskim komunistima i na kraju potući zbog uveličavanja žrtava u Jasenovcu, a mnogi i ne znaju šta je sve tamo bilo. Eto, tako je i prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman uzeo taj spomenik kao pravac za rušenje Jugoslavije.

Mile Boban, Otporaš

Povezane objave

Festanjul Ivan Rusić

HF

Splićanin Josip Barač u Dubrovniku

HF

Papreni planovi Amerikanaca i četnika

HF

Popis bosanske vojske pred bitku na Mohaču godine 1526.

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više