Hrvatski Fokus
Aktualno

HOS i ZDS ponosno i dostojanstveno u Vukovaru i Škabrnji

Ognjenu Krausu ne smeta HOS i pozdrav Za Dom spremni!, njemu smeta hrvatska samostalnost!

 

„Predsjednik Židovske općine Ognjen Kraus bio je gost Intervjua tjedna TNT-a. Komentirao je odugovlačenje s izmjenom Kaznenog zakona radi zabrane upotrebe ustaškog znamenja i pozdrava, kao općenito situaciju i odnos prema prošlosti u Hrvatskoj“ (tportal, 30. 1. 2022.). Među ostalim tvrdnjama, eksplikacijama i koječim i čemu dodao je i ovo: „Radi se o civilizacijskom pitanju. ZDS je pandan pozdravu Sieg Heil“. Malo morgen druže Kraus! Nacistički poklič „Sieg Heil“ Hitleru ili pak i drugim visokim dužnosnicima, kao i pred vojnima postrojbama i njihovim mimohodima, moglo se čuti u Pragu, Varšavi, Beču, Parizu, Rimu i sve tamo do Staljingrada, tj. onamo gdje nacistička Njemačka uspjela okupirati teritorije drugih europskih država. Pandan „Za dom spremni“ ovomu bi bio da je korišten na ulicama ili priredbama gradova u Srbiji: Beograd, Pančevo, Zrenjanin, Niš, Požarevac, Bor i kojekud u Srbiji ili pak i po mađarskim, slovenskim, talijanskim, austrijskim gradovima. Poklič ZDS kod nas se upotrebljavao i sad upotrebljava isključivo na području domovine Hrvatske. Sada, pak, znači da se uklapa u vojnu supstanciju odnosno postroj ili pak u vojne snage naše domovine osobito u Domovinskom ratu. A zapravo je najviše vezan za HOS i svi znamo da je to skraćenica za nastale vojne postrojbe ili snage u samom početku domovinskog rata, u ljeto 1991., pod punim imenom i prezimenom „Hrvatske Obrambene Snage“. Te vojne snage nemaju što braniti u Nišu ili Beogradu, Budimpešti ili Beču. One su formirane isključivo za obranu svoje domovine i svatko tko je spreman braniti svoju zemlju-domovinu, svoj dom lako prihvaća ili pak izgovara taj poklič.

Samo nad Hrvatima provedeno je etničko čišćenje

Dakle, obramdbene a ne okupacijske ili osvajačke snage kao što su bile Hitlerove i Mussolinijeve. Neka nam Kraus kaže kako se zvao (ikada) ikakav okupirani teritorij od ustaških odnosno NDH vojnih snaga potom razoren, popaljen, pokraden, iseljen odnosno protjerano stanovništvo u smislu genocida poput Zrinja, Boričevca, Španovice za koje u svojoj knjizi  piše Zvonimir Eryavec: “Gospodo političari, Boričevac, Španovica i Udbina (i Zrinj, Gudure, Kaluđerovac…, op.a.) nisu nacionalizirani, tu se radi o totalnoj konfiskaciji – etničkom čišćenju”. (Portal: Moja Hrvatska, 12. 6. 2017.). A to je djelo partizana i četnika.

Čije su djelo uništeni Vukovar i Škabrnja? Ta valjda nije to učinio HOS ili oni koji imaju i oznaku ZDS. Zna on pod kojim znakovljem je to učinjeno, ali još uvijek mu smeta pojava nekih znakova koji kao asociraju na uštaštvo; zašto, a ne i crvena zvijezda ili kokarda? Znači da Vukovar i Škabrnja kod Krausa ne izaziva jezu i užasavanje što su ih razarali pod znakovljem ‘zvezde’ i kokarde nego samo i uvijek ZDS ili HOS pa kad su i branili ovaj grad i selo? E, ali njemu i tolikim mrziteljima HOS-a i ZDS-a  smeta slobodna Republika Hrvatska koju su, gineći branili i ovi pod njima mrskim znakovima.

Nu, zabrinjava da i neki naši iz državnog vrha ne prihvaćaju mirno znakovlje HOS-a iako imaju poučak iz Vukovara ove godine kako nitko nije od 150 tisuća posjetitelja 18. studenoga niti pokušao oskvrnuti ratne zastave HOS-a ili drugih vojnih postrojbi. Čak su vijorile pri samom oltaru u vrijeme mise, pri memorijalnom groblju, vođene od visokog klera (nad/biskupa) koju je predvodio sam nuncij iz Vatikana Giorgio Lingua. Dakle, zastavama i znakovljem nije bilo remećenje reda i mira pri samim skupom od 150.000 ljudi. Evo poučka i za našu policiju da se ne zalijeću više nikada ni u Kninu pa da zabranjuju pristup postrojbama s rečenim znakovljem, tj. ako može u Vukovaru onda može i u Kninu.

Nikola Bašić, Vis

Povezane objave

Znanstvena zajednica priprema promjenu Ustava

HF

Pogana i prljava usta Zorana Milanovića

HF

Tko i što je danas Josip Leko?

HF

Umro Viktor Žmegač

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više