Hrvatski Fokus
Uvodnik

SUVREMENI SVIJET – Trockističku crvenu zastavu zamijenila sotonistička homoseksualna zastava

NATO radi na unaprjeđenju programa koji je nedvojbeno protivan nacionalnom interesu bilo koje nacije

 

 • Mnoge globalističke krize s kojima se suočavaju Amerikanci – i Zapad – rezultat su izvanrednog trenutka “unipolarnosti” – trenutka nakon pada Sovjetskog Saveza, gdje je SAD ostao u poziciji globalne nadmoći. Umjesto ideologije fantazije liberala, dr. Sumantra Maitra, bivši stipendist nacionalne sigurnosti u američkom Centru za nacionalni interes predstavlja ili zastupa realizam. “Temelj realizma je vidjeti svijet onakvim kakav jest, a ne kakav bi trebao biti”, kaže Maitra. Njegova procjena stanja u SAD-u i njegovih problema nije samo snažan pokazatelj platforme nadolazeće Trumpove vlade, već i analiza kako je SAD došao do, kako kaže, toliko “skupih pogrješaka”, pa stoga mora zamijeniti svoje interese interesima velikih međunarodnih birokracija i tri desetljeća trajnih liberalnih intervencija. “Sada je problem unipolarnost koja ima tri vrlo zanimljive točke, ali tri vrlo zanimljiva problema.
 • Broj jedan, kada ste unipolarni, po definiciji, preuzimate teret raznih trgovačkih putova i morskih ruta i trošite novac na policijske misije”, objašnjava Maitra. “Što znači da druge suparničke sile ne troše novac. Što znači da imaju vremena rasti”, dodaje. Maitra nastavlja objašnjavati nasljeđe tri desetljeća trajnih “liberalnih intervencija”:
 • Broj dva: unipolarnost dovodi do [globalnih] policijskih misija, što znači da trošite novac na dijelove svijeta koje inače ne biste trebali. To znači da gubiš novac. Što se moglo učiniti umjesto “policije” Iraka i Afganistana? “Dakle, da je Amerika bila pametna sila, na primjer, otišla bi u Afganistan i otišla u Irak, odrubila glavu, vratila se. Ali nije. Nije imala taj osjećaj za povijest. “Morali smo vidjeti zastave ponosa u Kabulu”, kaže Maitra. “To znači da trošite ogromne količine novca kako biste bili u geostrateškoj rupi – rukavcu.” Svoju procjenu zaključuje opaskom o tomu kako je to dovelo do svojevrsne promjene režima na Zapadu.
 • “Broj tri – a to je najvažniji dio – unipolarnost dovodi do domaće birokracije. Koji čovjek živi za vlastitu hranu i rast”, ocjenjuje Maitra, govoreći o NATO-u kao primjeru te tendencije, a sve je usredotočeno na jednu poznatu agendu. “NATO je ideološka birokracija”, kaže Maitra. “Ako pogledate njegovu internetsku stranicu, možete vidjeti da ima mnogo nevojnih obveza”. Na internetskoj stranici NATO-a o “partnerstvima” ovdje su navedeni mnogi od tih ideoloških projekata, uključujući “suzbijanje dezinformacija”, “istraživanje javnog mišljenja”, prava žena i “roda” te odjeke ugljika “Neto nula” u “okolišu, klimatskim promjenama i sigurnosti”. Osim obrane Europe, to je ono što SAD financira i kroz NATO: cenzuru, liberalne fantazije i dnevni red drugih nevladinih organizacija. Pa kako je NATO postao samo još jedna “ideološka birokracija”?, pita se on. “Rasla je ruku pod ruku s frakcijom čija moć sada dominira američkom vanjskom politikom – neokonzervativcima”, odgovara.

Rušenjem NATO-a, Trump će srušiti “duboku državu” i zauvijek okončati ratova

 • Njihova (NATO-ova) ideologija, kaže Maitra, vođena je revolucionarnim idejama boljševičkog Lava Davidoviča Trockog, čiji su postupci i filozofija prvi put inspirirali američkog novinara Irvinga Kristola (New York, 22. I. 1920. – Fals Church, 18. IX. 2009.), “Kuma neokonzervativizma”. Što pokreće neokonzervativce? Fanatizam s globalnim ambicijama. “Neokonzervativci su fanatični. Oni su ideološka bića u tomu što je neokonzervativizam u osnovi trockizam”, kaže Maitra. “Šezdesetih godina prošlog stoljeća trockisti su željeli imati globalnu revoluciju i širiti jednakost. Da, oni [neokonzervativci] i dalje žele imati globalnu revoluciju i širiti jednakost – odmah pod zastavom NATO-a i Amerike.” Poticaj za nametanje ideologije subjektnim narodima, tvrdi, ostaje isti. “Promijenite zastavu iz crvene zastave u LGBT zastavu i vidite potpuno iste instinkte”, primjećuje. Zastava Sotone poznata kao zastava “Ponosa” izvješena je u veleposlanstvima SAD-a i Velike Britanije širom svijeta, uključujući ona u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Svetoj Stolici. Politika koju je državni tajnik Antony Blinken uveo u svibnju 2021. pokazala se uz politiku “Black Lives Matter” u nekim veleposlanstvima, uključujući i Južnu Koreju. Neokonzervativni fanatizam u partnerstvu je s NATO-om, koji s drugim nevladinim organizacijama gura globalni program “prava”, odnosno prava antinatalističkog seksualnog ekstremizma, ugljika “Neto nula” i cenzure. NATO radi na unaprjeđenju tog programa koji je nedvojbeno protivan nacionalnom interesu bilo koje nacije. Realizam pod Trumpom značio bi smanjenje utjecaja nevladinih organizacija poput NATO-a, čije probuđene misije daleko premašuju njezin vojni sažetak. Štoviše, Trump se pripremio zamijeniti neprijateljsku administraciju, ispuniti svoj zavjet da će “srušiti duboku državu” i “zauvijek okončati ratove”.

Pobjeda siromašnoga Juga nad pokvarenim bogatim Sjeverom

 • Međunarodna godina obitelji, osnovana 1989. godine i prvi put obilježena 1994. godine, bila je jedna od mnogih pro-obiteljskih inicijativa koje su pokrenuli sveti Ivan Pavao II. i Vatikanska sinoda o obitelji 1980. godine. Čitava generacija katoličkih učenjaka i političara aktivirana je za promicanje pro-obiteljske politike učenjima Ivana Pavla II. I sve ono dobro, prirodno i jedino moguće sada pokušavaju ljevičari, globalisti, liberali i razni drugi bolesnici uništiti uz pomoć globalne politike. Tijekom proslave u UN-u 30. obljetnice Međunarodne godine obitelji, ti već gore spomenuti ljevičari, globalisti, liberali, masoni i drugi nisu uspjeli nametnuti svoju definiciju obitelji, pa je godišnja Komisija UN-a za socijalni razvoj usvojila rezoluciju da je obitelj “prirodna i temeljna skupina društva”. U toj neravnopravnoj borbi između bogatoga Sjevera i siromašnoga Juga ovaj puta pobijedio je Jug, odnosno pobijedio je zdrav razum nad Sotonom. Rezolucijom su ponovno potvrđeni prethodni sporazumi s definicijom da se brak između muškaraca i žena naziva temeljem društva, što je na tragu prve rezolucije o Međunarodnoj godini obitelji prije više od trideset godina – rezolucija 44/82 -, čiji je cilj poštivanje obitelji kao prirodne i temeljne jedinice društva.

Pobjeda Afričke skupine u UN-u

 • Za razliku od pobjede razuma u UN-u, prošlog tjedna predstavnici Europske unije i drugih zapadnih zemalja pozvali su na priznavanje “različitih oblika obitelji” ili na uklanjanje upućivanja na obitelj u rezoluciji. Reagirajući na to, izaslanstvo Svete Stolice upozorilo je u službenom priopćenju kako je “duboko zabrinuto što se obitelj sve više umanjuje ili čak ocrnjuje na međunarodnim forumima”. Po završetku povjerenstva, izaslanik Svete Stolice zahvalio je povjerenstvu na davanju “odgovarajućeg priznanja” obljetnici u rezoluciji i pozvao države na zajednički rad na promicanju obiteljske politike u narednim godinama. Posebno zanimanje Svete Stolice za obiteljsku politiku ponovile su delegacije iz cijelog svijeta, posebice iz Afrike. Stajalište Afričke skupine u UN-u je da bi središnju i neophodnu obitelj u Africi kao temeljnu jedinicu u društvu trebalo ojačati i zaštititi kako bi odigrala ključnu ulogu u političkom, kulturnom te društvenom i gospodarskom razvoju kontinenta.

Većina muslimanskih država brani instituciju braka

 • Iste tradicionalne države koje su pozdravile priznanje Međunarodne godine obitelji u rezoluciji žalile su se na pokušaje prisilnog priznavanja homoseksualnih i transrodnih pitanja tijekom pregovora. Posebno udara u oči način nametanja bolesnih homoseksualnih i transrodnih tema prema kojima su u UN-u zapadne delegacije lukavo i bestidno govorile o “presijecanju oblika diskriminacije”, a ustvari svojim nametanjem homoseksualizma i tzv. transrodnosti oni diskriminiraju zdrav pamet i normalne ljude koji se nisu predali Vragu. Da se na bogatom Zapadu ne žele samo tako predati potvrđuje američki delegat koji se – zamislite – požalio na to što rezolucija uključuje jezik o “pravu na razvoj” i lukavo rekao da rezolucije UN-a nisu obvezujuće i da ne mijenjaju međunarodno pravo, što je posebno izazvalo egipatskoga delegata koji ga je upitao: “Pitam se zašto sjedimo u tom kontekstu kako bismo pregovarali o jeziku koji usvajamo?” Prigovor Egipta jeziku o “intersekcionalnosti” (sociološki analitički okvir za razumijevanje kako društveni i politički identiteti grupa i pojedinaca rezultiraju jedinstvenim kombinacijama diskriminacije i povlastica) ponovili su delegati Katra, Malezije, Libije, Irana, Džibutija, Nigerije, Malija i Senegala, većinskih muslimanskih država, što je za svaku pohvalu.

Sloboda vjeroispovijesti završava tamo gdje počinju LGBT prava

 • Za zapadne države sloboda vjeroispovijesti završava tamo gdje počinju LGBT prava. Zapadne vlade izrazile su potporu vjerskim slobodama i u Općoj skupštini UN-a koncem prošle godine, pa čak kada su napale tradicionalna vjerska uvjerenja o braku i obitelji širom svijeta. U odboru za socijalnu politiku Opće skupštine, Europska unija obećala je “snažnu potporu” vjerskim slobodama i poručila: “Svatko ima pravo vjerovati i ne vjerovati”. Sjedinjene Države složile su se i potaknule vlade da rade s ljudima vjere kao “partneri”. Te se izjave ne mogu uzeti nominalno, jer ustvari su cinične, budući zapadne vlade godinama podržavaju samo jednu vrstu vjerske slobode, a to je vrsta koja slavi i promiče homoseksualna/trans pitanja. A kada nisu pod svjetlima pozornice UN-a, ta ista zapadna izaslanstva podržavaju napore za ograničavanje slobode vjeroispovijesti kada su u pitanju već spomenuta homoseksualna/trans pitanja. Udružuju se samo s pro-homoseksualnim/trans vjerskim skupinama i pokušavaju pojednostaviti takve politike na međunarodnoj razini. Nadalje, UN-ov ured za ljudska prava nedavno je pozvao vlade da ograniče slobodu vjeroispovijesti kada se vjerski vođe i skupine protive homoseksualnim/trans pitanjima. U svom izvješću pozivaju se vlade na cenzuru vjerskih vođa tradicionalnim uvjerenjima. Osim toga, u izvješću se poziva na potporu disidentskim vjerskim skupinama koje agitiraju protiv tradicionalnih uvjerenja o braku i obitelji. Žele da disidenti promijene vjeroispovijesti, učenja iznutra. To izvješće UN-a nije bila puka retorika. U potpunosti su ga podržali američka vlada i dužnosnici EU-a, a temelji se na desetcima već postojećih zapadnih politika i programa koji nastoje kontrolirati religiju kako bi promicali homoseksualna/trans pitanja.

Sin Mile Martića vlasnik hrvatskih medija!

 • O tomu tko nam drži medije, a drže nam Srbi, u Saboru je govorila Karolina Vidović-Krišto. Prema tvrdnjama ove hrvatski orijentirane saborske zastupnice direktor United Medije Network AG sa sjedištem u Zürichu, koja je u vlasništvu N1 i Nove TV, sin je ratnog zločinca Mile Martića i zove se Duško Martić! (https://www.braniteljski-portal.hr/naslov-poraz-pobjednika-branitelji-sokirani-tko-nam-drzi-medije/). Na znanje i ravnanje svima nama, a poglavito političkoj eliti na vlasti kojoj to ni najmanje ne smeta.

Rigidna lijeva oporba pomogla Plenkoviću da ostane na vlasti

 • Prosvjedi lijeve oporbe na Trgu sv. Marka u Zagrebu protiv aktualne vlasti Andreja Plenkovića nije postigla nikakav povoljan rezultat za one koji su prosvjedovali. Povici, vrijeđanja kao i način prosvjeda umjesto da je oslabio Plenkovićevu poziciju, još ju je pojačao. Ljevičarski primitivizam, pomiješan s pozivom na linč naveo je neutralne promatrače, birače na skorim saborskim izborima, da se zamisle što bi ih dočekalo da oni smijene ovakvoga Plenkovića. I on im nekako izgleda primjereniji, unatoč brojnim grješkama, lažima, krađama, kriminalu, korupciji, nepotizmu… Zato je dobro da u to ljevičarsko i jugonostalgičarsko kolo nije nitko ušao iz Domovinskog pokreta ili Mosta, bez obzira što se čelnici ove dvije stranke više mrze međusobno nego što mrze organizatore ovih neuspjelih prosvjeda na Markovu trgu. Tako su potencijalni birači koji vole Hrvatsku, a ne vole ni ljevicu a ni Plenkovića, nakon svega još zbunjeniji.

Primitivizam orjunaša iz Drašnica

 • Izbori za novinara godine preko Hrvatskoga novinarskog društva najobičnija su smicalica. Nagrade uglavnom dobivaju oni koji ne vole Hrvatsku. Ipak, neki drugi medijski akteri nisu najzadovoljniji pa ustanovljuju svoj izbor kako bi i svojim novinarima podigli rejting. Jedan od tih medijsko-političkih aktera je Jutarnji list, koji je 2018. osnovao medijsku nagradu Zlatni studio. Ovogodišnja dobitnica nagrade je Ivana Petrović, novinarka Nove TV. Radi se o iskusnoj novinarki koja ima svoj stil u izvješćivanju i političkoj analizi unutarnje i vanjske politike. Ako nije zaslužila ovu i slične nagrade ove godine, zaslužila ih je zasigurno prijašnjih godina. Ali uvijek ima onih koji su protiv. Jedan od njih je osvjedočeni jugonostalgičar i orjunaš Velimir Visković. Ivana P. previše mu je – hrvatska! Na svomu facebooku izvrijeđao je dobitnicu da je glupa i neinteligentna (»skromne pameti« i »reduktivnog analitičkog umijeća«), te da ne zna govoriti (»ima sopćuću govornu tehniku«)! Visković je od 1976. radio u Leksikografskom zavodu. S ovakvim ponašanjem, s ovakvim primitivizmom i s ovakvom mržnjom prema svemu što je hrvatsko, možemo samo zamisliti što je sve podvalio protuhrvatskoga na prijašnjem »Jugoslavenskom leksikografskom zavodu« i današnjem »Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže«.  

Poljoprivredno zemljište u bescijenje

 • Hrvatske oranice su najjeftinije u EU-u. Hrvatska ima najjeftinije poljoprivredno zemljište u Europskoj uniji, otkrivaju novi podaci Eurostata. Za razliku od Hrvatske u Sloveniji oranice su skuplje čak šest puta, piše Danica.hr (https://danica.hr/hrvatske-oranice-najjeftinije-u-eu-u-sloveniji-skuplje-cak-6-puta/), a prenosi Međimurski (medjimurski.hr/hrvatske-oranice-su-najjeftinije-u-eu-u-sloveniji-skuplje-cak-6-puta). Godine 2022. prosječna cijena jednog hektra obradive zemlje u EU-u iznosila je 10.600 eura, dok u Hrvatskoj prosječna cijena hektara iznosi 3.700 eura. Na Malti oranice su najskuplje i iznose 233.230 eura po hektaru, dok u Sloveniji iznose 23.300 eura. Obradivo poljoprivredno zemljište skuplje je i u Rumunjskoj i Bugarskoj i iznosi 8.000, odnosno 7.300 eura po hektaru. Gledajući po regijama na sjeveru Hrvatske prosječni hektar oranice iznosi 3.100 eura, a u jadranskoj Hrvatskoj 5.200 eura.

I nakon brexita dobro im ide

 • Mediji, pod utjecajem vladara u Bruxellesu, bombastično javljaju da je britansko gospodarstvo zabilježilo dva uzastopna tromjesečna pada u gospodarstvu i da je zapalo u – recesiju! Pišu da im je BDP pao za 0,3 % u četvrtom tromjesečju nakon pada od 0,1 % u prethodnom tromjesečju. Ali, nije baš tako loše u Velikoj Britaniji nakon napuštanja Europske unije, budući je gospodarski rast i dalje ostao na 4,3 posto, pa onda pad od 0,3 i 0,1 posto nije vrijedan spomena. To šire samo oni koji zagovaraju ostanak u EU-u.

Njima je vaterpolo previše muški šport!

 •  Treće osvajanje Svjetskog prvenstva hrvatskih vaterpolista vlastodršci su pretvorili u još jedan slučaj, kojima je – poput Vladimira Bakarića u komunističkoj Jugoslaviji, koji se bojao Dinamova uspjeha – postao samo teret, a ne sreća i ponos. Predsjednik izvršne vlasti Andrej Plenković ljubomoran je na svakoga tko je uspješniji od njega, a to su vaterpolisti. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nije cijepljen Plenkovićevom narcisoidnošću, on ima druge brige – globalizacija i homoseksualnost. Njegov vladajući trojac: On, Luka i Danijela bore se s identitetom i zastavama duginih boja. Još se traže! Vaterpolisti su im premuški! Nisu kao Plenković išli u vojsku niti branili domovinu. Upravo njih spominje Ivica Tucak, izbornik vaterpolske reprezentacije, da su oslobođeni tjelesnog jer su se u to vrijeme – dok su drugi vježbali ili trčali za loptom – igrali s lutkicama. A očekivati da će oni – Plenković, Tomašević, Korlaet i Delenec – prirediti vatromet na Trgu Josipa bana Jelačića graniči s nemogućim.

Netko mora i raditi!

 • Na facebooku Dunja Gaupp je napisala: »U Berlinu u pol bijela dana zapalila se i izgorjela četverokatnica.

– Na prvom katu – poginula obitelj izbjeglica iz Libije.

– Na drugom katu – poginula obitelj izbjeglica iz Somalije.

– Na četvrtom katu – poginula obitelj izbjeglica iz Sirije.

Jedino je preživjela obitelj Nijemaca – na trećem katu. U njemačkoj javnosti razvila se burna polemika: – Kako to da su poginule samo izbjeglice (Arapi, muslimani, crnci…), a da su Nijemci ostali neozlijeđeni? Nakon burne polemike, odgovor se nametnuo sam po sebi: Nijemci su u to vrijeme bili na poslu.« (https://www.facebook.com/groups/881947739033777/posts/1553289385232939/?paipv=0&eav=AfaF18qWXaKqNvb7rCKKuyvKw1mtjX_Pt6R4wsPhBgLB2ZxbdJPmTesWz9CfPdTNO_E&_rdr). Rekao bi moj susjed Ivan da netko mora i raditi!

Marijan Majstorović

Povezane objave

Većinu onoga što je Elizabeta napisala je – istina!

HF

Le Monde o BORG-u – najvećem skandalu Plenkovićeve vlade

hrvatski-fokus

Dogovor u newyorškom Westinu

HF

Izmišljena afera Janaf i “bjelosvjetski hohštapleri”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više