Hrvatski Fokus
Religija

Slobodni zidari diktiraju masovnu imigraciju

Najviši predstavnik europskih slobodnih zidara visokog stupnja poziva na nepovratnu multietničku, multikulturalnu i multireligijsku Europu

 

Kakve veze slobodno zidarstvo ima s masovnom imigracijom? Kao što je tek sada postalo poznato, na ovo je pitanje odgovoreno na konferenciji u studenom 2017., iako iza poluzatvorenih vrata. Domaćin sastanka bio je Veliki orijent Italije, najveća masonska poslušnost na Apeninskom poluotoku.

Imigracija i kultura dobrodošlice

U Lecceu (Apulija) je 24. studenoga 2017. održan “Okrugli stol” na temu “Od imigracije do kulture dobrodošlice preko ius soli“. Talijanska lijeva vlada, na čelu s Demokratima ljevice (PD), planirala je prošle godine izmijeniti zakon o državljanstvu. Više se nije računalo podrijetlo, već mjesto rođenja. Na taj bi način sva djeca rođena na talijanskom tlu trebala automatski dobiti talijansko državljanstvo. Cilj amandmana bila je masovna naturalizacija legalnih i ilegalnih imigranata, koju je domorodačko stanovništvo odbacilo. Kada dijete postane građanin, roditelji više ne bi trebali biti protjerani ili deportirani. Kritičari su govorili o pozivu ilegalnim imigrantima na očevu djecu, dok je domorodačkom stanovništvu otežano razmnožavanje ili odgovaranje od njega.

Iako je papa Franjo naglašeno podržao prijedlog, među narodom je vladalo snažno nezadovoljstvo. To je bio jedan od razloga zašto su demokrati ljevice pretrpjeli težak poraz na parlamentarnim izborima u ožujku 2018. i zamijenjeni su potpuno novom političkom konstelacijom protuimigracijskih stranaka.

“Okrugli stol” ugostili su lokalni inspektorati drevnog i prihvaćenog škotskog obreda na Velikom orijentu. To su najviši stupnjevi slobodnog zidarstva. Istodobno, događaj je ilustrirao umrežavanje braće lodge s politikom. Pokroviteljstvo su preuzele lijeve vlade pokrajine i grada Leccea. Organizacijska loža bila je poglavlje, tj. Među sudionicima okruglog stola bili su lokalni lijevi demokratski zastupnik u parlamentu i odvjetnik Federico Massa (PD) i Alessandro Cecchi Paone, jedan od najpoznatijih talijanskih novinara, osvjedočeni homoseksualac i mason s članstvom na Velikom Orijentu.

Leo Taroni, najviši europski predstavnik visokih ocjena

Prisutan je bio i Leo Taroni, poduzetni poduzetnik, kao i bliski, međunarodno umreženi slobodni zidar. U ljeto 2017. suvereni veliki zapovjednik škotskog obreda postao je počasni član Vrhovnog vijeća švicarskih slobodnih zidara visokog stupnja. Taroni održava slične veze u brojnim zemljama na svim kontinentima.

Leo Taroni, suvereni veliki zapovjednik, predsjednik Europske federacije slobodnih zidara visokog stupnja

Kratka biografija Taronijeve lože pokazuje njegov uspon:

Godine 1980. iniciran je u ložu broj 108 Orijenta Ravenne i uzdigao se u čin Majstora. Godine 1990. primljen je na 4. stupanj škotskog obreda i započeo svoj put do visokih stupnjeva. Godine 1995. započeo je svoju masonsku karijeru na međunarodnoj razini, postavši jamac veze prijateljstva između Velikog orijenta Italije i Velike lože Rumunjske. Godine 2005. postigao je 33. stupanj drevnog i prihvaćenog škotskog obreda. Od 2007. član je Vrhovnog vijeća talijanskih slobodnih zidara visokog stupnja, a 2009. postao je njegov veliki kancelar. Godine 2011. imenovan je visokim predstavnikom u Vrhovnom vijeću škotskog obreda Hondurasa, 2012. od strane Poljske, 2016. od strane Paragvaja, Turske, Izraela, Španjolske, Francuske, Grčke, Rusije, Venezuele, Slovačke, a posljednji put 2017. godine od strane Švicarske.

Godine 2015. izabran je za suverenog velikog zapovjednika škotskog obreda na Velikom orijentu Italije i predsjednika Europske konfederacije vrhovnih vijeća drevnog i prihvaćenog škotskog obreda. Barem prema uredu, on je najviši predstavnik europskih slobodnih zidara visokog stupnja.

“Intelekt nalaže prihvaćanje imigracije”

Taroni je u Lecceu dao prosvjetljujuće izjave na temu masovne migracije. Njegova ključna poruka je bila:

“Prihvaćanje imigracije je odluka koju diktira intelekt.”

Šef škotskog obreda na Velikom Orijentu prvo je ponudio kratku povijest imigracije od antike do danas. Imigracija je, prema visokom stupnju slobodnog zidara, “fiziološki fenomen povezan s razvojem prirode koja nas okružuje”. Ukratko, masovna migracija je “nužna” i neodvojiva od “razvoja”, za što je Taroni također sinonim koristio izraz “evolucija”. Specifični razlozi za njih su višestruki: “nabava hrane, klimatske promjene, ratovi”.

Posebno vezano uz sadašnje vrijeme, prihvat onih koji su voljni migrirati iz Afrike i s Bliskog istoka također je “nužnost” jer Europa ima “otvoren rezultat za nagodbu s Afrikom i Bliskim istokom”, tj. Osim toga, kazao je Taroni, odbijanje je “nemoguće” jer bi to značilo “napuštanje migranata do smrti”. Nije dostavio nikakve dokaze koji bi potkrijepili tu tvrdnju.

Umjesto toga, visoki mason citirao je papu Franju, poglavara Katoličke crkve, koji je rekao:

“Odbacivanje imigranata je čin rata”.

Kao i papa Franjo, Taroni je također snažno podržao prijedlog zakona Radikalne stranke o ukidanju ilegalne imigracije, čime je država lišena posljednjih lijekova i zaštite od neobuzdane masovne imigracije. A ono što Taroni zahtijeva za Italiju odnosi se i na sve ostale europske države.

A tko bi tek nedavno pomislio da će vođu Katoličke crkve tako često citirati povijesno tradicionalno anti-crkveni masonski krugovi?

UN i EU trebali bi promicati imigraciju

Kako bi podržao imigraciju, Taroni je pozvao na “učinkovitu intervenciju Ujedinjenih naroda i cijele Europe”. Kao i demokrati ljevice, papa Franjo – a na tragu i Talijanska biskupska konferencija – mason visokog stupnja također se izjasnio u prilog uvođenju ius soli. Namjera mu je učiniti imigraciju nepovratnom.

Taroni je u svojim izjavama otvoreno otkrio svoj stav lože, a time i ideološku osnovu:

“Potrebne su snažne ideje i ciljana ekonomska ulaganja, ali prije svega potrebno je shvatiti da prijem nije potreban samo ljudima u pokretu, već može biti koristan i za nas, kao što uči simbolika 9. stupnja drevnog i prihvaćenog škotskog obreda, u kojem ‘stranac predstavlja ukupnost znanja i napretka koji su već postignuti prije nas, koje moramo ostvariti kako bismo krenuli naprijed: simbolizira priliku da također imamo koristi od ponuđenog iskustva, koje nije dio naše tradicije”.

Taroni je nagovijestio da imigranta treba pozdraviti, jer je “stranac” nositelj gnosisa i znanja. To podučava 9. stupanj škotskog sustava visokog stupnja. Ova Taronijeva izjava može se razumjeti samo u svjetlu masonskog samorazumijevanja, koje kaže da gnostik (kojem pripada mason) sebe vidi kao stranca svijetu koji je stvorio biblijski Stvoritelj Bog.

“Organiziranje budućnosti koja je već poznata”

Slobodni zidar 33. stupnja proglasio je imigraciju korisnom jer se suprotstavlja demografskom padu koji prevladava u Europi, dok u Africi raste broj stanovnika.

Taroni nije imenovao nikakve alternative. Ne postoji alternativa prihvaćanju masovne imigracije. Tvrdnja koja postavlja više od jednog pitanja. Zašto ne postoji politika za rođenje u korist europskih (kršćanskih) obitelji? Ali Taroni nije rekao ni riječ o tome. Taroni je jasno stavio do znanja kako lože žele nepovratnu, multietničku, multikulturalnu i multireligijsku Europu. Zašto? Oslabiti kršćanstvo? Oslabiti Katoličku crkvu? Oslabiti narode Europe?

Taroni je preporučio otvaranje “strancu” sljedećim riječima: “Upravo iz tog razloga, mi, slobodni ljudi par excellence, koji tražimo svjetlo i otvaramo vrata, moramo se otvoriti ‘strancu’, koji, kao što smo već rekli, može biti prilika i trenutak rasta ‘za nas’. […] Moramo se suočiti sa stvarnošću i pustiti svoje predrasude organizirajući se na vrijeme za budućnost koju već dobro poznajemo.”

Budućnost je već jasna, kaže Taroni. Samo je stvar u njihovom prihvaćanju, a time i u prilici da ih “organiziramo”, ili da propustimo tu priliku.

Veliki majstor Velikog Orijenta odmah se izrazio

Veliki majstor Velikog orijenta Italije, Stefano Bisi, također se posljednjih godina, znatno prije “vala izbjeglica” 2015., izrazio na potpuno istoj valnoj duljini kao i veliki zapovjednik Leo Taroni 33. stupnja.

Ezoterika (rozenkrojceri)

Bisi također pripada 33. stupnju škotskog obreda. Kao takav, Veliki majstor Velikog Orijenta podređen je Taroniju. On je sam objavio detalj na proslavi solsticija 19. lipnja 2016., kada je pozdravio Velikog majstora riječima: “Najčasniji i najdraži brat Bisi, škotski brat, iniciran u 33. stupnju.”

Leo Taroni je 16. travnja 2018. govorio u Tarantu na sastanku “sestara” Ordine della Stella d’Oriente (Red jutarnje zvijezde), povezane s Velikim orijentom, na temu “Ezoterika i tradicija“.

Visoki stupanj masona naveo je neke skupine i osobnosti koje su tražile vezu s izvornom, ezoteričnom “tradicijom”. Imenovao je: sljedbenike starogrčkih tajanstvenih kultova, kult Orfeja, kult Dyonisosa, kult Cybele i Mitre, alkemiju, Kabalu, Marsilia Ficina, della Mirandola, Paracelsus, Rosicrucians, Martiniste.

Taroni je uvjeren da se vanjski ezoterični put neizbježno mora transformirati, alkemijski, kao što je bio, u istinsku osobnu, unutarnju dimenziju. “Ezoterična metoda svojstvena naredbama inicijacije, kada se ozbiljno primjenjuje kao put znanja, omogućuje da se dođe do vlastitog ja, shvaćenog kao znanje i prihvaćanje Božanskog koje je prisutno u svakom ljudskom biću.”

“To je bilo dolje je kao što je gore”

Pokretanje lože, prema Taroniju 33. stupnja, “elitistički je trenutak”. U slobodnom zidarstvu nema mjesta za “dobročinitelje”. Jer prema velikom zapovjedniku škotskog obreda:

“Inicijentori, kvalificirani kao takvi, u osnovi mogu pratiti do njegovog podrijetla trenutak spoznaje, koji omogućuje skladnu percepciju čovjeka s cjelinom, kao i da je aksiom ‘Ono što je ispod poput onoga što je iznad’ Tavola Smaragdina Hermes Trismegistusa jednostavno ‘Ono što je iznad’.”

Taroni stoga implicira da škotski obred omogućuje svojim inicijatorima postizanje nadljudskih razina znanja koje dosežu do točke samoidentifikacije s Jednim. Međutim, radije je za pretpostaviti ili se bojati da to nije uspon “gore”, već silazak “dolje”, do Lucifera, koji je bio izbačen s neba za sva vremena i neopozivo.

Fabio Cancelli, https://katholisches.info/2018/08/27/freimaurer-diktieren-masseneinwanderung/

Povezane objave

Samo molitvena mobilizacija spriječit će bergoglijsku sektu da donese prokletstvo Pragu i europskom kontinentu

hrvatski-fokus

Harut i Marut u Kur’anu časnom

hrvatski-fokus

Baalov hram u New Yorku i Londonu

HF

Theresa May napadnuta zbog vjere u Boga!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više