Hrvatski Fokus
Uvodnik

Njemačka ima »gospođu SMS«, Hrvatska ima »gospođu 3D«

Dok Plenković brani Pupovca i ostale Srbe država propada od kriminala razne vrste

 

  • Izbori su završili i dalje traje poslijeizborna kombinatorika. Najnovija afera s ministricom Ninom Obuljen Koržinek, koju je odmah Andrej Plenković trebao smijeniti ali nije jer ne smije, rasplamsala se u najnezgodnije vrijeme po njega. Dok Plenković brani Pupovca i ostale Srbe država propada od kriminala razne vrste. Obični ljudi se pitaju kako to da još njega ne love i zatvaraju? Kako stvari stoje on je kapo svih kriminalnih radnji članova svoje prošle i pretprošle vlade i morat će kad-tad odgovarati. A što se tiče slaganja nove vlade i borbe za 76 saborskih mandata, nakon uhićenja Davora Trupkovića možda će i potrajati jedno dulje razdoblje.

Banski dvori za stranačke interese

  • Narcisoidni i bahati Andrej Plenković nakon izbora ponašao se po svojoj javno iznesenoj formuli: Radim što hoću! Sada o formiranju nove vlade pregovara u Banskim dvorima, a ne u središnjici HDZ-a. To je nepošteno i neprimjereno i nekulturno, pa i protuzakonito. Zato je Ivan Rimac sa zagrebačkoga Pravnog fakulteta na N1 TV izjavio: »To po meni nije u redu, oni imaju svoju središnjicu u kojoj bi trebali pregovarati s političkim partnerima u vrijeme kada žele uspostaviti većinu u Saboru i složiti koaliciju. Banski dvori su sjedište Vlade, a ne jedne političke stranke i samim time nije primjereno da netko tko pregovora u ime političke stranke to radi iz Banskih dvora«.

Dva Plenkoviću naklonjena medija forsiraju ove nove ministre

  • Odmah po završetku izbora dva medija koja slijepo slijede velikoga vođu AP-a – Dnevno (udbaška desnica) i Direktno (HDZ-ova lažna desnica) – krenuli su u sastavljanje nove Plenkovićeve vlade. I naveli su ove neke stare i neke nove ministre: Terezija Gras (MUP), Oleg Butković (Ministarstvo mora i prometa), Domagoj Orlić (Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine), Ivan Anušić (spojena Ministarstva branitelja i obrane), Marko Primorac (Ministarstvo financija), nepoznat ministar pravosuđa i uprave, Nikolina Brnjac (Ministarstvo turizma i športa), Marin Piletić(Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike), Ante Ćorušić (Ministarstvo zdravstva), Marko Milić(Ministarstvo kulture i medija), Iva Ivanković (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Marija Vučković (Ministarstvo poljoprivrede), Šime Erlić (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a), Martina Dalić (Ministarstvo financija), Gordan Grlić Radman (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova). Prema informacijama Dnevna i Direktnoga otpast će: Nina Obuljen Koržinek, Tomo Medved, Davor Božinović, Branko Bačić, Ivan Malenica, Damir Habijan, Vili Beroš i Radovan Fuchs. Hoće li biti tako ako se vlada ipak sastavi na čelu s Plenkovićem još ćemo vidjeti. Za nadati se je da ne će i da će pobijediti druge dvije opcije, sporazum oporbe protiv AP-a ili novi izbori.

Ursula koja laže i ugovara poslove

  • Tko upravlja Ursulom von der Leyen, pita se njemačka KLA TV? Ova Njemica u Njemačkoj je, prije nego je došla u Bruxelles na dužnost predsjednice Europske Komisije, bila njemačka ministrica obitelji i obrane. Nigdje se nije proslavila. Njezina oba ministarska razdoblja obilježena su skandalima. Uvela je praksu sklapanja netransparentnih ugovora preko SMS-ova, pa su je nazvali „gospođa SMS“. Uz to, plagirala je svoj doktorat i „uljepšala“ si je životopis s navodom da je bila student gost na Stanfordu. Stanford se žalio i tvrdio da to nije istina, a onda je nenadano povukao optužbe. Prekid medijskih izvještaja o Ursulim skandalima i povlačenje Stanfordove optužbe poklapa se s Ursulinim sudjelovanjem na čak četiri Bilderberg konferencije.

Korisna marioneta u rukama globalističkih psihopata

  • „Gospođa SMS“ ima uske veze i blisko surađuje s poznatim globalističkim akterima i organizacijama poput WEF-a i Klausa Schwaba, GAVI-ja, Bill&Melinda Gates fondacije, Bilderberg skupine, NATO-a, Trilateralne komisije… Uglavnom, sve poznati globalistički igrači koji stoje iza Agende 2030. i Velikog reseta. „Gledajući Ursuline nastupe i ponašanje, nije teško zaključiti da ona sama nije baš od neke velike pameti i opravdano je pitanje tko upravlja s Ursulom von der Leyen? S takvom praznom bezdušnom ljušturom doduše, nije ni teško upravljati. Ursula je vrlo korisna marioneta u rukama globalističkih psihopata, i jako dobro odrađuje svoj posao. Naravno, kad znamo da je cilj uništenje zemalja koje su trenutno u Europskoj uniji, onda je jasno da ona dobro radi svoj dio posla“, objavila je KLA TV (https://www.kla.tv/28745).

Nina priznala da su maznuti novci iz hrvatskoga proračuna

  • I mi imamo našu ministricu koja je u velikim problemima. Dakako, radi se o ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek. Samo bi se naša trebala zvati „gospođa 3D“. U četvrtak, 2. svibnja 2024., prema naredbi EPPO-a uhićen je Ninin glavni pobočnik, konzervator Davor Trupković uz neke ljude s Geodetskoga fakulteta. Što znači da Laura Codruţa Kövesi djeluje. Napokon. Ministrica Nina je sazvala konferenciju za medije i na N1 TV vidio sam kako laže i kako se izmotava. Kaže da nije ona ništa ukrala, da nisu ukradeni novci Europske unije, nego od naše domaće sirotinje, iz hrvatskoga proračuna! I to je njoj prihvatljivo. A svi znamo da nije. I ona to zna, ali pokušava spasiti svoju glavu i glavu njezina šefa – tehničkoga predsjednika vlade.

Prema Nini svoje se smije krasti

  • A kako se tehnička ministrica Obuljen brani? Tako što negira svoju umiješanost u kriminal i tako što sada sve prevaljuje na D. Trupkovića i Geodetski fakultet. I toliko je puta lagala da joj sada nitko ne vjeruje. Iz dana u dan izmišljala je razloge svoje nevinosti. Sada ponavlja da su oni u ministarstvu „spriječili da se dogodi šteta i to mi je važno zbog mojih kolega”, što je također neistina. I još se brani s onim klasičnim Plenkovićevim obrazloženjem da nisu maznuti europski novci, nego novci iz hrvatskoga proračuna. Što bi trebalo značiti da se svoje smije krasti. I to je ovako formulirala: „Prvo, za ovo što nisu korištena europska sredstva, drugo, ako je bilo tko što činio, da istraže bilo nacionalna ili europska tijela, i treće, ako je činio, neka za to odgovara.” Ustvari, to je priznanje kriminala, jer krađa je krađa neovisno o tomu čiji su novci ukradeni.

Vrijeđa većinu američkoga naroda

  • Otvoreno je emisija koju ne gledam godinama. Isto kao i Nedjeljom u dva. Otvoreno ne gledam jer je emisija pristrana i protuhrvatska, a Nedjeljom u dva je srpska emisija na Hrvatskoj televiziji. Ne želim se takvim emisijama zamarati i živcirati. To je tipično pranje mozga i navlačenje na „region“, globalizaciju, rodnu ideologiju, masonstvo, marksizam… Prije neki dan javio mi je kolega s kojim sam studirao da je u Otvorenomu bio također naš kolega Ivan Grdešić i da je iznio nešto jako loše. Osim navijanja za već odavno mrtvoga Josepha Bidena, samo što to on nikada ne će shvatiti, napao je Donalda Trumpa iz svih oružja i Amerikance koji su za njega, a to je većina. Nazvao ih je luđacima, ljudima bez mozga. I. Grdešić je doslovno rekao: »Trumpovi birači ne razmišljaju racionalno o gospodarskim temama«, iako u prijašnjim razglabanjima u ovoj emisiji priznaje da Trump ustrajava na gospodarskim pitanjima koja su i najvažnija. I još je Trumpove birače pogrdno nazvao „sljedbom“! Ali, reći za Trumpove birače da su „neracionalni“ i da su „sljedba“ nije nimalo diplomatski za čovjeka koji je od 2001.-2004. – u vrijeme vladavine trećosiječanjske diktature – bio hrvatski veleposlanik u Washingtonu. Istina, on više nije dekan Fakulteta političkih znanosti, a nije više ni u diplomaciji, ali svejedno od njega nisam očekivao da će ovako izvrijeđati „američke građane“, da i ja koristim ovaj globalizacijski pleonazam za Amerikance. Budući je i drugi gost u emisiji, novinar Željko Trkanjec, iznosio slične globalizacijske stavove koji ne stoje, sramota je za urednike na Prisavlju što ovakvim selektivnim pozivanjima gostiju lažu gledatelje i sve Hrvate.

Kako su partizani i komunisti ubili Vladimira Arka!?

  • Prvoga svibnja ove godine hrvatski ekonomist i nakladnik Tomislav Dragun poslao je otvoreno pismo pod naslovom „Prvomajsko pitanje Zoranu Pusiću: kako je umro/umoren ugledni Zagrepčanin Vladimir Arko?“ U prilogu je dao kratki životopis ovoga uglednog zagrebačkog poduzetnika, kojega su 6. lipnja 1945. ubili partizani. U tom životopisu iz knjige Tko je tko u NDH – Hrvatska 1941.-1945. (Minerva, Zagreb, 1977.) saznajemo da je V. Arko bio vlasnik tvornice pića Arko, koju su ti isti komunisti oduzeli njemu, kao i vlasnicima tvornica likera i pića Patria, Pokorny i Baker i 1950. preimenovali u Badel prema tzv. narodnom heroju Marijanu Badelu. Vladimir Arko (Zagreb, 16. rujna 1888. – Zagreb, 6. lipnja 1945.) nije proizvodio samo alkoholno piće i ostala pića, nego i špirit, kvasac, kemijske proizvode, metalno i emajlirano posuđe… Usto se posvetio i javnom gospodarskom radu sudjelujući kod osnivanja različitih novčanih, trgovačkih i industrijskih poduzeća. Bio je među osnivačima Zagrebačke burze, predsjednik Trgovačko-obrtničke komore u Zagrebu (1923.-1929.), predsjednik Zemaljskog saveza industrijalaca u Zagrebu, predsjednik centrale industrijskih korporacija u Beogradu, Industrijske komore u Zagrebu… Čovjek je bio sposoban, ugledan i utjecajan. I zato su ga ubili partizani i oteli mu tvornicu, oni koji nisu ništa imali i čiji nasljednici i danas vladaju nama Hrvatima. A Zoran Pusić? Pa on ne razumije ništa. Umrijet će u neznanju.

Hrvatska kupila od Francuza 12 rafalaea, i Srbija će od Francuza kupiti 12 rafalea!

  • Nemojte slučajno nikada pomisliti da Srbi i Srbija nisu ljubomorni na Hrvatsku i Hrvate. Jesu. Itekako jesu. Evo najnovijega primjera. Hrvatska je od Francuske kupila vojne borbene zrakoplove Rafale. Njih dvanaest. Šest stiglo, ostalih šest će navodno uskoro stići. Srbijanski mediji javljaju da će i Srbija od Francuza kupiti isto – 12 Rafalea. Točno 12 kao i Hrvatska. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je ovih dana izjavio da se potpisivanje ugovora o zrakoplovima očekuje za dva mjeseca i da će svečanom potpisivanju nazočiti francuski predsjednik Emmanuel Macron, čije ime Srbijanci pišu s jednim slovom „m“. A da ljubomora nije samo zbog borbenih zrakoplova, nego i zato što Srbi smatraju Francuze starim prijateljima, jer im je Francuska – uz Englesku – poklonila prvu srpsku državu na Berlinskom kongresu 1878. (mala Srbija) i drugu u Versaillesu 1918. (velika Srbija), potvrđuje ova Vučićeva izjava: “Sretan sam jer smo na otvoren i konkretan način mogli razgovarati o svim načinima suradnje s jednom od najvažnijih zemalja na svijetu i postigli neke konkretne dogovore u vezi s kupnjom Rafalea”. Sada je za njega Francuska “jedna od najvažnijih zemalja na svijetu”, a za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. bila je “pripadnica osovine zla”. U politici je sve dopušteno, pa i zaborav.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Plenković svjesno uništava Hrvatsku i najveće hrvatske gradove

hrvatski-fokus

Milanovićeva ostavka najkonkretniji je prijedlog za izlazak iz krize

HF

Pokrenute ovrhe – ucijenjene veledrogerije

HF

Sirovi Bulj radi protiv Mosta

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više