Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Emisija Peti dan radi na uništavanju hrvatske državnosti

Iz kojeg su se gnijezda izlegle Marijana Bijelić i Lana Bobić!?

 

“Stjepan Lozo o srpskom genocidu nad Hrvatima u NDH argumentira zapisanim planovima u četničkim projektima. Istovremeno falsificira stvarnost pozivajući se na vlastitu knjigu, u kojoj je naravno sve objasnio i jasno potpuno prešućuje ideološku podligu ustaškog pokreta, zakonske odredbe ustaških logora smrti u Jasenovcu, Staroj Gradiški, Koprivnici i Jadovnom, a sve da bi na kraju zaključio da je od ljeta 41. nekih zločina ipak bilo. To, doduše ne kaže konkretno, ali se da iščitati, međutim ih titulira kao narodnu samoobranu od velesrpskog genocida”, kaže “hrvatski povjesničar” Dragan Markovina za knjigu Stjepana Loze.

Iz ovog se vidi da Stjepan Lozo koristi izvorne dokumente kao dokaz srpskog genocida nad Hrvatima. Što Dragan Markovina naziva tezom. Što je defekt morala i racionalnosti. Kako se opis nekog događaja koji se dogodio po jednom napisanom programu, ako se tako dogodio i ako je to istina može nazivati tezom. Pa to napadati, pozivajući sa na svoju (njihovu) knjigu o “logorima smrti”. A u “logorima smrti” slike iz drugih logora (Treblinka). Vrlo zanimljivo. Slučajevi za pravosuđe i za psihijatriju.

Zbog ovog odnosa “hrvatskog povjesničara” prema događajima iz Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj, budući da je Domovinski rat nastavak rata na onaj rat o kojem “hrvatski povjesničar” ovo govori, moramo se pitati što taj povjesničar piše o …Vukovaru, Ovšari, Škabrnji, Voćinu, granatiranju Zadra, tjeranju Hrvata u minsko polje, srpskom masovnom silovanju Hrvatica, korištenju Hrvata kao taoca u ratu, Borovu selu, miniranju grada (luke) Ploča, miniranju Perućke brane, genocidnoj RS i kajanju Milana Babića na sudu Den Haagu? 

S druge strane o slučajevima Aleksandra Zec, Garaža, Selotejp, LORA i slučaj Medački džep? Iako to ne znamo, to možemo iščitati iz ovoga što Dragan Markovina kaže za knjigu Stjepana Loze. 

Marijana Bijelić i Lana Bobić

Pravo je čudo koliko Hrvata i Hrvatica toliko opravdavaju srpski genocid nad Hrvatima, napadajući NDH. Kao u emisiji Peti dan. Kada je tema – genocid. Povodom izglasavanja UN-ove Rezolucije za srpski genocid u Srebrenici. A Marijana Bijelić i Lana Bobić, odmah na “genocidnu NDH”. Što je dokaz velike zavjere protiv Hrvatske. Jer bi, u ovom slučaju, Hrvatsku morali zastupati oni koji govore istinu tomu.

Najprije bi trebalo naglasiti Garašaninovo Načertanije, onda Moljevićevu Homogenu Srbiju, istrjebljenje Hrvata po Nikoli Stojanoviću. Trebalo bi reći da je prije 100 godina bilo 100.000 Hrvata u Vojvodini, a danas? Koliko Hrvata danas ima u Vojvodini i što im rade prisilno posrbljeni Hrvati? Također, trebalo bi reći da je Zemun do prije 70 godina bio hrvatski grad. Pa Senjske žrtve 1937. i srpsku strahovladu nakon Brušanskog ustanka 1932. i srpski genocid nad Hrvatima od 1991. do 1995. Pa tu ići ubacivati NDH kao uzrok i krivca, to je neprijateljstvo protiv mira i čovječnosti. Što potvrđuje predsjednik genocidne RS-a preko puta Jasenovca. I skida maske Draganu Markovini, Marijani Bijelić, Lani Bobić, Hrvoju Klasiću, Tvrtku Jakovini, Ivi Goldsteinu, Franji Habulinu i svim “ljevičarima”, pa i Zoranu Milanoviću. Kako?

Predsjednik genocidne RS u Jasenovcu kolektivno optužuje Hrvate za Jasenovac. I zbog ove UN-ove Rezolucije za Srebrenicu. A Pantovčak (Zoran Milanović) se brani. Kaže da nije istina da su i hrvatski antifašisti odgovorni za Jasenovac. Tako potvrđuje laž o Jasenovcu. Ono, “nisam ja sam krao”, što je dokaz krađe. Odnosno,

dokaz “genocidnosti” po onoj “NDH je bila genocidna, ali svi Hrvati nisu genocidan narod, genocidan je samo dio Hrvata, nismo svi ustaše”. A u RS-u i u “Krajini”, svi su Hrvati bile ustaše. Tako da ona “moramo stalno osuđivati NDH kao zločinačku politiku, to nije kolektivna osuda Hrvata, nego samo hrvatskih nacionalista” vidimo, ne drži vodu. 

Što je najgore, tu može postojati dil i interes Pantovčaka i svih onih iz Hrvatske koji govore da je Jasenovac bio logor smrti i Milorada Dodika. Isto kao traženje isprike od Pupovca što je on usporedio današnju Hrvatku sa NDH. Da bi mogli reći: Mi smo antifašisti, mi nemamo veze s Jasenovcem i sa NDH, mi peremo ruke od Jasenovca i NDH”. A to “pranje ruku” je potvrda laži o Jasenovcu i profit Dragana Markovine, Hrvoja Klasića i ostalih. Umjesto puštanja Igora Vukića u Otvoreno, imamo sve ovo.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Svjesno uništavane tvrtke…?

HF

POSLIJEIZBORNO SLAGANJE NOVE VLADE – Jedna velika ciganija

hrvatski-fokus

Sprega lokalne i državne politike

HF

Pupovče, gdje je grob dr. Ivana Šretera?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više