Hrvatski Fokus
Uvodnik

Još 2015. EU je uveo Uredbu o zabrani hrane životinjskoga podrijetla te uvedbi koncepta “nove hrane”, tj. kukaca, crva, žohara… pune parazita

Glavni razlog zašto uzimamo toliko lijekova je taj što farmaceutske tvrtke ne prodaju drogu, već laži o drogama

 

  • Godine 2019. objavljen je znanstveni članak Remigiusza Gałęckija i Rajmunda Sokóła, uz urednika Pedra L. Oliveiru, pod naslovom Parazitološka procjena jestivih insekata i njihova uloga u prijenosu parazitskih bolesti na ljude i životinje (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6613697/). U tom znanstvenom članku saznajemo kako je od 1. siječnja 2018. stupila na snagu Uredba (EU) 2015/2238 Europskog parlamenta i Europskoga vijeća od 25. studenoga 2015., kojom se uvodi koncept “nove hrane”, uključujući kukce i njihove dijelove. Jedna od najčešće korištenih vrsta insekata su: crvi (Tenebrio molitor), kućni cvrčci (Acheta domesticus), žohari (Blattodea) i migratorni skakavci (Locusta migrans). U tom kontekstu, autori su si postavili “nedokučivo pitanje”, kako su oni naveli, “koja je uloga jestivih insekata u prenošenju parazitskih bolesti koje mogu uzrokovati značajne gubitke u njihovom uzgoju i mogu predstavljati prijetnju ljudima i životinjama”? U nastavku autori pišu: »Cilj ovog istraživanja bio je identificirati i procijeniti razvojne oblike parazita koji koloniziraju jestive insekte na kućnim farmama i trgovinama za kućne ljubimce u srednjoj Europi te utvrditi potencijalni rizik od parazitskih infekcija za ljude i životinje. Eksperimentalni materijal sastojao se od uzoraka živih insekata (zamislite) iz 300 kućnih farmi i trgovina za kućne ljubimce, uključujući 75 farmi crva, 75 kućnih farmi kriketa, 75 farmi žohara na Madagaskaru i 75 farmi migrirajućih skakavaca. Paraziti su otkriveni u 244 (81,33 %) od 300 (100 %) ispitanih farmi insekata. U 206 (68,67 %) slučajeva identificirani paraziti bili su patogeni samo za insekte; u 106 (35,33 %) slučajeva paraziti su potencijalno paraziti za životinje; a u 91 (30,33 %) slučajeva paraziti su potencijalno patogeni za ljude. Jestivi insekti su podcijenjeni rezervoar ljudskih i životinjskih parazita. Naše istraživanje ukazuje na važnu ulogu ovih insekata u epidemiologiji parazita patogenih kralježnjaka. Provedeno parazitološko ispitivanje sugerira da jestivi insekti mogu biti najvažniji vektor parazita za domaće insekte. Prema našim istraživanjima buduća istraživanja trebala bi se usredotočiti na potrebu stalnog praćenja proučavanih farmi insekata za patogene, čime bi se povećala sigurnost hrane i hrane za životinje«. Iz ovoga saznajemo, crno na bijelo, da su ti kukci izvori zaraze i prijenosnici parazitskih bolesti na ljude i životinje. I sada se postavloja logično pitanje: zašto nas u Europskoj uniji, nakon COVID-19 i prisilnoga cijepljenja, žele i na ovaj način otrovati!?
  • Profesor Peter C. Gøtzsche diplomirao je kao magistar znanosti iz biologije i kemije 1974. godine, a kao liječnik 1984. godine. Specijalist je interne medicine; radio je s kliničkim ispitivanjima i regulatornim poslovima u farmaceutskoj industriji 1975.-1983., te u bolnicama u Kopenhagenu 1984.-1995. Suosnivač je Cochrane kolaboracije 1993. godine, a iste godine osnovao je Nordijski Cochrane centar. Postao je profesor dizajna i analize kliničkih istraživanja 2010. godine na Sveučilištu u Kopenhagenu.
  • Peter Gøtzsche objavio je više od 50 radova u ‘velikoj petorci’ (BMJ, Lancet, JAMA, Annals of Internal Medicine i New England Journal of Medicine), a njegovi znanstveni radovi citirani su više od 10.000 puta. Peter Gøtzsche zainteresiran je za statistiku i metodologiju istraživanja. Član je nekoliko skupina koje objavljuju smjernice za dobro izvještavanje o istraživanjima i koautor je CONSORT-a za randomizirana ispitivanja (www.consort-statement.org), STROBE-a za opservacijske studije (www.strobe-statement.org), PRISMA-e za sustavne preglede i metaanalize (www.prisma-statement.org) i SPIRIT-a za protokole ispitivanja (www.spirit-statement.org). Peter Gøtzsche urednik je u Cochrane grupi za pregled metodologije. “Lijekovi na recept treći su vodeći uzrok smrti nakon srčanih bolesti i raka”, ističe danski liječnik Peter C. Gotzsche (Næstved, 26. XI. 1949.). U svojoj najnovijoj revolucionarnoj knjizi, “Deadly Medicines and Organized Crime: How Big Pharma Has Corrupted Healthcare” (“Smrtonosni lijekovi i organizirani kriminal: Kako je Big Pharma korumpirala zdravstvo”) (CRC Press, Boca Raton, Florida, SAD, 2013.), Peter C. Gotzsche razotkriva farmaceutsku industriju i njihovu šaradu lažnog ponašanja, kako u istraživanju tako i u marketingu gdje je moralno odvratno zanemarivanje ljudskih života norma. Uvjerljivo izvlači bliske usporedbe s konglomeratima duhana, otkrivajući izvanrednu istinu koja stoji iza napora da se zbuni i odvrati pažnja javnost i njihovi političari. Knjiga se detaljno bavi izvanrednim neuspjehom sustava uzrokovanim rasprostranjenim kriminalom, korupcijom, podmićivanjem i impotentnom regulacijom narkotika kojima su potrebne radikalne reforme. “Glavni razlog zašto uzimamo toliko lijekova je taj što farmaceutske tvrtke ne prodaju drogu, već laži o drogama. To je ono što čini drogu toliko različitom od bilo čega drugog u životu… Gotovo sve što znamo o lijekovima je ono što su tvrtke odlučile reći nama i našim liječnicima … razlog zbog kojeg pacijenti vjeruju svom lijeku je taj što ekstrapoliraju povjerenje koje imaju u svoje liječnike u lijekove koje propisuju. Pacijenti ne shvaćaju da, iako njihovi liječnici možda znaju puno o bolestima i ljudskoj fiziologiji i psihologiji, znaju vrlo, vrlo malo o lijekovima koje industrija lijekova nije pažljivo izmislila i obukla … Ako ne mislite da je sustav izvan kontrole, pošaljite mi e-poštu i objasnite zašto su lijekovi treći vodeći uzrok smrti … Da je takvu iznimno smrtonosnu epidemiju uzrokovala nova bakterija ili virus, ili čak jedna stotinka, učinili bismo sve što smo mogli da je stavimo pod kontrolu.”
  • Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, posjetio je Goražde i tom prilikom poručio muslimanima-Bošnjacima: »Mislim da nam Dayton II. ne treba. Nego, mislim da su nam promjene Ustava potrebne od strane narodâ. Europska unija već niz godina teško prihvaća da Bosna i Hercegovina nije kao druge zemlje. Naravno, dobro se sjećam onih pitanja kada su Hrvatska ili Slovenija primljene u EU. U Sloveniji su se postavljala pitanja zaštite manjina, ali ona nisu imala težinu koju imaju u BiH, koja se stalno postavljaju. Ova situacija, kakva je u BiH, jednostavno je nepoznanica za EU«. Schmidt je istaknuo da rješavanju situacije u BiH ne će pomoći konferencija, ni na Brijunima ni u Daytonu. »Mislim da ovdje moramo završiti posao uz pomoć europskog duha. A to ne znači da ne ću koristiti svoje moći. Dok stignemo tamo, sigurno ću ih koristiti«, rekao je Schmidt. Naveo je ono što najmanje žele ratoborni i unitarni muslimani-Bošnjaci, da je Hrvata u BiH puno manje nego pripadnika drugih zajednica, ali prema Daytonskom sporazumu koji je, kako je rekao, temelj njegova rada, imaju pravo na političku odgovornost i zastupljenost. »Zato nemamo drugog izbora nego poduzeti taj pomalo neugodan korak ili krenuti neugodnim putom kako bismo razlikovali očekivanja od stvarnosti. Razlikovati tvrdnje od stvarnosti i jednostavno ići putom dogovora«. Još je dodao kako rok od šest tjedana za dogovor o izbornoj reformi ne treba striktno uzimati jer je to, kako kaže, “čista politička mjera da se nešto mora učiniti”. Hoće li, uskoro ćemo vidjeti.
  • Veleposlanstvo Izraela u Tirani, koje je zaduženo i za područje Bosne i Hercegovine, osvrnulo se na problem izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine i to se nije dopalo unitarnim muslimansko-bošnjačkim vlastima u Sarajevu. U svomu memorandumu izraelsko Veleposlanstvo je reklo da Izrael pozdravlja ohrabrujuće akcije koje je Bosna i Hercegovina poduzela sa ciljem zaštite židovske zajednice i njezina položaja u zemlji i nastavilo: “To se odnosi na Rezoluciju Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine o usvajanju radne definicije pojma antisemitizam kako ju je odredio Međunarodni savez za sjećanje na holokaust (IHRA), na inicijativu Dragana Čovića. Sličnu rezoluciju usvojilo je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na inicijativu Milorada Dodika”. Dakle, podržali su i Čovića i Dodika. U nastavku memorandumu piše: “Država Izrael podržava Ustav Bosne i Hercegovine, punu jednakost svih svojih građana i svaku inicijativu koja promiče tu jednakost. S tim u vezi, treba istaknuti da Izrael čvrsto vjeruje da su Okvirnim sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini i njegovim Aneksom IV. – Ustavom Bosne i Hercegovine uspostavljen održiv sustav podjele vlasti između konstitutivnih naroda i njihovih političkih predstavnika”, što znači da se Jeruzalem protivi izmjenama Daytonskoga sporazuma na štetu Hrvata i Srba. Izrael smatra da se to načelo mora poštivati i uzeti u obzir pri traženju rješenja za izborni zakon, koji mora istovremeno osigurati dva ključna načela jednakosti i nediskriminacije. “Jedan od načina održavanja ovih ključnih načela je kroz legitimno predstavljanje, što je provjerio i Ustavni sud Bosne i Hercegovine, a bez kojeg sustav konsocijacijske demokracije nije ni provediv ni održiv. S tim u vezi, presuda Sejdić-Finci, kao i druge presude Europskog suda za ljudska prava tek trebaju biti provedene.
    Nedostatak provedbe ostaje teret za Bosnu i Hercegovinu”, zapisano je u memorandumu izraelske vlade. I na kraju uslijedila je glavna rečenica koje zasmetala džihadističkoj muslimansko-bošnjačkoj političko-vjerskoj eliti u gradu na Miljacki, a ona glasi: “U tom kontekstu dobrodošla je spremnost i prijedlozi hrvatske strane, koji su stigli tijekom pregovora o izmjenama izbornog zakona” (https://sarajevotimes.com/embassy-of-israel-croatian-proposals-for-changes-to-the-election-law-are-welcome/). Nakon te rečenice službenoga Izraela uslijedila je hajka napada na Državu Izrael i Židove kao većinski narod ove države od 1948. na Bliskom istoku. Posebno je zabrinuo bivši bošnjački ministar Reuf Bajrović nazvavši izraelski memorandum o BiH “ludošću” i “kontroverzni plan izborne reforme koji podržavaju nacionalističke stranke”. Reuf je riječ arapskoga podrijetla i znači milostiv, suosjećajan blag. U ovomu slučaju ništa od toga kod našega ratobornog Reufa. I pobošnjačeni Hrvat Željko Komšić udara u unitarne muslimansko-bošnjačke talambase i lukavo govori da ovim ispravnim prijedlogom Izrael podržava model koji je “davno napušten u svijetu jer je zasnovan na sustavnoj diskriminaciji” i koji podržavaju samo “politički akteri čija se politika zasniva na negiranju genocida, veličanju ratnih zločina i zločinaca i na ostvarenju ciljeva osuđenih udruženih zločinačkih poduhvata, za što čvrsto vjerujem da nije zvanična politika Izraela.” Laž do laži, glupost do gluposti, demagogija do demagogije. Bošnjačka šefica diplomacije Bisera Turković je puno lukavija i predstavlja se kao osoba koja ima židovske korijene. Uz to, jako je “zabrinuta” za tamošnje Židove jer bi nakon ovoga što traži Izrael u BiH to “dovelo do diskriminacije Židova”, kaže ona.
  • Porasle cijene hrane saborskom restoranu. Jesu li, odlučite sami. Dosad je glavno jelo s prilogom koštalo 15 kuna, a odsad 18 kuna. Dnevni prilog bio je 9 kuna, a odsad je 10 kuna, dnevna juha bila je 4 kune, a odsad 5 kuna, isto je i s desertom, dok je salata sa 3 kune porasla na 4 kune. Cjelokupni obrok – glavno jelo, juha, salata i desert koštaju 32 kune. I što je najzanimljivije, cijene u restoranu u Hrvatskom saboru ne podliježu Zakonu o fiskalizaciji. Da nam živi. živi rad!
  • Za posjeta Imotskom Andreja Plenkovića napali su novinari zašto nije naredio da njegovi ministri i članovi Vlade idu zajedno u automobilima, a ne da svaki ministar s vozačem sam dolazi na proslavu otvaranja Pelješkoga mosta, i to s 23 službena automobila. Plenković im je odgovorio u svome stilu drsko i s protupitanjem: “Najbolje onda sve ovo što ja stižem da idem pješke. Biciklom po Istri? Može, trebali biste i vi probati”. Još se samo izostala Plenkovićeva uobičajena diktatorska kratka poštapalica: “I, točka!”
  • Bivše komunističke totalitarne vlasti objeručke prihvatile su totalitarne COVID mjere globalizacijskoga fašizma. Ruski ministar zdravstva izdao je digitalni identitet za praćenje “svih cijepljenja svake pojedine osobe tijekom života” (https://iz.ru/1359312/mariia-nediuk/polnostiu-otkazyvatsia-ot-qr-kodov-ne-imeet-smysla), Rusija je ispred Zapada u provedbi digitalnih valuta središnje banke [važan dio digitalnog identiteta/sustava društvenog kreditiranja] (https://www.atlanticcouncil.org/cbdctracker/), zamjenik predsjednika Ruske središnje banke tvrdi da će sve zemlje koje “poštuju sebe” imati CBDC u roku od tri godine (https://tass.ru/ekonomika/15007381), Rusija je postavila tehnološke temelje za sustav društvenog kreditiranja stvaranjem digitalnih profila ljudi na temelju njihove nazočnosti na društvenim mrežama (https://tass.ru/armiya-i-opk/14719059), Sber (najveća ruska banka) posvećena je ESG agendi UN-a (https://tass.ru/ekonomika/15121541), Kremlj i različiti ruski državni aparati još uvijek imaju ograničenja uz prijevaru Covida (https://tass.ru/obschestvo/15301613), cjepivo se zahtijeva za povratak moskovskih policajaca na posao, jer država želi 100-postotni imunitet među policijskim snagama; zabranjuju im godišnji odmor bez dokaza o “cijepljenju” (https://t.me/edwardslavsquat/198), ruske bolnice su prestale provoditi maske, pa im je vlada naložila (https://tass.ru/obschestvo/15346473?), maske za lice bi se mogle vratiti u ruske trgovačke centre (https://www.rbc.ru/society/16/07/2022/62d1ca959a79472f875cc935), piše na t.me/edwardslavsquat, odnosno na Modernists go to hell, Telegram.
  • TikTok (“ozljeđivanje/ubijanje djece” na sanskrtu), u Kini poznato kao Douyin, kineska je društvena mreža za dijeljenje kratkih, okomitih videa u vlasništvu kinesko-američke tvrtke ByteDance. Ovu aplikaciju u Rusiji službeno vodi kći Vladimiraa Putina. TikTok je masivni instrument mk-ultra idiotizacije i subnormalizacije. Njegova jedina svrha je NWO, retromongolizacija na kvadrat i potpuna i globalna kontrola svijeta od strane kineskog komunizma. Osim što su kineski Big Brother, špijuniraju sve da nemate slobodu i da vam prodaju svoje proizvode i da znaju sve o vama, uključujući i geolokaciju. Tvrtka koja je stvorila TikTok paravan je za kineske tajne službe – ‘ByteDance’. Navodno to je ista tvrtka koja je stvorila kinesku tražilicu kako bi imala potpunu kontrolu i manipulaciju informacijama.
  • Jeste li čuli za korištenje dronova za dostavu paketa? Navodno to će uskoro postati stvarnost. Time će se ostvariti nekima čudna futuristička slika. Jer, dostava paketa dronovima je puno brža i čišća nego kombijima, tvrde oni koji zagovaraju dronove.
  • Je li Angela Merkel sovjetska biljka, mnogi su se pitali? Dok je Njemačka još uvijek bila podijeljena između istoka i zapada, 1/3 Nijemaca na istočnoj strani bila je sovjetska tajna policija. Je li obmana pjerestrojke stvarna? Je li Sovjetski Savez ikada pao, neka su brojnih pitanja koje se postavljaju sama od sebe nakon ruske agresije na Ukrajinu. Činjenica je kako su prijevaru pjerestrojke razotkrili KGB-ovi prebjezi poput Anatolija Golicina i drugi prebjezi 20 godina prije nego što se uopće dogodila«, napisao je Daily Mall 21. V. 2013. (https://www.dailymail.co.uk/news/article-2328536/Angela-Merkel-Communist-links-new-image-uniform). A evo nekih naglasaka iz govora sovjetskoga predsjednika Mihaila Gorbačova na proslavi 70. obljetnice boljševičke revolucije 1987. godine: “…u listopadu 1917. rastali smo se od starog svijeta, odbacivši ga jednom zauvijek. Idemo prema novom svijetu, svijetu komunizma. Nikada ne ćemo skrenuti s tog puta”. A u govoru u sovjetskom Politbirou u studenome 1987. Gorbačov je rekao: “Gospodo, drugovi, nemojte biti zabrinuti zbog svega što čujete o glasnosti i perestrojki i demokraciji u nadolazećim godinama. To je prvenstveno za vanjsku potrošnju. Ne će biti značajnih unutarnjih promjena u Sovjetskom Savezu, osim u kozmetičke svrhe. Naša svrha je razoružati Amerikance i pustiti ih da zaspu. Želimo postići tri stvari: prvo, želimo da Amerikanci povuku konvencionalne snage iz Europe. Drugo, želimo da povuku nuklearne snage iz Europe. Treće, želimo da Amerikanci zaustave nastavak Strateške obrambene inicijative”. Možda će nekomu sada nešto biti jasnije, a možda i ne!?
  • U ciganskom selu Piškorovcu u Međimurju potukli se Cigani, Romi…? Ne. Toga nema u vijesti portala Direktno (https://direktno.hr/domovina/masovna-tucnjava-u-medimurju-tukli-se-palicama-odvijacem-i-kamenjem-nekoliko-osoba-je-ozlijedeno-medu-njima-i-djeca-284004/?utm_source=Kraken&utm_medium=Push&utm_campaign=17-08-2022). Piše da su se mlavili letvama, odvijačima, sa svime čega su se dohvatili. Ispada da se je potuklo pola sela, a ne piše ni riječi tko su ti ljudi kako se zovu, čime se bave… Ne. Toga nema. Ako već ne će reći da su se potukli Romi, da ne bi netko prozivao Veljka Kajtazija s Kosova, mogli se jednostavno, „po domaće“ napisati da su se potukli međimurski Cigani iz Piškorovca. Sela u kojem se već desetljećima Cigani stalno tuku i tući će se i ubuduće.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Zašto je Andreju Gabrijela važnija od Martine?

HF

Index, Telegram i Nacional o “seksualnom predatoru”

hrvatski-fokus

Majske Poljane – iza ruševine skoro u svakoj kući se otkrilo skriveno oružje

hrvatski-fokus

Karamarko: Hrvatska je danas, u manjem obliku, produžena Jugoslavija

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više