Hrvatski Fokus
Kolumne

​Ratovi, prevrati i prijevare su podvale s “umivenim licem”

Imperijalna “geostrategija” nije previše pametna “znanstvena disciplina” 

 

U prilogu je video koji sam dobio radi “osobne edukacije”… jer … u ratu Rusije protiv Ukrajine izabrao sam “krivu” stranu. Sinoć sam pogledao i film “Dnevnik iz Guantanama”… Što raditi ako si napadnut? Odbaciti pušku, svjestan, da se braniš, u konačnici ratuješ za nečiji interes? Gordijski čvor ima rješenje! I Kolumbovo jaje ima! Imam i ovo! Potop? Sodoma i Gomora?

Sve što je rekao austrijski mirotvorac, točno je. Ratovi, prevrati, prijevare jesu podvale s “umivenim licem”. Sve su za račun nečijih interesnih ciljeva. Namjerno kažem nečijih, a ne američkih. Tu spada i u videu spomenuto bombardiranje Srbije da bi se, tobože!, zaustavilo “etničko čišćenje” Kosova. Ma ne, već pored ostvarenja interesa u “Regionu”!

Jer, kada im to u dva navrata nije uspjelo s Miloševićem i Srbima, treći su mu put okrenuli leđa! Kao i Al-Qaidi! Jer prvi put, ne samo da ga nisu zaustavili, nego su mu pomogli odlukom o embargu na oružje napadnutima i razoružanima, suprotno nego što sada rade u Ukrajini!

Drugi put, kada su spriječili potpuni vojni slom Srba u Bosni i još im poklonili neotvorevinu temeljenu na etnocidu!

Treći su se put opametili. Vjeru su poklonili kosovskim Albancima. I zato su bombardirali Srbiju. Uspio sam! Zauzvrat dobili su vojne baze, vjerne i zahvalne saveznike (nota bene, Hrvati su dobili gratis).

Imperijalna “geostrategija” nije previše pametna “znanstvena disciplina”. “Pametna” je samo zato što je Homo sapiens predvidljiv (glup) i neprosvijećen, što će razjapiti usta više nego može pojesti, po treći put uplatiti u “financijsku piramidu” iako se već dva puta gadno opekao, uporno ganjati “crvenu krpu” umjesto onoga tko njome maše …

Vratit ću se imunologiji. Iako je zahtjev za razumijevanje od plitke geopolitike, onih koji uspijevaju razumjeti, puno je više. Eto, pročitao sam nekidan objašnjenje dr. Gordana Lauca jednog detalja imunološke fenomenologije. Potpuno krivo. Objasnit ću kako stoje stvari. A ostali neka ratuju s Putinom, Prigožinom i Kadirovim protiv Zelenskog.

Sladoljev Srećko, raskrinkavanje.ba/analiza/kritika-americkog-imperijalizma-zacinjena-teorijama-zavjere-i-manipulacijama?fbclid=IwAR2Ye-Mubb55Vt94WMM99xTqSLtRBRQzYR4YrMwVcDZb9ANQNvfsv1Oc8QQ

Povezane objave

Mate Kapović razotkrio marksističku agendu

hrvatski-fokus

Aleksandar Vulin – nečastivi ili vampir

HF

Svakako iznajmiti ionako praznu sabornicu

HF

SUMRAK ZAPADA – Jacob Burckhardt o raspadu grčke kulture

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više