Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zločinački tragovi komunističkog režima

Tko je i kako glasovao na proteklim izborima

 
 
U jugokomunističkom razdoblju, po završetku Drugog svjetskog rata, slijedila su masovne likvidacije Hrvata katolika, a simbol tih zvjerstava su Bleiburg i križni putovi. Kako je bilo Hrvatima katolicima u tom režimu to je najbolje opisao velikosrpski krvolog, tada ministar unutarnjih poslova Aleksandar Ranković, koji, u svom  izvješču o „čišćenju“ terena kaže: da su od 1945. do 1951. likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja od čega 500.000 Hrvata. (Joža Manolić kaže da oni nisu ubijali oni su – čistili teren). Znači, od ukupno likvidiranih 85 posto su Hrvati.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/10/muralist.hr_wp-content_uploads_2016_09_01-25.jpg
Na tu temu, krčki biskup Valter Župan 15. kolovoza 2007.  godine  izjavljuje da je Titin režim likvidirao 1.129.000 narodnih neprijatelja. Ako tu primjenimo Rankovićevu formulu o postotku likvidiranih Hrvata dobijemo pravu sliku odnosa tog režima prema Hrvatima katolicima. Radi prave slike djelovanja  tog režima nezaobilazna je Huda Jama (mjesto gdje se nalazi rudnik Barbarin rov u Sloveniji) gdje su natjerali prko 3000 zarobljenih, pretežno žena, djece, staraca i žive zazidali sa jedanaest zidova od opeke i betona da umiru u strahotama rudničke jame. Taj zločin govori o neopisivim zvjerstvima tog režima, koji po načinu izvršenja strašniji od zločina nacista u Auschwitzu. U vrijeme trajanja te vladavine bilo je strogo zabranjeno govoriti o zločinima a nipošto istraživati i pisati o njima. Ipak, do danas je pronađeno preko 1700 masovnih stratišta i grobišta. Što se tiče stratišta i raznih masovnih jama njihov omjer u odnosu na razdoblje NDH (Jasenovac), 89 posto su komunističko-četničkih zločina, a svega 0,13 posto NDH i ustaša. Ovo je kraći prikaz politike komunističkog režima i njegov odnos prema hrvatskom narodu.
 
Kratki pregled izbornih rezultata, kao rezultat komunističke indoktrinacije
 
U 3. izbornoj jedinici, koju čine Zagorje, Međimurje i varaždinski kraj, SDP i partneri su na ovim parlamentarnim izborima dobili 93.163 glasa (52,02 posto) i osam mandata.
U 8. Izbornoj jedinici pak Narodna koalicija (SDP) dobila je 63.890 glasova (35,76 posto) i šest mandata.
I na prošlim predsjedničkim izborima, u četiri sjeverozapadne županije, jugokomunistički ideolog Ivo Josipović pobijedio je gospođu Kolindu Grabar Kitarović ispred Domoljubne koalicije s velikom razlikom. U Međimurskoj županiji omjer je 72,60 prema 27,40 posto u korist Ive Josipovića, u Varaždinskoj županiji omjer 64,23 prema 35,77 posto u korist Ive Josipovića, u Krapinsko-zagorskoj županiji omjer 52,95 prema 47,05 posto za Ivu Josipovića i u Koprivničko-križevačkoj županiji omjer 53,43 prema 46,57 posto u korist Ive Josipovića.
 
Tu su još dvije, od ranije poznate, crveno-komunističke županije: Primorsko-goranska s omjerom 61,67 prema 38,33 posto i Istarska županija s omjerom 79,47 prema 20,53 posto za Ivu Josipovića. Ipak, od ukupno 20 županija u RH i jedna izborna jedinica koja predstavlja  dijasporu, njih 15 je glasovalo za gospođu Kolindu Grabar Kitarović.  Tako možemo reći da Hrvatska kreće naprijed, ali vrlo usporeno u odnosu na sve ostale države bivšeg komunističkog bloka koje su se davno oslobodile komunističkih recidiva i vidljivo gospodarski napreduju.
 

Ivan Runje

Povezane objave

Lažna bolest – Luciferov plan

HF

Kratka povijest izdaje

HF

Diskriminacija u Hrvatskome saboru

hrvatski-fokus

Hrvatski Paganini

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više