Hrvatski Fokus

Smrad Novosti financira Obuljenkino Ministarstvo!

 
 
„Unatoč prosvjedima… nas Srba i naše braće – Židova, Gradska skupština i našeg grada Zagreba demokratskom većinom dodijelila je Nagradu grada Jakovu Sedlaru pa stoga mi, ćirilične Pupovčeve 'Novosti' obilato dotirane od Obuljenkinog ministarstva kulture RH, ovim putem javno proglašavamo Grad Zagreb – SMRADOM!“ Što bi čovjek kazao nego: bravo smrade Milorade!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/blog.dnevnik.hr_babl_slike_originals_000pupovac.jpg
Asocijaciju između smrada i Miloradova prezimena već davno su primijetili poneki lucidni hrvatski političari pa se stoga prisjetimo: Tijekom rasprave o promjenama Ustava u listopadu 2013., Vladimir Šeks rekao je da ga zastupnik Milorad Pupovac vrijeđa… pa je Pupovca oslovio kao PUPAVCA! 'To će vam se kad tad vratiti', obratio se Šeks Pupovcu. A krenula je i svađa oko imena… 'Gospodin Pupovac je vrijeđao mene, ja sam se u tome prepoznao, i inače u svojim konfabulacijama vrijeđa druge zastupnike, posebice zastupnike HDZ-a', rekao je Šeks, na što su se zastupnici vladajućih podrugljivo smijali. 'Takvo ponašanje vama će se kad-tad vratiti', poručio je Šeks Pupovcu. 
 
Davorin Mlakar je tada stao u obranu Šeksa ponavljajući po Šeksu pokršteno ime tog saborskog zastupnika: 'Niste gospodina PUPAVCA upozorili na sadržaj i način njegova govora', rekao je zastupnik Davorin Mlakar predsjedniku Sabora Josipu Leki. Nakon toga Pupovac se javio za riječ kazavši: 'Ja nisam Pupavac, ja sam Pupovac i molim vas da me zovete imenom'. Ustvari, ruku na srce, cmizdravom  'proti' Miloradu bi svakako bolje pristajalo prezime PUPAVAC, a evo i zašto: „Lijepa je ali i smrdljiva ptica pupavac, lat. upupa epops, znana i kao kruničar, božjak, nebogled i futač. Oku je ugodna, nosu odvratna, leti lelujavo kao leptir, držanja je kraljevskoga, kukce i sitne kralježnjake proždire tako da ih polužive baca uvis i sačekuje raširena kljuna.
 
Gnijezda gradi površno, koristi se već postojećim rupama u trulim deblima, procijepima, žljebovima, napuštenim gnijezdima drugih ptica. Mnogi bi je rado pojeli, ali odustanu kad ih zapahne svojim raskošnim smradom. Smradom vlastitih izlučevina i prljavštine u kojoj živi. Gnijezdo brižno puni vlastitim izmetom i samo čeka da se ucrva, jer crvi su joj omiljena hrana. Njezinu smradu ne mogu odoljeti muhe, a ona voli muhe. U smradu ptica pupavac živi, smrad je štiti i hrani, a za utjehu je nagrađena rajskom ljepotom“ (Josip Pavičić, Večernjak, 21. kolovoza 2012.). Ustvari Milorad Pupovac i ne predstavlja srbijansku manjinu u Hrvatskoj, predstavlja on ponajprije samog sebe, pragmatičnog etnobiznismena.
 
Upitajmo se: Jesu li 'Novosti' koje se tiskaju u hrvatskoj metropoli Zagrebu(po Pupovcu gradu-smradu) glasilo SNV-a pod 'ideološkom' ingerencijom njezinog samozvanog lidera, Milorada, izvor svekolike mržnje(širenja političkog smrada) prema svemu što nosi pridjev 'hrvatski'? Je li to glasilo financirano dobrim dijelom iz džepa hrvatskih poreznih obveznika – odnosno Obuljenkinog ministarstva kulture, po bizarnoj, mazohističkoj matrici: mi plaćamo – oni nas pljuju?
 
Ti njega hrvatskim kruhom a on tebe, budalo, četničkim kamenom? Nije li u uređivačkom timu tog 'hrvato-ždernog' glasila okupljena notorna antihrvatska medijska klatež (ponajviše iz pokojnog splitskog smrada, 'Ferala') koja na naslovnicama tog lista montira najodurnije bljuvotine koje upravo zaudaraju mržnjom, i to šovinističkom, uperenom protiv najvećih hrvatskih svetinja, pokojnog predsjednika Tuđmana, blaženog Alojzija Stepinca, Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, Hrvatske himne, Domovinskog rata a posebno protiv pobjedonosne 'Oluje'?
Na sva ta pitanja odgovor je 'DA'.
Istina je!
Medijski probisvijeti ovog 'pupavčevog smrada' ponašaju se poput jata urbanih golubova, lakomo s poda zoblju mrvice hrvatskog kruha koje im dobri/glupi Hrvati dobace, lete li lete, seru li seru, gdje god stignu… šireći nepodnošljivi smrad, ili, smrad Pupovčeve petokolonaške politike apsolvirane u Beogradu!(vidi 'Dragovoljac', 10. ožujak 2016.).
A naša politička 'elita', ministrica kulture, gradonačelnik ovog grada – smrada šute li šute, šuti li šuti, dokle?
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

IDS je talijanizirao Istru, a ne Đurđa Dinja

hrvatski-fokus

Ovakve Pupovčeve laži rezultirale su sao krajinu

HF

Treba li obnoviti tužbu od početka svibnja 1992.?

HF

Nacija pogođena gubitkom pamćenja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više