Hrvatski Fokus

Teheran se sprema uspostaviti drugu bazu za operacije protiv Izraela

 
 
Iran se sprema uspostaviti u Siriju drugu bazu za operacije protiv Izraela. Izraelsko vodstvo mora i dalje izvoditi preventivne napade – unatoč pojedinim gubicima. Jedna od strateški najvažnijih posljedica sirijskog rata jest primicanje Irana izraelskim granicama. Što više Assadovom režimu bude polazilo za rukom konsolidirati moć u zemlji, to će biti očitije da se Teheran sprema uspostaviti drugu bazu za operacije protiv Izraela, kakva već postoji u Libanonu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/02/iran-israelwarscenario.gif
Izraelskom vodstvu ne će preostati gotovo ništa drugo nego boriti se protiv toga preventivnim napadima. A od toga ga sigurno ne će odvratiti ni gubici kakve je pretrpio tijekom vikenda. Potporu iz Amerike Netanjahu ionako ima, a Rusi se drže indiferentnih diplomatskih floskula; Putin je očito već prije odustao od toga da se pridruži anticionističkim projektima svojih iranskih saveznika. Uostalom, ovo pitanje još jednom pokazuje da se u Njemačkoj o Iranu često vode kratkovidne rasprave. Ne bi se smjelo govoriti samo o sporazumu o nuklearnom programu Irana i šansama za njemačko gospodarstvo, nego i o realnoj i akutnoj prijetnji izraelskoj sigurnosti.
 

Nikolas Busse, F.A.Z.

Povezane objave

Svijet trpi zbog ostataka rasizma i kolonijalizma

HF

Čisti frankistički i fašistički ultimatum

HF

Republika Sandžak je projekt MI6?!

HF

Njemačka se ponižava i popušta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više